Elimină virusul .dot (actualizare iun. 2017 ) - Instrucţiuni gratuite

Ghid de înlăturare a viruşilor .dot

Ce este Virusul .dot?

Virusul cu extensia de fişier .dot a plecat la vânătoare de date

Dacă aţi observat că toate fişierele dumneavoastră importante conţin extensiile .dot, atunci aţi fost lovit de către virusul .dot. Din nefericire, este un ransomware care a fost proiectat în mod special pentru a cripta fişierele valoroase ale utilizatorilor. Există o mare varietate de tipuri şi forme de ransomware-uri. În general, fişierele dot sunt folosite pentru a menţine configuraţii pentru aplicaţii de sistem. Această funcţie explică de ce utilizatorii cad în capcană şi sunt infectaţi cu acest virus. În ciuda caracteristicei înşelătoare, există trucuri care vă pot ajuta să reduceţi riscul de a executa ransomware-uri ascunse . Dacă acest dezastru a căzut peste dumneavoastră, continuaţi să citiţi pentru a afla mai multe despre eliminarea virusului .dot.

Se cunoaşte că virusul foloseşte o cheie de criptare elaborată, AES, pentru a bloca datele . Mai mult, virusul ransomware Dot generează o cheie publică şi una privată. În fişierul help_decrypt.txt, oferă instrucţiuni pentru cum se poate accesa browserul Tor şi cum să se transfere suma de Bitcoins indicată pe adresa de Bitcoin. Suma variază în funcţie de tipul de victime: corporaţii sau persoane fizice. Este de înţeles dacă sunteţi gata să plătiţi recompensa pentru a vă recupera documentele importante. Chiar şi aşa, vă descurajăm din a face acest lucru . În plus, dorim să vă avertizăm să nu achiziţionaţi sau să instalaţi decriptorul de malware .dot promovat de către criminali. Chiar şi în cel mai bun caz, în care decriptează fişierele, poate lăsa un „cadou de revedere” – un fişier maliţios care poate facilita invazia ransomware-ului pe viitor.

Virusul cu extensia de fişier .dotA fost detectat pentru prima dată în mai, 2016. După un an, a atacat din nou utilizatorii.

Când mi-a ocupat sistemul acest virus?

Vorbind de metodele de transmitere, atacul .dot are loc prin intermediul a două canale: email-uri spam şi kituri de exploatare . Criminalii cibernetici au stăpânit mai multe tehnici de convingere. Prin urmare, atunci când primiţi un email care pare a fi de la o instituţie guvernamentală, vă grăbiţi să deschideţi ataşamentele unui astfel de email. Poate purta un conţinut destul de problematic. Odată ce fişierul este deschis, malware-ul este activat, şi începe să cripteze fişierele importante. În plus, vă încurajăm să instalaţi un program anti-spyware, de exemplu FortectIntego sau Malwarebytes, pentru a vă verifica sistemul de troiani sau alte malware-uri. Se cunoaşte faptul că virusul cu extensia de fişier .dot se poate răspândi şi prin intermediul kiturilor de exploatare. Din cauza abilităţii lor de a se deghiza ca şi programe legitime, este posibil ca unele aplicaţii anti-virus să nu le poată detecta. Din acest motiv, este necesar să aveţi un software de securitate cibernetică, adiţional. În final, ne vom muta la secţiunea unde vă vom spune despre principalele metode de eliminare a virusului .dot.

Este posibil să eliminăm complet virusul .dot?

În ceea ce priveşte complexitatea acestei infecţii, ar trebui să instalaţi o utilitate de eliminare, care va elimina eficient şi rapid virusul .dot. Deoarece aplicaţia poate localiza fişierele cu potenţial maliţios, va elimina toate fişierele sursă. În plus, programul este util şi la prevenirea infiltrării malware-urilor minore. În cazul în care ecranul calculatorului este blocat şi nu puteţi elimina virusul .dot, utilizaţi metodele sugerate mai jos pentru a reobţine accesul la funcţiile vitale ale sistemului. După ce malware-ul este complet terminat, căutaţi alternative pentru restaurarea fişierelor. După ce dispozitivul este curăţat complet, obişnuiţi-vă să creaţi regulat copii de rezervă ale fişierelor.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului .dot

Înlăturaţi .dot utilizând Safe Mode with Networking

Intraţi în Safe Mode pentru a elimina blocajul ecranului şi continuaţi să eliminaţi virusul .dot.

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură .dot

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui .dot.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi .dot utilizând System Restore

System Restore este o altă alternativă pentru a recâştiga controlul complet.

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui .dot. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că .dot a fost eliminat cu succes

Bonus: Recuperaţi-vă datele

Ghidul prezentat mai sus v-ar putea ajuta să eliminaţi .dot din calculatorul dumneavoastră. Pentru a vă recupera fişierele criptate, vă recomandăm să utilizaţi un ghid mai detaliat pregătit de către experţii noştri din securitate, faravirus.ro.

Dacă fişierele dumneavoastră au fost criptate de către .dot, puteţi utiliza diverse metode pentru a le recupera:

Opţiunea Data Recovery Pro

Este unul dintre programele proiectate pentru a restaura fişierele atunci când au fost avariate sau şterse din greşeală. Se poate aplica şi la recuperarea email-urilor şterse.

 • Descărcare Data Recovery Pro;
 • Urmaţi paşii din setările Data Recovery şi instalaţi programul în calculatorul dumneavoastră;
 • Lansaţi-l şi scanaţi-vă calculatorul pentru fişierele criptate de către ransomware-ul .dot;
 • Recuperaţi-le.

Ce este funcţia Windows Previous Version?

Puteţi beneficia de pe urma acestei funcţii în timp ce restauraţi datele afectate de către ransomware-ul cu extensia de fişier .dot.

 • Căutaţi un fişier criptat pe care doriţi să îl recuperaţi şi apăsaţi dreapta pe el;
 • Selectaţi “Properties” şi mergeţi la fereastra “Previous versions”;
 • Aici, verificaţi fiecare copie disponibilă a fişierelui în “Folder versions”. Ar trebui să selectaţi versiunea pe care doriţi să o recuperaţi şi apăsaţi “Restore”.

Utilizaţi ShadowExplorer

Avantajul cheie al acestui program este abilitatea lui de a folosi copiile din volumul din umbră. Acest malware cu greu şterge aceste copii, totuşi, ar trebui să vă grăbiţi cu eliminarea virusului.

 • Descarcă Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Urmaţi setarea de instalare Shadow Explorer şi instalaţi această aplicaţie în calculatorul dumneavoastră.
 • Lansaţi programul şi treceţi prin meniul sus-jos din colţul stânga sus pentru a selecta diskul cu datele criptate. Verificaţi ce dosare se află acolo.
 • Apăsaţi dreapta pe dosarul pe care doriţi să îl recuperaţi şi selectaţi “Export”. De asemenea, puteţi selecta locul unde doriţi să îl stocaţi.

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de .dot precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Lucia Danes
Lucia Danes - Cercetător viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Lucia Danes
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi