Elimină virusul Search.queryrouter.com (Instrucţiuni de înlăturare) - apr. 2017 actualizat

Ghid de înlăturare a viruşilor Search.queryrouter.com

Ce este Virusul Search.queryrouter.com?

Pot avea încredere în virusul Search.queryrouter.com?

Virusul Search.queryrouter.com (sau QueryRouter) este un motor de căutare suspicios, adăugat categoriei de browser hijackeri. Atenţie la faptul că dezvoltatorii acestei unelte au lansat-o doar pentru a-şi mări veniturile arătând conţinut sponsorizat utilizatorilor , arătând link-uri către website-uri predeterminate, în primele poziţii. Imediat după ce victima este înşelată în a apăsa pe aceste link-uri, aceştia obţin şansa de a genera venit din promovare. O astfel de strategie de marketing este cunoscută şi ca pay-per-click , şi esenţial, înseamnă că proprietarii website-ului primesc bani în funcţie de numărul de click-uri pe care îl obţin din conţinutul promovat. Totuşi, nu puteţi şti dacă link-urile Search.queryrouter.com sunt inofensive sau maliţioase. Atenţie la faptul că puteţi sfârşi cu add-ons, extensii şi plugin-uri nedorite imediat după vizitarea unui website maliţios.

Pentru a creşte şansele de a lansa cu succes redirecţionări, Search.queryrouter.com tinde să înlocuiască motorul de căutare implicit precum şi pagina web din browserul web ţintit. În mod normal, atacă browserele Mozilla Firefox şi Google Chrome, deci se pare că celelalte browsere sunt în siguranţă. Totuşi, reţineţi că aceşti escroci îşi actualizează frecvent programele, deci Safari şi IE pot fi şi ele vulnerabile. Browser hijackerii sunt proiectaţi pentru a preveni utilizatorii să îşi aducă browserele la starea iniţială. Deci, utilizatorii sunt hrăniţi cu conţinut sponsorizat cu forţa. Hijackerul Search.queryrouter.com setează motorul de căutare predeterminat astfel încât acesta să se încarce de fiecare dată când browserul este lansat, şi deschizând o nouă fereastră sau o filă în browser. Sincer vorbind, funcţionalitatea de căutare meta lăudată de creatorii site-ului, îşi pierde scopul principal, deoarece nu mai poate fi efectuată nicio căutare adecvată. Nu vă recomandăm să păstraţi acest virus în calculator pentru mult timp, şi în cazul în care observaţi simptome familiare, eliminaţi Search.queryrouter.com din calculator.

Imaginea browser hijackerului Search.queryrouter.comPagina principală a virusului Search.queryrouter.com pare goală şi simplă. Totuşi, efectuarea de căutări poate rezulta în redirecţionări şi infiltrare de malware.

În secţiunea „About” a acestui program cu potenţial nedorit, creatorii site-ului menţionează „Toolbar&Plugins” atunci când sunteţi pe site-ul în sine, însă aceste descărcări nu pot fi găsite. Acest lucru sugerează doar că aceste componente probabil vor fi instalate pe browserul utilizatorului imediat după ce atacul Search.queryrouter.com este complet. Aveţi nevoie de mai mult conţinut neplăcut în dispozitivul dumneavoastră? Nu credem aşa ceva. În plus, nu puteţi şti când aceste add-ons vor fi puse în scopuri maliţioase, să spunem, să aducă şi mai multe reclame de tip pop-up sau chiar să vă spioneze . Nu există un mod mai bun de a preveni acest lucru decât prin dedicarea timpului pentru a elimina Search.queryrouter.com. Unelte anti-malware specializate precum FortectIntego pot uşura această sarcină, scanând tot sistemul calculatorului şi terminând toate conexiunile şi procesele suspicioase.

Cum se răspândesc browser hijackerii?

Aceasta este o întrebare la care experţii din securitate au răspuns acum ceva timp, însă utilizatorii încă nu ştiu de răspuns. În primul rând, toate programele cu potenţial nedorit nu se infiltrează în calculatoare pe cont propriu, şi de fapt, au nevoie de permisiune pentru a intra în dispozitivele dorite şi să iniţieze activitatea de redirecţionare Search.queryrouter.com. Desigur, dezvoltatorii de malware încearcă să facă din această permisiune una cât mai puţin nesuspicioasă. Pentru acest scop, ei utilizează pachete de software-uri, unde îşi adaugă creaţiile cu potenţial periculos lângă cele legitime. Acest lucru înseamnă că opţiunea de instalare a virusului Search.queryrouter.com se poate ascunde sub setările de instalare a unor programe complet legitime: convertori PDF, editori audio/video, etc. Din fericire, setările de instalare „Avansate” pot face o diferenţă. Dacă optaţi pentru acest mod de instalare detaliat, vi se va da şansa de a vedea conţinutul pachetului de software şi să deselectaţi toate instalările care pot avea potenţial periculos.

De unde să începeţi cu eliminarea lui Search.queryrouter.com?

Nu există vreo îndoială asupra faptului că virusul Search.queryrouter.com este o infecţie enervantă, deci recomandăm eliminarea cât mai rapidă. Dacă aveţi experienţă în eliminarea viruşilor, puteţi elimina manual Search.queryrouter.com. Chiar dacă sunteţi un expert, tot ar trebui să vă scanaţi calculatorul cu un program atunci când aveţi şansa. Reţineţi că v-am spus de software-urile adiţionale pe care acest hijacker le instalează? Acesta este principalul motiv pentru care nu ar trebui să eliminaţi manual Search.queryrouter.com.

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Search.queryrouter.com

Înlăturaţi Search.queryrouter.com din sistemele Windows

Dacă suferiţi de pe urma redirecţionărilor Search.queryrouter.com şi a altor probleme similare, deznstalaţi Search.Queryrouter şi alte intrări similare care vi se par neclare prin Task Manager. După, resetaţi-vă browserele web.

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Search.queryrouter.com şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Search.queryrouter.com sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'

Înlăturaţi Search.queryrouter.com din sistemul Mac OS X

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Search.queryrouter.com sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Elimină virusul Search.queryrouter.com din Microsoft Edge

Search.queryrouter.com este un alt hijacker care lasă fişiere în calculatoarele infectate, deci, browserele modificate trebuie investigate în căutare de add-ons, extensii şi bare de unelte cu potenţial nedorit. În acest caz, asiguraţi-vă că eliminaţi QueryRouter şi alte add ons-uri de la acelaşi dezvoltator.

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Search.queryrouter.com ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi Search.queryrouter.com din Mozilla Firefox (FF)

Dacă Firefox a fost infectat cu acest PUP, asiguraţi-vă că dezinstalaţi toate add-ons-urile nedorite/suspicioase din browserul web. Trebuie să eliminaţi QueryRouter şi alte PUP-uri similare.

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Search.queryrouter.com şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 4. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Search.queryrouter.com. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Search.queryrouter.com din Google Chrome

Pentru a vă asigura că Google Chrome nu are niciun virus, verificaţi acest browser de Queryrouter şi alte add ons-uri similare care ar fi putut fi instalate fără ştirea dumneavoastră. Puteţi fixa aceste modificări resetând browserul.

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Search.queryrouter.com şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 4. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 5. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 6. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 7. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Search.queryrouter.com. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi Search.queryrouter.com din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Search.queryrouter.com sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 4. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Search.queryrouter.com. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a Search.queryrouter.com şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Iniţiatorul

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Ugnius Kiguolis
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi