Elimină virusul Popunderclick (Ghid de înlăturare) - oct. 2016 actualizat

Ghid de înlăturare a viruşilor Popunderclick

Ce este Virusul Popunderclick?

De unde vin reclamele Popunderclick?

Apariţia reclamelor Popunderclick poate fi o experienţă dureroasă deoarece fiecare sesiune de căutare va conţine notificări comerciale ce vor căuta să vă redirecţioneze către website-uri sponsorizate. În plus, aplicaţia de tip adware (extensie, add-on, bară de unelte, etc.) care se ascunde în spatele acestor reclame poate să urmărească activităţile dumneavoastră online pentru a obţine mai multe cunoştinţe despre reclamele care vă atrag. Din nefericire, nu există vreo garanţie precum că aceste informaţii non-personale, de obicei colectate de către virusul Popunderclick, nu vor fi oferite altor terţe. În mod normal, sunt folosite pentru a construi anumite reţele în scopuri de marketing şi altele similare, deci fiţi atent cu programele ce sunt capabile să vă urmărească! Se pare că principalul browser web afectat este Google Chrome, deci este posibil să aveţi nevoie de răbdare pentru a scăpa de acest adware din browser. Pentru a bloca utilizatorul să nu îl elimine prin resetarea browserului web afectat, acest adware se răspândeşte la un loc cu obiecte ajutătoare de browser (BHOuri) şi alte componente similare. Acestea pot fi utilizate pentru a reinstala acest malware şi pentru a-l lansa pe parcursul următoarei sesiuni de navigare, deci pentru a elimina Popunderclick.com trebuie să faceţi acest lucru automat.

Cel mai important fapt care vă poate încuraja să îl eliminaţi este faptul că a fost creat cu singurul scop de a promova conţinut terţ prin reclame sponsorizate şi link-uri care pot apărea brusc pe browserul dumneavoastră, în locul website-urilor şi paginilor vizitate. Este natural faptul că creatorii acestuia trebuie să îşi promoveze produsele şi că sunt în căutarea unor tehnici eficiente pentru a face acest lucru. Popunderclick.com nu este cel mai conştiincios promovator pentru a-l alege în acest scop. Acest program alege tehnici dubioase pentru a intra în calculatoare, angajează strategii intrusive pentru a promova conţinut predeterminat şi de asemenea, poate avea terţe chestionabile în cercul său de afiliaţi. Deci, vă avertizăm să fiţi atenţi atunci când folosiţi acest program riscant şi să evaluaţi dacă doriţi să vă sacrificaţi navigările liniştite în schimbul a vreo două oferte online inutile. Nu ezitaţi să eliminaţi din calculator Popunderclick în cazul în care nu l-aţi instalat dumneavoastră. Doar ocupă spaţiul din calculatorul dumneavoastră, până la urmă. Vă sugerăm să eliminaţi această infecţie folosind un software antivirus de încredere, de exemplu FortectIntego.

Vă întrebaţi cum vă puteţi da seama dacă PC-ul dumneavoastră a fost infectat cu acest adware? Din fericire, infecţia Popunderclick este destul de evidentă. În afară de procesele suspicioase, nefamiliare care pot fi observate rulând în Task Manager, veţi observa banere, reclame pop-up, reclame video, şi alt conţinut similar pe toate website-urile vizitate. Acest conţinut poate fi marcat de sloganuri anume precum „Ads by” sau „Powered by”, lucru care vă va ajuta să identificaţi infecţia. Apariţia neaşteptată de conţinut adiţional precum noi bare de unelte, add-ons, extensii pe browser, poate fi de asemenea asociată acestui adware. După cum am menţionat deja, acest program foloseşte obiecte de browser ajutătoare pentru a-şi spiona utilizatorii şi să împartă aceste informaţii cu dezvoltatorii pentru a crea reclame sponsorizate cât mai eficiente. În acest mod, creatorii adware-ului află mai multe despre cererea de pe piaţă şi interesele specifice ale unui anumit utilizator şi poate genera reclame mai atrăgătoare bazându-se pe acest lucru. De asemenea, sugerăm că păstrarea acestui program instalat în calculator nu este recomandată deoarece violarea confidenţialităţii se află la colţ. Este mai bine să eliminaţi Popunderclick înainte ca mai multe informaţii despre dumneavoastră să fie expuse terţelor de promovare lacome.

Ştiţi cum să preveniţi infectarea cu adware?

Majoritatea infecţiilor cu adware apar atunci când utilizatorii sunt slab informaţi despre modurile folosite de către creatorii de software maliţios pentru a-şi distribui produsele. La fel ca alte mii de programe similare, Popunderclick este ataşat unui pachet software şi este instalat silenţios în calculatoare. Deci, dacă vă veţi grăbi la procesul de instalare vă poate costa libertatea de a alege ce software doriţi să instalaţi în PC. De asemenea, reţineţi că setările „Rapid” sau „Recomandat” nu vă oferă oportunitatea de a inspecta pachetul de software şi permite tuturor programelor incluse să se instaleze din prima. Vă sfătuim să acordaţi ceva timp şi să instalaţi un software selectând modul „Avansat” sau „Personalizat” care vă va trimite prin toţi paşii din instalare şi vă va oferi oportunitatea de a deselecta componentele nedorite.

Cum să eliminaţi Popunderclick?

Adware-ul care se ascunde în spatele problemei Popunderclick este un program cu potenţial nedorit. Totuşi, cei care deja au fost afectaţi sunt de acord că este o infecţie urâtă care utilizează diverse tehnici pentru a-şi preveni eliminarea. Totuşi, să nu credeţi că nu o puteţi învinge! Acest proces necesită utilizarea unei unelte antivirus profesionale care trebuie actualizată înainte de efectua scanarea. Verificaţi dacă programul dumneavoastră este sau nu actualizat la ultima sa versiune şi obţineţi ultima versiune pentru a detecta fiecare potenţială ameninţare. Din nefericire, nu putem numi programele de tip adware care se ascund în spatele reclamelor comerciale, deci utilizarea unei scanări este cel mai uşor mod de a elimina Popunderclick din calculatorul dumneavoastră. După ultimele cercetări, putem spune doar că Delta Toolbar, Trovi, WebCake, Sweet-Page şi CouponBuddy POT fi asociate acestei probleme. Pentru a o fixa manual, asiguraţi-vă că dezinstalaţi toate aceste PUP-uri.

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Popunderclick

Înlăturaţi Popunderclick din sistemele Windows

Pentru a elima manual din calculator Popunderclick, trebuie să dezinstalaţi fiecare add-on şi extensie ce sunt considerate maliţioase. În acest moment, vă recomandăm să dezinstalaţi CouponBuddy, intrări asociate lui Trovi, Delta Homes şi Delta Search, Sweet-Page Toolbar, WebCake, şi alte extensii similare de care nu sunteţi sigur.

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Popunderclick şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Popunderclick sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'

Înlăturaţi Popunderclick din sistemul Mac OS X

În cazul în care sistemul dumneavoastră de operare Mac X este infectat cu adware-ul ce cauzează reclame Popunderclick.com, trebuie să îl găsiţi. Apariţia acestor reclame este principalul semn că trebuie să dezinstalaţi aplicaţiile dubioase, precum CouponBuddy, intrări asociate lui Trovi, Delta Homes şi Delta Search, Sweet-Page Toolbar, WebCake.

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Popunderclick sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Elimină virusul Popunderclick din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Popunderclick ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi Popunderclick din Mozilla Firefox (FF)

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Popunderclick şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 4. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Popunderclick. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Popunderclick din Google Chrome

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Popunderclick şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 4. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 5. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 6. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 7. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Popunderclick. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi Popunderclick din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Popunderclick sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 4. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Popunderclick. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a Popunderclick şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Lucia Danes
Lucia Danes - Cercetător viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Lucia Danes
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi