Elimină virusul Search Anonymo (Ghid de înlăturare) - actualizare aug. 2017

Ghid de înlăturare a viruşilor Search Anonymo

Ce este Virusul Search Anonymo?

Poate Search Anonymo să îmi protejeze intimitatea atunci când navighez pe internet?

Search Anonymo virus

Virusul Search Anonymo este un software destul de problematic, care intră în categoria de browser hijacker . Este proiectat pentru a infecta browserele Chrome şi Firefox, însă pe viitor, poate începe să infecteze şi alte browsere. Această aplicaţie încearcă să forţeze victimele să îşi modifice căutarea principală cu Searchanonymo.com, şi pretinde că această unealtă de căutare ajută la protejarea intimităţii online a utilizatorului.

Acest program cu potenţial nedorit (PUP) promite să nu urmărească utilizatorul şi să îmbunătăţească experienţa de navigare oferind cele mai relevante rezultate; cu toate acestea, noi considerăm aceste menţiuni ca fiind înşelătoaare, cel puţin. Odată instalat, virusul de redirecţionare Searchanonymo.com atacă Omnibox-ul browserului şi oferă propriile rezultate atunci când încercaţi să căutaţi pe internet direct din bara de adrese a browserului.

Totuşi, reţineţi că o parte din aceste rezultate sunt plătite de companii terţe care doresc ca anumite link-uri să apară în rezultatele căutărilor de la SearchAnonymo.com. Aceste rezultate modificate pot conţine link-uri care conduc către site-uri complet sigure, însă de asemenea, puteţi întâlni rezultate cu link-uri periculoase. Prin urmare, vă recomandăm să vă bazaţi pe intuiţia dumneavoastră şi să nu navigaţi prin website-uri care par dubioase.

Se pare că infecţia Search Anonymo încearcă să obţină bani prin promovarea pay-per-click , însă cu greu îi pasă de siguranţa link-urilor promovate printre rezultatele căutărilor. Este unul dintre motivele pentru care nu recomandăm utilizarea acestui motor de căutare, şi sugerăm eliminarea lui Search Anonymo.

Virusul Search AnonymoHijackerul Search Anonymo poate fi instalat de website-ul lui oficial, însă de asemenea, îl puteţi instala la pachet cu diverse programe gratuite. Odată instalat, modifică setările implicite de căutare din Chrome şi Firefox.

Mai mult, toate aceste menţiuni despre o experienţă de navigare în siguranţă par a fi doar vorbe în vânt. Cu toate că acest PUP promite să nu urmărească activitatea online a utilizatorului şi să nu arunce nici măcar o privire asupra istoricului de navigare, ne temem că acest lucru nu este adevărat şi că ar trebui să vă opriţi din a folosi IMEDIAT motorul de căutare Search Anonymo.

Conform Politicii de Confidenţialitate a programului, imediat după ce utilizatorul instalează şi rulează „produsul”, programul începe imediat să înregistreze informaţii precum – adresa de IP, data şi ora accesării, numele şi URL-ul fişierului cerut, date de marketing geografic , şi altele. În plus, acest program suspicios spune că utilizează serviciile lui Microsoft sau Yahoo pentru rezultate ale căutărilor, şi că aceste companii pot colecta cuvintele cheie folosite pentru căutări, adresa de IP, data şi ora căutării, şi altele.

În plus, acest program gratuit, chestionabil, admite că foloseşte informaţia colectată pentru a o transfera la „furnizori de conţinut terţi şi furnizori de link-uri sponsorizate”. Prin urmare, devine evident faptul că această unealtă suspicioasă, de fapt, urmăreşte utilizatorul şi pretinde că există oportunităţi de navigare în siguranţă şi private. Prin urmare, pentru a elibera nişte spaţiu din PC, vă sugerăm să eliminaţi Search Anonymo cu software-ul FortectIntego.

Cum am fost infectat cu acest virus?

În primul rând, trebuie să reţineţi că în ciuda faptului că este enervant, acest parazit de browser este un program legitim. Prin urmare, nu foloseşte trucuri ilegale pentru a se instala în sistemul calculatorului victimei, şi chiar are şi un website oficial pe care utilizatorii îl pot vizita şi descărca programul descris de acolo. Totuşi, unii utilizatori sfârşesc cu acest program în calculatoare fără a realiza, şi nu este nicio surpriză de ce încep să pună întrebări despre modul de distribuire a lui Search Anonymo.

În majoritatea timpului, utilizatorii îl instalează în mod inconştient împreună cu programe freeware sau shareware, şi de obicei, acest lucru se întâmplă datorită lipsei de atenţie din partea utilizatorului pe parcursul procedurii de instalare, care în general, oferă diverse opţiuni de instalare din care utilizatorul poate să aleagă. Utilizatorii presupun greşit că opţiunile autoselectate (Implicit/Standard/De Bază) sunt cele mai sigure.

În realitate, aceste moduri de instalare conţin acorduri de a accepta programe terţe ce vin la pachet cu software-ul principal, şi aceste articole din pachet de obicei, sunt adware-uri, browser hijackeri şi alte aplicaţii suspicioase pe care nimeni nu doreşte să le instaleze. Nu trebuie să mai spunem că trebuie să descompuneţi un astfel de pachet de programe înainte de a începe să instalaţi descărcarea, deci alegeţi opţiunea de instalare Personalizată/Avansată şi deselectaţi toate articolele sugerate, unul câte unul. Oferiţi acordul de a instala programul dorit doar după ce v-aţi asigurat că toate articolele din pachet au fost deselectate.

Cum pot elimina Search Anonymo din Chrome şi Firefox?

Vă rugăm să urmaţi instrucţiunile oferite mai jos pentru a elimina virusul Search Anonymo din browserele web afectate. Nu ar trebui să ignoraţi problema; trecerea de la browserul afectat la altul nu vă va permite să fugiţi de acest hijacker deoarece acesta poate afecta mai multe browsere în acelaşi timp.

Prin urmare, vă sugerăm să vă gândiţi la eliminarea lui Search Anonymo. Dacă nu vă place ideia de a şterge acest browser hijacker manual, puteţi efectua o scanare rapidă cu un program anti-spyware sau anti-malware şi să îi permiteţi eliminarea automată a acestui hijacker.

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Search Anonymo

Înlăturaţi Search Anonymo din sistemele Windows

Verificaţi dosarul Programs and Features şi dezinstalaţi toate programele suspicioase pe care le găsiţi acolo. Vă recomandăm să ştergeţi programul Search Anonymo (dacă îl găsiţi în lista cu programe instalate, desigur). Dacă nu puteţi, treceţi la următorul pas din ghidul de eliminare Search Anonymo, şi fixaţi fiecare browser în parte.

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Search Anonymo şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Search Anonymo sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'

Înlăturaţi Search Anonymo din sistemul Mac OS X

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Search Anonymo sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Înlăturaţi Search Anonymo din Mozilla Firefox (FF)

Browserul Firefox pare a fi vulnerabil la atacul lui Search Anonymo. Dacă browserul Firefox deja a început să ofere rezultate ale căutărilor de la searchanonymo.com, urmaţi aceste instrucţiuni şi ştergeţi extensia Search Anonymo.

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Search Anonymo şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 4. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Search Anonymo. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Search Anonymo din Google Chrome

În Chrome, veţi fi nevoit să ştergeţi o extensie numită Search Anonymo. Mai jos, veţi vedea un tutorial care explică cum puteţi găsi şi şterge extensia din Chrome.

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Search Anonymo şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 4. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 5. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 6. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 7. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Search Anonymo. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a Search Anonymo şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Cercetător web pasionat

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Gabriel E. Hall
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi