Elimină virusul Nova.Rambler.ru (Ghid de înlăturare) - actualizare oct. 2017

Ghid de înlăturare a viruşilor Nova.Rambler.ru

Ce este Virusul Nova.Rambler.ru?

Virusul Nova.Rambler.ru: caracteristici principale şi instrucţiuni de eliminare

Nova.Rambler.ru virus

Virusul Nova.Rambler.ru (cunoscut şi ca Rambler Search) încearcă să pară ca un motor de căutare demn de încredere, ce conţine o mulţime de diverse funcţii. Puteţi găsi secţiuni de tipul Jocuri, Ştiri, Horoscop, plus altele, pe pagina lui principală. Totuşi, nu vă lăsaţi pradă modelului strălucitor şi a imaginilor grozave deoarece deja a fost adăugat în categoria de „browser hijacker”.

Dacă nu aţi auzit de acest termen, ar trebui să ştiţi că programele din această categorie nu sunt considerate ca fiind demne de încredere. Pe scurt, sunt unelte folosite pentru a afişa rezultate corupte ale căutărilor şi pentru a redirecţiona utilizatorii către website-uri dubioase.

Unul dintre principalele motive pentru un astfel de comportament este reprezentat de încercarea de a creşte popularitatea unor anumite website-uri. În schimbul acestui serviciu, dezvoltatorii acestuia primesc bani. Totuşi, după o redirecţionare de la Nova.Rambler.ru, vă puteţi găsi pe un website maliţios.

În plus, analiştii IT sunt mai mult decât siguri de faptul că distribuirea acestui tip de hijacker a fost efectuată utilizând tehnici ilegale. Dacă descoperiţi acest motor de căutare pe browserul dumneavoastră, aveţi de a face cu o problemă de „hijack” . Indiferent de cât de atrăgătoare vi se pare imaginea acestui website, vă recomandăm să iniţiaţi eliminarea lui Nova.Rambler.ru.

Puteţi face acest lucru cu FortectIntego sau un alt anti-spyware reputabil, imediat după ce l-aţi instalat şi actualizat la ultima versiune. În plus, puteţi elimina oricând Nova.Rambler.ru din Chrome şi alte browsere web cu ajutorul ghidului nostru de eliminare manuală, oferit la sfârşitul acestui articol.

Aspectul lui Nova RamblerPrincipala imagine a lui Nova.Rambler.ru atrage atenţia potenţialelor victime prin poze superbe

După cum am menţionat deja, redirecţionările către domeniul http://nova.rambler.ru precum şi alte activităţi nedorite, sunt iniţiate pentru a genera trafic de vizitatori pentru anumite website-uri. O astfel de activitate este ilegală, mai ales când sunt implicaţi promoteri suspicioşi. Reţineţi că acest program cu potenţial nedorit vă poate arăta ce doreşte.

Cu alte cuvinte, poate să vă arate rezultate sponsorizate printre rezultatele normale ale căutărilor. În plus, poate să afişeze reclame înşelătoare şi alerte false ce raportează despre actualizări de software. Reţineţi că astfel de „oferte” ar trebui evitate deoarece majoritatea acestora au fost folosite pentru a promova malware .

Înainte să vă grăbiţi să setaţi website-ul ca şi cel primar, ar trebui să vă familiarizaţi cu Politica de Confidenţialitate a lui Nova.Rambler.ru. A devenit comun să se ignore acest document ce conţine un text detaliat şi plictisitor. Totuşi, Politica de Confidenţialitate, Termenii de Utilizare şi alte informaţii similare au fost tot timpul considerate valoroase , deoarece dezvăluie dacă ar trebui sau nu să utilizaţi software-ul.

Cel mai important lucru este că Rambler Search dezvăluie conţinut sponsorizat şi alte detalii despre utilizarea website-ului. Totuşi, pagina web nu oferă informaţii despre dacă asigură protecţia datelor personale a utilizatorilor.

Prin urmare, ar trebui să vă avertizăm în legătură cu faptul că datele colectate pot fi împărtăşite cu companii necunoscute. Intimitatea de pe internet a devenit o problemă generală, mai ales din cauză că utilizatorii au uitat-o de ani de zile. Pentru a vă proteja de pierderea adresei de email, date de autentificare şi alte informaţii similare, asiguraţi-vă că eliminaţi permanent Nova.Rambler.ru.

Când se strecoară într-un dispozitiv un hijacker?

Aţi auzit vreodată de tehnica „la pachet”? Această tehnică populară rămâne o unealtă profitabilă deoarece internauţii rar se uită de două ori înainte de a apăsa butonul „Instalează”. Ca şi rezultat, aceştia ratează add ons-urile adiţionale, care de obicei sunt adware-uri nedorite, browser hijackeri, bare de unelte şi plugin-uri.

De asemenea, ei le instalează la un loc cu aplicaţia dorită. Reţineţi că această metodă este aplicată chiar şi atunci când instalaţi Skype sau Adobe Flash Player. Popularitatea acestora s-a deteriorat semnificativ din cauza numeroaselor rapoarte de probleme de securitate .

Mai mult, aplicaţia a servit ca şi deghizare pentru un număr de tehnici de atac. Pe scurt, indiferent dacă descărcaţi o unealtă binecunoscută sau una nouă, selectaţi setările „Personalizate”. Acestea vor dezvălui uneltele opţionale, şi veţi putea să le deselectaţi înainte să se strecoare în dispozitiv. În acest mod, puteţi scăpa de atacul lui Nova.Rambler.ru, pe viitor.

Cât durează eliminarea lui Nova.Rambler.ru?

Browser hijackerii pot fi eliminaţi cu ajutorul a două metode – cu sau fără anti-spyware. După cum am spus, nu este un virus complet maliţios, deci puteţi încerca şi opţiunea de eliminare manuală. Totuşi, dacă credeţi că nu sunteţi experimentat în eliminarea viruşilor, ar trebui să încredinţaţi eliminarea lui Nova.Rambler.ru unei aplicaţii anti-spyware. Această utilitate va localiza toate componentele şi le va elimina complet.

În plus, va avea grijă şi de protecţia pe viitor a calculatorului. În plus, dacă credeţi că puteţi efectua eliminarea manuală a virusului, vă recomandăm să combinaţi metodele automate şi manuale pentru un strat extra de protecţie. Eliminaţi virusul Nova.Rambler.ru urmând ghidul oferit mai jos. Asiguraţi-vă că fixaţi toate browserele web din calculator, chiar dacă nu vedeţi un virus în ele.

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Nova.Rambler.ru

Înlăturaţi Nova.Rambler.ru din sistemele Windows

Pentru a dezinstala manual acest hijacker, trebuie să eliminaţi toate intrările ce aparţin dezvoltatorului Rambler. De asemenea, puteţi scăpa de alte programe care au fost instalate în calculator, fără ştirea dumneavoastră.

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Nova.Rambler.ru şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Nova.Rambler.ru sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'

Înlăturaţi Nova.Rambler.ru din sistemul Mac OS X

Pentru a scăpa de Rambler Search din Mac OS X, trebuie să dezinstalaţi toate intrările suspicioase. Vă recomandăm să instalaţi aplicaţiile aceluiaşi dezvoltator, inclusiv Nova.Rambler.com.

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Nova.Rambler.ru sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Elimină virusul Nova.Rambler.ru din Microsoft Edge

Utilizatorii de Microsoft Edge pot încerca o metodă adiţională de a elimina hijackerul prin ştergerea intrărilor din regiştri rămase.

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Nova.Rambler.ru ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi Nova.Rambler.ru din Mozilla Firefox (FF)

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Nova.Rambler.ru şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 4. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Nova.Rambler.ru. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Nova.Rambler.ru din Google Chrome

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Nova.Rambler.ru şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 4. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 5. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 6. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 7. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Nova.Rambler.ru. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi Nova.Rambler.ru din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Nova.Rambler.ru sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 4. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Nova.Rambler.ru. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a Nova.Rambler.ru şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Julie Splinters
Julie Splinters - Specialist în eliminarea de malware

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Julie Splinters
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi