Elimină virusul Facebook Friend Request (Ghid de înlăturare) - actualizare aug. 2017

Ghid de înlăturare a viruşilor Facebook Friend Request

Ce este Virusul Facebook Friend Request?

Ce este virusul Facebook Friend Request?

Facebook Friend Request virus

Virusul Facebook Friend Request este un termen utilizat pentru a descrie metoda frauduloasă prin care escrocii înşeală utilizatorii inocenţi de reţele sociale. Această tehnică înşelătoare se bazează pe conturi de Facebook false, ce sunt create utilizând poze reale a unui anumit utilizator de Facebook. Escrocii urmăresc o persoană care postează conţinut public şi îi fură pozele private. Aceştia creează conturi false şi postează poze, sau chiar copie statusul original postat de către victimă. Toate acestea sunt efectuate cu scopul de a crea iluzia unui cont real de Facebook, pe care escrocii îl folosesc mai târziu pentru a înşela prietenii victimei şi pentru a scoate bani de la ei.

În mod normal, escrocii creează un software ce trimite cereri de prietenie tuturor prietenilor victimei, şi mai târziu le trimite un mesaj înşelător, cerându-le bani. Mai mult, virusul Facebook Friend Request poate trimite un link maliţios prietenilor victimei, cerându-le să apese pe el pentru a vedea ceva interesant. Această înşelăciune este destul de eficientă, deoarece prietenii victimei au încredere în persoana reală, şi vor să vadă ce împărtăşeşte cu ei.

Totuşi, apăsarea pe astfel de link-uri este destul de periculoasă, deoarece aceste site-uri pot avea conţinut maliţios. Website-urile înşelătoare caută să forţeze utilizatorii să ofere date sensibile sau să instaleze programe dăunătoare, deci aveţi grijă! Dacă prietenul dumneavoastră v-a trimis un mesaj cu un link către un website dubios, întrebaţi-l dacă website-ul este demn de încredere.

În mod normal, escrocii nu răspund, însă chiar dacă o fac, vă sugerăm să verificaţi profilul prietenului – introduceţi numele ei sau al lui în căsuţa de căutare Facebook şi vedeţi dacă găsiţi unul sau două profile la fel. Cel mai evident semn că aveţi de a face cu virusul Facebook Friend Request este faptul că persoana care v-a trimis o cerere de prietenie deja vă trimite link-uri prin care vă invită să exploraţi unele website-uri dubioase, sau vă cere bani.

Totuşi, şi calculatorul dumneavoastră poate fi infectat cu virusul Facebook Friend Request, şi ca şi consecinţă, contul dumneavoastră de pe reţeaua de socializare poate fi utilizat pentru a răspândi mesaje maliţioase prietenilor şi să posteze mesaje înşelătoare pe perete. În acest caz, reacţionaţi în cazul în care unul dintre prietenii dumneavoastră vă raportează un astfel de lucru.

În plus, acest tip de virus poate să deblocheze contactele pe care le-aţi blocat, şi să le adauge din nou în lista dumneavoastră de prieteni. Pentru a fixa acest lucru, scanaţi-vă sistemul cu o unealtă anti-malware precum FortectIntego şi eliminaţi imediat virusul Facebook Friend Request. Pentru eliminarea lui Facebook Friend Request, puteţi utiliza un alt software anti-malware, precum SpyHunter 5Combo Cleaner. După asta, eliminaţi manual contactele nedorite.

Facebook Friend Request virus

Cum se răspândeşte acest virus de reţea socială?

Virusul Facebook Friend Request atacă utilizatorii de Facebook prin intermediul mesajelor instante. Este posibil să primiţi un mesaj înşelător care pare a fi de la un prieten, şi o ofertă de a apăsa pe un link pentru a vedea o poză sau un video.

În plus, apăsarea pe orice aplicaţie de pe Facebook poate de asemenea să conducă la infiltrarea acestui virus deoarece aceştia sunt atacaţi de către criminalii cibernetici destul de des. Imediat după ce virusul este activat, va începe să trimită cereri de prietenie persoanelor necunoscute, şi de asemenea poate să le accepte.

De asemenea, dorim să vă avertizăm că Facebook nu este un loc complet în siguranţă, şi că sunt unele ajustări minore ce pot fi făcute pentru a vă proteja pe dumneavoastră şi prietenii. În primul rând, vă recomandăm să vă faceţi lista de prieteni privată.

Dacă este publică, escrocii o pot accesa cu uşurinţă şi pot trimite mesaje înşelătoare acestora, în timp ce pretind că sunt dumneavoastră. În plus, este recomandat să păstraţi informaţiile sensibile private. Dacă puteţi, faceţi ca pozele dumneavoastră să fie accesibile doar prietenilor dumneavoastră.

Cum să eliminaţi din calculator virusul Facebook Friend Request?

Dacă aţi observat străini ce apar deodată în lista dumneavoastră cu prieteni, sau dacă observaţi că ceva dubios a fost postat pe peretele dumneavoastră fără a şti, poate fi un semn al prezenţei virusului Facebook Friend Request. Vă rugăm, schimbaţi-vă parola de Facebook cât mai repede şi rulaţi o scanare completă a sistemului cu un anti-spyware actualizat. Puteţi încerca FortectIntego sau SpyHunter 5Combo Cleaner.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.
Despre autor
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Iniţiatorul

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Ugnius Kiguolis
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi