Elimină virusul Online.io (Instrucţiuni gratuite)

Ghid de înlăturare a viruşilor Online.io

Ce este Virusul Online.io?

Poate cauza probleme sistemului de operare virusul Online.io?

Online.io virus

În timp ce navigaţi online, nu este surprinzător să daţi peste numeroase aplicaţii precum virusul Online.io. Acesta este clasificat ca şi program de tip adware. Deci, este recomandat să păstraţi distanţa faţă de el.

Chiar şi aşa, dacă deja s-a infiltrat în sistemul dumneavoastră de operare, există foarte puţine acţiuni pe care le puteţi face ca să îi reduceţi efectele negative decât dacă eliminaţi complet adware-ul. De exemplu, cea mai importantă caracteristică a acestui PUP este afişarea reclamelor enervante.

Mai mult, puteţi observa ataşate bare de unelte şi plugin-uri adiţionale. În general, un program de tip adware nu ar trebui să fie prezent în vreun calculator. Deci, grăbiţi-vă să eliminaţi Online.io.

Se pare că proprietarii acestui website încă se mai pregătesc să lanseze website-ul oficial. Dacă intraţi pe acesta, veţi vedea că pe prima pagină se menţionează că domeniul încă nu este activ şi, în caz de probleme, puteţi introduce informaţiile dumneavoastră de contactare.

În plus, pagina web este protejată de o anumită tehnologie pentru a evada de email-urile spam. Cu toate că această calitate ar putea sugera siguranţa acestei pagini web, adware-ul încă operează cu succes în fundal. Deoarece călătoreşte pe furiş, este posibil să nu suspectaţi că acest PUP se află în sistemul dumneavoastră de operare.

Online.io virus

Indiferent, este posibil să consideraţi cantitatea excesivă de reclame ca şi semn al unui adware. Pop up-urile conţin logo-uri aproape invizibile „Online.io ads”. Este posibil să observaţi o entitate enormă de reclame ce variază de la banere la sugerări de instalare a unor noi aplicaţii de securitate şi până la oferte comerciale ce recomandă cele mai noi jocuri.

Dacă nu sunteţi atent şi apăsaţi pe acele reclame puteţi fi trimis nu doar pe website-uri cu conţinut de promovare ci şi pe domenii ce pot fi infectate cu viruşi serioşi. În această modalitate, tendinţa de redirecţionare a lui Online.io poate avea chiar şi efecte negative.

În plus, dorim să vă încurajăm să nu descărcaţi aplicaţii sau actualizări de software de pe domeniile promovate de către acest adware. Înainte ca performanţa PC-ului dumneavoastră să se deterioreze, eliminaţi virusul Online.io. FortectIntego este programul care asigură faptul că adware-ul este complet eliminat.

Când infectează PC-ul acest adware?

Deseori, adware-ul exploatează şansa de a se infiltra în sistem atunci când utilizatorul instalează alte programe gratuite. Există o tendinţă comună de a trece repede prin instrucţiunile de instalare şi să se apese „Next” fără a se şti de alte programe posibile.

Setările „de bază”, deseori ascund ataşamentele opţionale care acoperă Online.io sau alte programe de tip adware. Pentru a le observa înainte să fie instalate împreună cu aplicaţia principală, optaţi pentru modul „Personalizat”. De asemenea, veţi putea să detectaţi toate aplicaţiile inutile.

Atunci când vă asiguraţi că niciun program dubios nu s-a infiltrat în sistemul dumneavoastră de operare, instalaţi software-ul dorit. O astfel de precauţie vă va ajuta să scăpaţi de infectarea cu alte PUP-uri, pe viitor.

Cum pot să elimin eficient online.io?

Puteţi încerca două metode pentru a şterge un adware. Instrucţiunile manuale necesare pentru eliminarea PUP-ului pot fi găsite mai jos. Nu uitaţi că trebuie să acordaţi foarte multă atenţie atunci când treceţi prin toţi paşii. Dacă această opţiune nu vă este convenabilă, optaţi pentru eliminarea automată a lui Online.io.

Instalaţi un program anti-spyware. După, rulaţi scanarea sistemului. Puteţi fi sigur că programul de securitate se va ocupa în foarte scurt timp de adware. În plus, este un garant de neînlocuit când vine vorba de siguranţa calculatorului.

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Online.io

Înlăturaţi Online.io din sistemele Windows

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Online.io şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Online.io sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'

Înlăturaţi Online.io din sistemul Mac OS X

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Online.io sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Elimină virusul Online.io din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Online.io ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi Online.io din Mozilla Firefox (FF)

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Online.io şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 4. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Online.io. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Online.io din Google Chrome

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Online.io şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 4. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 5. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 6. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 7. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Online.io. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi Online.io din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Online.io sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 4. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Online.io. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a Online.io şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Julie Splinters
Julie Splinters - Specialist în eliminarea de malware

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Julie Splinters
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi