Elimină virusul Poweliks (Instrucţiuni de înlăturare) - actualizare sept. 2017

Ghid de înlăturare a viruşilor Poweliks

Ce este Virusul Poweliks?

Virusul Poweliks este o infecţie fără fişier care este dificil de eliminat

Virusul Poweliks

Virusul Powerliks (cunoscut şi ca Trojan.Poweliks, Trojan.Poweliks!gm, etc.) este un troian periculos . Spre deosebire de viruşii normali, acesta nu creează un fişier fizic în sistemul de operare pentru a opera. În schimb, injectează un cod maliţios într-un proces legitim din Windows, care deja rulează în sistem şi evită detectarea în acest mod.

În acest moment, este capabil să afecteze doar maşinile care rulează pe Windows OS. Chiar şi aşa, viruşii sunt actualizaţi zilnic, deci nu există vreo garanţie precum că această ameninţare nu va începe să infecteze şi alte maşini într-un viitor apropiat. Exact ca orice alt troian, recomandăm evitarea ameninţărilor precum Trojan.Powerliks deoarece pot fi utilizate pentru o listă lungă de activităţi maliţioase.

În majoritatea cazurilor, virusul Poweliks poate fi utilizat pentru infectarea sistemului PC-ului cu alte malware-uri. În plus, de asemenea îl poate lansa, descărca actualizările şi iniţia alte activităţi periculoase care pot fi primite de la un atacator de la distanţă.

De obicei, troianul Poweliks efectuează operaţiuni de fraudă pe click. Se conectează în mod repetat la diverse domenii şi încarcă reclame de pe acestea. Virusul maliţios interacţionează cu aceste reclame fără ştirea utilizatorului, şi în acest mod câştigă bani pentru dezvoltatori folosind puterea calculatorului şi conexiunea de internet a utilizatorului.

Cel mai evident semn care arată că Poweliks se ascunde deja în sistemul PC-ului este apariţia lui DLLHOST.exe, dllhst3g.exe, dllhost.exe *32, dllhst3g.exe *32 şi a altor intrări similare în Task Manager.

Probabil că deja aţi observat că acest virus maliţios are tendinţa de a-şi ascunde prezenţa infectând procese legitime şi făcându-le să ruleze sarcini maliţioase. Acest lucru ajută malware-ul să evite detectarea şi, desigur, eliminarea instantă chiar dacă utilizatorul rulează un software de securitate. Cu toate acestea, DieViren.de spune că dacă utilizaţi un software anti-malware actualizat, nu ar trebui să aveţi probleme cu eliminarea lui Poweliks.

În plus, puteţi observa că PC-ul este mai încet decât de obicei, durează mai mult deschiderea programelor, unele website-uri legitime nu pot fi accesate, etc. Dacă vă deranjează aceste probleme, ar trebui să rulaţi o scanare completă a sistemului cu FortectIntego sau un alt anti-spyware reputabil şi să eliminaţi imediat virusul Poweliks.

Troianul PoweliksVirusul Poweliks este un troian de tip fraudă pe click, considerat ca fiind şi o infecţie fără fişier. Afectează procesele legitime din Windows fără a lăsa vreun fişier fizic în sistemul compromis.

Moduri de infiltrare în sistemul ţintă

Conform unor experţi din securitate, această ameninţare este, în principal, distribuită prin intermediul lui Trojan.Mdropper. Acest troian poate fi descărcat de pe website-uri ilegale, folosite pentru răspândirea unor diverşi viruşi. De asemenea, această infecţie cibernetică poate să infecteze uşor PC-ul prin intermediul spam-ului, notificărilor înşelătoare şi prin alte mijloace de distribuţie, deci vă recomandăm să evitaţi email-urile care raportează despre premii şi câştiguri neaşteptate.

În plus, ar trebui să staţi departe de reclamele care vă oferă actualizarea lui Flash Player, FLV Player sau a altor programe similare. Pentru acest lucru ar trebui să folosiţi doar website-urile oficiale ale programelor. În final, pentru a rămâne în siguranţă, ar trebui să vă protejaţi PC-ul.

Acest lucru înseamnă că trebuie să vă asiguraţi că nu aveţi doar un anti-virus instalat în maşină. De asemenea, ar trebui să instalaţi un anti-spyware reputabil şi să îl menţineţi actualizat. Acest lucru vă va ajuta să evitaţi vulnerabilităţile din securitate şi să preveniţi infiltrarea acestor tipuri de ameninţări.

Eliminaţi virusul Poweliks şi curăţaţi mizeria făcută în sistemul calculatorului

Troianul este activ şi astăzi, deci dacă doriţi să eliminaţi virusul Poweliks 2017, consideraţi instalarea unui software anti-malware actualizat. Dacă doriţi să vă asiguraţi că PC-ul dumneavoastră este în siguranţă, ar trebui să rulaţi o scanare completă a sistemului cu unul dintre aceste programe: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Asiguraţi-vă că folosiţi versiuni actualizate pentru a elimina toate fişierele suspicioase din calculator.

Nu vă sfătuim să încercaţi eliminarea manuală a lui Poweliks deoarece necesită anumite abilităţi tehnice. Troianul descris este considerat a fi o infecţie fără fişier , ceea ce înseamnă că nu este suficient să ştergeţi anumite fişiere din sistem pentru a scăpa de el. Pentru a fixa complet daunele aduse de către acest software maliţios, folosiţi programe automate de eliminare malware.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Poweliks

Înlăturaţi Poweliks utilizând Safe Mode with Networking

Pentru a-l elimina cu succes pe Poweliks, folosiţi instrucţiunile oferte pentru a vă porni calculatorul în modul potrivit pentru eliminarea malware-ului.

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură Poweliks

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui Poweliks.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi Poweliks utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui Poweliks. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că Poweliks a fost eliminat cu succes

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de Poweliks precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Lucia Danes
Lucia Danes - Cercetător viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Lucia Danes
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi