Elimină virusul iPhone (Ghid de înlăturare) - mai 2018 actualizat

Ghid de înlăturare a viruşilor iPhone

Ce este Virusul iPhone?

Precondiţiile pentru virusul iPhone continuă să apară

Imagine care afişează virusul iOS

Virusul iPhone defineşte diferite variante de malware create pentru iOS. În timp ce unii utilizatori sunt convinşi că nu există şi că nu poate exista vreun malware pentru OS, între timp, criminalii cibernetici au creat software maliţios pentru macOS şi iOS. Într-adevăr, procentajul de malware este mult mai mic faţă de cel pentru Windows şi Android, însă numărul în creştere ar trebui să fie o alarmă de trezire.

Utilizatorii de Mac şi iOS sunt convinşi că dispozitivele lor sunt imune la infecţii datorită unor motive:

 • acces limitat la fişierele de sistem
 • OS fragmentat
 • permisiuni restricţionate pentru aplicaţiile terţe

Chiar dacă este posibil să instalaţi anumite aplicaţii terţe pe macOS, acest lucru nu este o opţiune pentru dispozitivele iPhone. Atitudinea companiei şi a utilizatorilor despre faptul că produsele lor nu necesită protecţie suplimentară poate fi periculoasă. Realitatea sugerează un alt fapt – există viruşi atât pentru macOS cât şi pentru iPhone. Haideţi să trecem printre tipurile de malware şi modurile de eliminare a virusului iPhone.

PUP-urile ţintesc produsele Apple

Programele problematice de tip adware şi scripturile sunt printre cele mai cunoscute tipuri de PUP-uri şi malware pentru Windows. Criminalii cibernetici orientaţi către producţia Apple s-au inspirat din astfel de tendinţe. Utilizatorii de Mac OS ar fi de acord cu observarea unei alerte dubioase pe Safari .

Aceasta avertizează despre faptul că dispozitivul a fost ocupat de un virus. De obicei, astfel de alerte ar atrage atenţia şi asupra faptului că datele ar putea fi furate. Chiar şi aşa, după cum este normal pentru escrocherii, include un număr de telefon pentru suport fals de la Apple. Reţineţi că Apple nu afişează astfel de notificări în mesaje întâmplătoare, şi de asemenea, nu afişează un număr de telefon.

Deoarece escrocheriile de tip suport tehnic afectează browserul Safari, şi utilizatorii de iPhone pot întâlni astfel de înşelătorii online. De asemenea, nu ar trebui să uitaţi de escrocheria online care oferă dispozitive iPhone gratuite .

Popup-urile frustrante reprezintă o altă formă comună a virusului iPhone. Deoarece funcţionează prin intermediul unui script web plasat în browser, acestea vă pot deranja din când în când, apărând să vă deranjeze de fiecare dată când lansaţi browserul. Unele dintre ele pot fi persistente, făcându-vă să forţaţi închiderea lui Safari.

Browser hijackeri există şi pentru utilizatorii de Apple. Unul dintre exemplele recente este hijackerul search.stuckopoe.com. Acesta pretinde că este un motor de căutare obişnuit, în timp ce colectează informaţii non-personale şi le utilizează pentru scopuri de „îmbunătăţire a serviciului”. În timp ce afişează reclame din când în când, cel mai negativ aspect este cel de eliminare.

Atunci când intraţi pe pagina cu instrucţiuni de eliminare, acesta oferă instalarea unei unelte de eliminare numită Uninstaller.dmg. Problema este că fişierul este infectat cu adware-ul macOS:Genleo-BQ. Dacă utilizaţi o versiune standard de Safari pe iPhone, atenţie la astfel de hijackeri.

Imaginea virusului iPhoneContrar a ceea ce se crede, iPhone este vulnerabil în faţa infecţiilor malware.

Spyware-ul Pegasus – pentru dispozitivele iPhone

Acest software de spionaj este unul dintre cele mai bune exemple cu care Apple, în special dispozitivele iOS pot fi infectate cu malware şi, de fapt, cel mai intimidant. A fost observat în august, 2016. Se suspectează că malware-ul a fost dezvoltat de către o companie din Israel numită grupul NSO , despre care se ştie că dezvoltă spyware-uri.

Malware-ul nu ţinteşte la întâmplare, ci doar utilizatori selectaţi. Aceştia primesc mesaje SMS înşelătoare, cu link-uri. Dacă se apasă pe ele, ar descărca spyware proiectat pentru dispozitivele iPhone neblocate. Funcţionează pe baza vulnerabilităţilor three zero-day day.

După ce este activat complet, începe monitorizarea utilizatorului. Spionează atât mesajele uşor accesibile şi criptate, cât şi poate asculta fişierele audio. O altă problemă este faptul că se poate distruge singur în cazul în care nu se conectează la serverul de Comandă şi Control timp de 60 de zile. Dezvoltatorii malware-ului au proiectat şi o versiune de Android a malware-ului Pegasus.

Din cauza comportamentului şi structurii elaborate, este destul de problematică detectarea acestui malware. Nu îşi dezvăluie prezenţa în Activity Monitor, să nu mai spunem de dispozitivele iPhone care nu au această unealtă. Trebuie să descărcaţi programe adiţionale pentru detectarea acestuia şi pentru efectuarea unor anumiţi paşi. Mai multe informaţii despre eliminarea lui Pegasus sunt oferite aici.

iPhone virus

Ransomware în iOS?

Deoarece ransomware-ul pentru Android a devenit o modă, cineva ar putea presupune că a venit timpul şi pentru dispozitivele iPhone. Astfel de bănuieli nu sunt iraţionale deoarece au fost deja detectate câteva exemple de ransomware-uri Mac care deja au fost lansate în spaţiul cibernetic. Una dintre ele pretinde că este o unealtă numită „Patcher”, creată pentru scopuri de piratare software . Este scrisă în limbajul de programare Swift.

Malware-ul a fost distribuit prin intermediul domeniilor BitTorrent. Operează în mod similar cu cripto-malware-urile de Windows, deoarece se ascunde într-un dosar .zip. Malware-ul nu a fost programat în mod adecvat, deoarece prezintă o înfăţişare „ciudată” şi nu a reuşit să administreze cheile de decriptare, lucru care a dus la pierderea posibilităţii de decriptare.

Din nefericire, tot a reuşit să cripteze documentele şi pozele utilizatorilor. Cu toate că astfel de exemple de malware ţinteau Mac-urile, şi utilizatorii de iPhone ar trebui să fie atenţi.

iPhone virus

Prevenirea malware-ului pe telefon

Diferite ameninţări malware sunt distribuite prin intermediul unor canale diferite. Adware-ul deja discutat, iPHone, şi hijackerii se răspândesc prin intermediul scripturilor web. Deoarece nu sunt vizibile pentru utilizatorii normali, detectarea lor poate fi problematică. Pe de altă parte, puteţi limita probabilitatea apariţiei virusului iPhone prin evitarea apăsării pe link-uri plasate pe website-uri de jocuri, jocuri de noroc sau pe alt conţinut dubios.

În ceea ce priveşte malware-ul mai elaborat, utilizatorii de iPhone pot găsi util acest sfat:

 • Actualizaţi software-ul sistemului imediat după ce actualizarea este lansată
 • Nu descărcaţi aplicaţii terţe ce sunt inutile.

Acum, să discutăm despre opţiunile de eliminare a virusului iPhone.

Eliminaţi malware-ul iPhone

Dacă telefonul dumneavoastră este afectat de popup-uri, resetaţi browserul. În cazul unei escrocherii de tip suport tehnic, ieşiţi de pe pagină. Dacă nu o puteţi închide, forţaţi închiderea browserului. Pentru a termina redirecţionarea din a se reactiva, mergeţi la Settings, apăsaţi pe Safari şi selectaţi Clear History and Website Data.

Din nefericire, în acest moment, dispozitivele iPhone nu acceptă utilităţi de eliminare virus şi malware, însă MacOS acceptă Malwarebytes. Dacă aţi observat un comportament neobişnuit în telefon, precum îngheţarea aplicaţiilor sau fişiere blocate, efectuaţi resetarea din fabrică a iPhone-ului. Mergeţi la Settings, navigaţi la General, apăsaţi pe opţiunea Erase All Contents.

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului iPhone

macOSSafari

Înlăturaţi iPhone din sistemul Mac OS X

Utilizatorii de MacOS au anumite avantaje faţă de utilizatorii de iPhone, deoarece pot instala anumite aplicaţii de securitate pentru a şterge malware-urile sofisticate.

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi iPhone sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'
macOSSafari

Înlăturaţi iPhone din Safari

Curăţaţi datele de navigare pentru a termina apariţia popup-urilor virusului iPhone.

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi iPhone sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 4. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a iPhone. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a iPhone şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Julie Splinters
Julie Splinters - Specialist în eliminarea de malware

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Julie Splinters
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi