Elimină virusul Facebook Activation Pages Service (Instrucţiuni gratuite)

Ghid de înlăturare a viruşilor Facebook Activation Pages Service

Ce este Virusul Facebook Activation Pages Service?

Funcţii cheie ale virusului Facebook Activation Pages Service:

Recent, utilizatorii de Facebook au avut de a face cu o nouă invenţie cibernetică frauduloasă — virusul Facebook Activation Pages Service. Este o nouă versiune a virusului Facebook. Acest virus se bazează pe o pagină falsă de securitate Facebook, care este utilizată de către escroci pentru a trimite notificări false, informând utilizatorii ţintiţi despre faptul că conturile lor sunt pe punctul de a fi dezactivate datorită comportamentului neadecvat de pe site. Escrocheria începe cu postarea lui Activation Pages Service pe peretele victimei. Mesajul este precum urmează:

Notificare pentru utilizatori, contul tău va fi dezactivat
Pentru mai multe informaţii, apasă pe link-ul de mai jos
[link-ul paginii Facebook eliminat]

Pentru a atrage atenţia utilizatorului, escrocii pun semnul exclamării sub această postare, care face ca alerta să apară în câmpul de notificări Facebook. Link-ul redirecţionează utilizatorul către o pagină a lui Activation Pages Service, unde escrocii afişează conţinut dubios, comportament nepoliticos sau ameninţări, folosind pagina de Facebook pentru promovarea potenţialelor motive pentru care contul ar trebui blocat:

Notificări despre faptul că CONTUL TĂU VA FI DEZACTIVAT !
ACTIVATION PAGES SERVICE
Pentru a te ajuta să înţelegi de ce contul tău este dezactivat, am evidenţiat cele mai comune motive pentru care contul tău a fost dezactivat
». Postarea unui profil suspicios sau imagini,
». Insultarea sau ameninţarea altora (utilizatori)
». Utilizarea contului de Facebok doar pentru promovare
Te rugăm să îţi confirmi contul apăsând pe link-ul de mai jos:
=> Confirmă-ţi contul apăsând aici

Atenţie:
Toate conturile care nu sunt verificate în termen de 24 de ore vor fi eliminate din baza noastră de date, iar utilizatorii nu le vor mai putea folosi din nou.
The Facebook Safety Team 2016/2017.
© The Facebook Safety Team Inc. 7811 Menlo Park, California, CA, 94043,


Ce este interesant este faptul că funcţia de căutare de la Facebook afişează sute de pagini obscure Activation Pages Service, ce nu par a avea vreo activitate pe ele. Pe unele dintre aceste pagini, utilizatorii comentează că pagina este falsă sau pur şi simplu o escrocherie. Experţii încă nu ştiu ce iniţiază atacul Facebook Activation Pages Service. Este posibil ca virusul să circule pur şi simplu pe site, şi să nu fie necesară instalarea unui software adiţional în calculator. Indiferent, principalul scop al acestor notificări false este să livreze link-ul site-ului pentru „confirmarea contului”, care eventual conduce către un site de phishing „FACEBOOK PAGE DISABLE”. Pe acest site, escrocii cer potenţialei victime să completeze imediat formularul cu confirmarea contului, în mod contrar, ameninţându-i că „Contul tău va fi dezactivat automat şi permanent de către securitatea sistemului nostru”. Informaţiile cerute pentru confirmarea contului includ:

 • Număr de telefon sau email
 • Contul de Facebook
 • Data naşterii
 • Nume şi prenume
 • Numărul cardului de credit
 • Tipul de card
 • Data de expirare a cardului de credit
 • Codul de securitate (CVV)
 • Adresa de facturare
 • Adresa locuinţei
 • Zip/Codul poştal
 • Ţara.

După cum puteţi vedea, toate acestea sunt informaţii sensibile, ce nu ar trebui împărtăşite altor terţe. Reţineţi că nicio aplicaţie legitimă sau furnizor de serviciu nu vă vor cere astfel de informaţii fără a avea un motiv bun. Şi activarea contului nu reprezintă un astfel de motiv. Dacă, din întâmplare, sunteţi implicat într-o astfel de escrocherie, ar trebui să eliminaţi virusul Facebook Activation Pages Service şi notificările acestuia din email-ul şi de pe peretele dumneavoastră, şi informaţi-vă persoanele din lista dumneavoastră de contacte să nu deschidă ataşamentele sau link-urile pe care le pot primi de la malware-ul Facebook Activation Pages Service. Dacă aţi oferit escrocilor detalii bancare sau alte informaţii sensibile, contactaţi-vă banca sau compania de carduri de credit, şi blocaţi-vă contul imediat.

Cum a apărut această escrocherie pe contul dumneavoastră de Facebook?

Este posibil ca unul dintre prietenii dumneavoastră să fi fost infectat cu acest virus, iar parazitul a utilizat calculatorului acestuia ca şi punct pentru a trimite aceste notificări oamenilor din lista de contacte. Este posibil ca utilizatorul să nu ştie că atacul Facebook Activation Pages Service a avut loc. Din acest motiv, este necesar să vă menţineţi sistemul protejat rulând scanări ale sistemului regulate, să staţi departe de website-uri suspicioase, şi să vă abţineţi din a descărca aplicaţii chestionabile. Facebook Activation Pages Service este inprevizibil şi poate fi oriunde, deci, vă rugăm să fiţi atenţi!

Cum să eliminaţi virusul Facebook Activation Pages Service?

După cum am menţionat deja, virusul Facebook Activation Pages Service este o infecţie bazată pe web. Este foarte puţin probabil să lase vreo urmă în sistemul calculatorului. Un mod de a elimina consecinţele infecţiei Facebook Activation Pages Service este prin schimbarea parolei contului. Dacă la unele dintre conturile dumneavoastră utilizaţi aceeaşi parolă şi adresă de email, acordaţi puţin timp şi schimbaţi-le şi pe ele. Chiar şi aşa, cea mai garantată opţiune de eliminare a virusului Facebook Activation Pages Service este printr-o scanare a sistemului cu un software antivirus de încredere.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Facebook Activation Pages Service

Înlăturaţi Facebook Activation Pages Service utilizând Safe Mode with Networking

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură Facebook Activation Pages Service

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui Facebook Activation Pages Service.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi Facebook Activation Pages Service utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui Facebook Activation Pages Service. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că Facebook Activation Pages Service a fost eliminat cu succes

Bonus: Recuperaţi-vă datele

Ghidul prezentat mai sus v-ar putea ajuta să eliminaţi Facebook Activation Pages Service din calculatorul dumneavoastră. Pentru a vă recupera fişierele criptate, vă recomandăm să utilizaţi un ghid mai detaliat pregătit de către experţii noştri din securitate, faravirus.ro.

Dacă fişierele dumneavoastră au fost criptate de către Facebook Activation Pages Service, puteţi utiliza diverse metode pentru a le recupera:

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de Facebook Activation Pages Service precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Lucia Danes
Lucia Danes - Cercetător viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Lucia Danes
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi