Elimină virusul Search.pikatika.com (Ghid simplu de înlăturare) - Ghid gratuit

Ghid de înlăturare a viruşilor Search.pikatika.com

Ce este Virusul Search.pikatika.com?

Browser hijackerul Search.pikatika.com ţinteşte să vă compromită Mac-ul pentru a livra reclame

Spyware-ul Search.pikatika.com

Search.pikatika.com este prezentat ca şi un motor de căutare tradiţional, cu toate că de fapt este un browser hijacker de neîncredere , care se răspândeşte prin intermediul pachetelor software, suspicioase. Acest program cu potenţial nedorit (PUP) infectează, în principal, Mac-urile şi compromite fiecare browser web pentru a seta http://Search.pikatika.com/ ca şi motor de căutare şi pagină principală.

Site-ul de căutare descris este promovat împreună cu o aplicaţie Mac dubioasă numită Pikatika downloader. Instalarea acesteia în calculator vă va întrerupe experienţa de navigare şi vă va forţa să primiţi rezultate modificate ale căutărilor. Problema este că aceste rezultate nu par a fi sigure, deci acestea pot deghiza URL-uri periculoase ce conduc către site-uri de pe internet cu reputaţie proastă.

Utilizatorii de calculatoare care caută să îşi protejeze calculatoarele de programele cu potenţial nedorit precum şi de alte programe mai critice ar trebui să reţină că modificările neaşteptate din sistemul calculatorului nu ar trebui ignorate. Dacă aţi observat unul dintre semnele de mai jos în calculator, ar trebui să eliminaţi virusul Search.pikatika.com din acesta:

 • Browserul dumneavoastră este mai încet decât de obicei şi afişează reclame enervante (banere, pop-up);
 • Primiţi rezultate suspicioase ale căutărilor (de exemplu, aţi început să primiţi rezultate de la Yahoo cu toate că cu o zi înainte foloseaţi Google);
 • Browserul dumneavoastră vă redirecţionează automat pe Search.pikatika.com de fiecare dată când îl deschideţi;
 • Accesarea rezultatelor căutărilor vă trimite pe website-uri vagi care pun sub semnul întrebării siguranţa lor.

Trebuie să reţineţi că browser hijackerii nu sunt programe proiectate pentru beneficiul utilizatorilor. Conform lui LesVirus.fr , aceştia funcţionează ca şi unelte de făcut bani care pretind că oferă „servicii de căutare pe web”, cu toate că sunt utilizate doar pentru a servi reclame . De obicei, browser hijackerii preiau rezultate ale căutărilor de la motoare de căutare sigure, precum Yahoo, şi le încarcă cu link-uri sponsorizate.

Pentru a-l elimina cu succes pe Search.pikatika.com, vă recomandăm să utilizaţi un program anti-malware. Ştim că puteţi elimina manual acest parazit de Mac (mai ales cu instrucţiunile oferite de noi!), însă utilizarea unui software anti-spyware sau anti-malware vă poate salva mult timp.

De exemplu, FortectIntego nu doar vă curăţă calculatorul de malware ci şi măreşte viteza întregului sistem prin eliminarea fişierelor inutile şi prin fixarea erorilor.

Virusul Search.pikatika.comSearch.pikatika.com este un motor de căutare extrem de suspicios, care serveşte rezultate modificate ale căutărilor, încărcate cu reclame.

Sugestii pentru eliminarea browser hijackerilor

Menţinerea calculatorului liber de spyware şi malware poate fi dificilă. Cu toate acestea, există un lucru care vă poate ajuta să îl ţineţi departe măcar de programele nemaliţioase dar sprijinite de reclame. Pur şi simplu trebuie să descompuneţi pachetele de software înainte de a le instala în calculator.

Deseori, programele gratuite circulă la pachet cu alte programe ce par a fi normale. De fiecare dată când descărcaţi un joc, administrator de descărcare sau o altă aplicaţie gratuită, selectaţi setările Personalizate /Avansate pentru instalare.

În acest mod, obţineţi şansa de a deselecta toate programele ce vin la pachet cu aplicaţia aleasă. Încercaţi să evitaţi opţiunea de instalare De bază sau Standard, sau orice opţiune marcată ca şi „recomandat”. De obicei, acestea ascund acorduri de a instala programe necunoscute, precum virusul Pikatika.

Eliminarea lui Search.pikatika.com necesită cunoştinţe tehnice sau un program special

Puteţi elimina virusul Search.pikatika.com în două moduri: automat sau manual. Ca orice alt program nemaliţios, poate fi eliminat destul de uşor din Mac OS. Dacă doriţi să mergeţi pe această opţiune de dezinstalare, vă rugăm să urmaţi instrucţiunile de sub acest articol.

Cu toate acestea, dacă sunteţi în căutarea unei curăţări mai amănunţite, luaţi în considerare opţiunea de eliminare automată a lui Search.pikatika.com. Pentru a finaliza eliminarea automată veţi avea nevoie de un software anti-spyware sau anti-malware. Puteţi alege unul dintre cele recomandate de noi.

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Search.pikatika.com

Înlăturaţi Search.pikatika.com din sistemul Mac OS X

Eliminaţi Pikatika downloader din dosarul Applications în acest mod:

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Search.pikatika.com sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Elimină virusul Search.pikatika.com din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Search.pikatika.com ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi Search.pikatika.com din Mozilla Firefox (FF)

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Search.pikatika.com şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 4. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Search.pikatika.com. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Search.pikatika.com din Google Chrome

Ştergeţi toate extensiile asociate lui Pikatika.

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Search.pikatika.com şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 4. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 5. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 6. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 7. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Search.pikatika.com. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi Search.pikatika.com din Safari

Fixaţi Safari prin ştergerea tuturor extensiilor asociate site-ului de căutări descris.

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Search.pikatika.com sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 4. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Search.pikatika.com. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a Search.pikatika.com şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Cercetător web pasionat

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Gabriel E. Hall
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi