Elimină virusul Pokemon Go (Instrucţiuni de înlăturare virus)

Ghid de înlăturare a viruşilor Pokemon Go

Ce este Virusul Pokemon Go?

Ce ar trebui să ştiţi înainte de a descărca Pokemon Go?

Înainte de a continua cu acest articol, trebuie să subliniem faptul că virusul Pokemon Go nu are nicio legătură cu aplicaţia originală care devine din ce în ce mai populară în rândul utilizatorilor din întreaga lume. De fapt, poate fi orice program maliţios care profită de numele acestui joc realist ce provoacă dependenţă. De fapt, Google Play deja a eliminat câteva astfel de aplicaţii de pe magazinul online din cauza acuzaţiilor maliţioase. Atât timp cât această aplicaţie este în top pe grafice, noi variante de versiuni false pot fi aşteptate. De exemplu, două programe dubioase au fost dezvăluite recent ca şi cu potenţial maliţios. Aplicaţiile “Install Pokemongo” şi „Guide & Cheats for Pokemon Go” au taxat sume de bani considerabile pentru a ajuta utilizatorii să colecteze Pokecoins, Pokeballs, şi Lucky Eggs. Google Play a reacţionat repede, şi aceste aplicaţii nu mai sunt disponibile. Totuşi, nu vă lăsaţi înşelaţi, deoarece nu toate programele asociate aplicaţiei originale sunt periculoase. De exemplu, “Poké Radar” şi “Helper for Pokémon Go” sunt aplicaţii legitime care doar ajută utilizatorii să îmbunătăţească experienţa de joc. Chiar şi aşa, dacă din greşeală descărcaţi o versiune coruptă a acestui joc, eliminaţi virusul Pokemon Go din dispozitivul dumneavoastră fără a ezita. Dacă sunteţi utilizator de Android, un software de mobil precum FortectIntego vă poate ajuta să determinaţi legitimitatea aplicaţiilor descărcate precum şi eliminarea lor, în cazul în care aveţi bănuieli. În cazul în care iOS-ul a fost ţintit, încercaţi utilităţile Webroot SecureAnywhere AntiVirus.

Lucrul care măreşte posibilitatea ca smartphone-urile şi tabletele să fie infectate cu o versiune falsă a lui Pokemon Go este faptul că cea originală nu a fost lansată încă în toate ţările, precum Japonia, China sau Coreea de Sud. Utilizatorii nerăbdători pot încerca să caute jocul neexistent în magazinul de aplicaţii şi acolo este locul unde creatorii de aplicaţii maliţioase au şansa de a apărea. Nu există vreo garanţie precum că criminalii nu se vor folosi de popularitatea acestei aplicaţii pentru a răspândi infecţii mai serioase, precum virusul Cerber. De fapt, deja s-au raportat incidente similare. Un utilizator de iOS din Rusia a avut dispozitivul blocat după ce a descărcat o versiune falsă a lui Pokemon Go şi i s-a cerut să achite 40 de euro pentru a-l debloca. Este evident că criminaii cibernetici au metode din ce în ce mai avansate pentru a înşela şi exploata utilizatorii, motiv pentru care trebuie să fiţi atent atunci când sunteţi de acord să instalaţi ceva pe dispozitiv. Dacă deja aţi fost infectat, continuaţi cu eliminarea lui Pokemon Go, fără a permite virusului să preia controlul.

Cum puteţi evita obţinerea unei aplicaţii corupte?

Pentru a determina dacă versiunea de joc este legitimă, tot timpul este util să aruncaţi o privire peste recenziile şi rata aplicaţiei. Aceastea indică programele ce nu merită descărcate. Dacă descoperiţi că aplicaţia are recenzii slabe şi arată multe critici din partea utilizatorilor, abţineţi-vă din a o descărca şi optaţi pentru o opţiune mai sigură. Dacă deja v-aţi hotărât să obţineţi un program anume, nu vă grăbiţi şi investigaţi cu atenţie ce fel de permisiuni necesită. Anulaţi imediat instalarea în cazul în care observaţi ceva dubios.

Cum eliminaţi virusul Pokemon Go din dispozitivul infectat?

După cum am menţionat deja, eliminarea lui Pokemon Go poate fi efectuată cu ajutorul unui software antivirus adecvat. Asiguraţi-vă că obţineţi o utilitate compatibilă cu dispozitivul dumneavoastră. În mod contrar, nu veţi putea rula scanarea sistemului. Dacă programul nu este maliţios, utilităţile antivirus nu îl vor înregistra. În acest caz, puteţi elimina aplicaţia Pokemon Go din dispozitiv prin setările normale ale dispozitivului. Cel mai important este să reţineţi să aveţi grijă la aplicaţiile cu potenţial periculos.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.
Despre autor
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Cercetător web pasionat

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Gabriel E. Hall
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi