Elimină virusul Zzzzz (actualizare dec. 2016 ) - Instrucţiuni de recuperare incluse

Ghid de înlăturare a viruşilor Zzzzz

Ce este Virusul de tip ransomware Zzzzz?

Ransomware-ul Zzzzz se pregăteşte de vânătoare de date

Virusul Zzzzz poate indica faptul că toate fişierele dumneavoastră se află „într-un mod de somn”. De fapt, este semnul principal care arată că PC-ul dumneavoastră a fost infectat cu versiunea notorie a virusului Locky. Acest virus a primit acest titlu datorită funcţiei lui de a cripta fişierele personale şi de a adăuga extensia .zzzzz. Totuşi, apariţia lui nu lasă vreo experienţă pozitivă victimelor. Chiar dacă se întâmplă să fiţi pe lista cu utilizatori ţintiţi, nu trebuie să intraţi în panică. Primul lucru pe care trebuie să îl faceţi este să eliminaţi complet din sistem Zzzzz. În acest caz, nu vă pierdeţi timpul, şi însărcinaţi această sarcină unei unelte de securitate demne de încredere, precum FortectIntego. După, vă puteţi concentra asupra opţiunilor de recuperare fişiere.

După ce Locky a apărut pe internet cu o forţă incredibilă, acum câteva luni, unii cercetători de viruşi au sperat că teroarea cibernetică a luat sfârşit, într-un final. Totuşi, nu ştiau ce au în mânecă dezvoltatorii lui Locky. Ransomware-ul a apărut din nou. Ca şi rezultat, am observat câteva actualizări majore: ODIN, Thor, extensia de fişier .shit, şi virusul .aesir au lovit internetul. Mai mult, hackerii au decis să ţintească şi mai sus, infiltrându-se pe Facebook şi răspândind malware şi acolo. Nici măcar o săptămână nu a trecut de la versiunea anterioară, virusul cu extensia .aesir, şi malware-ul Zzzzz şi-a făcut apariţia. Modul acestuia de operare nu a fost modificat deoarece criptează datele cu algoritmii RSA-2048 şi AES-256. Principalul avantaj al acestei metode este că utilizează o combinaţie de chei matematice interrelaţionate, publice şi private. În consecinţă, procesul de decriptare a fişierelor, fără cheia privată, rămâne o sarcină dificilă.

Pe de altă parte, este practic faptul că puteţi vedea care fişiere sunt afectate, deoarece acum sunt modificate în fişiere cu [8_caractere_la_întâmplare]-[4_caractere_la_întâmplare]-[4_caractere_la_întâmplare]-[4_caractere_la_întâmplare]-[12_caractere_la_întâmplare].zzzzz. Informaţii mai explicite despre cum vă puteţi recupera fişierele sunt oferite în fişierul instructions.html. Luând în considerare faptul că ransomware-ul Zzzzz este versiunea rău famatului Locky, este inutil să vă faceţi speranţe în privinţa recuperării fişierelor. Aceştia au oferit Decriptorul Locky, care ar putea cauza mai multe probleme, decât să aducă vreun beneficiu. Până şi plătind 731,52 dolari (1 BTC) poate fi o activitate inutilă, până la urmă. Concentraţi-vă asupra procedurii de eliminare Zzzzz, decât pe tranzacţiile financiare.

Cum s-a infiltrat acest virus în dispozitivul meu?

Nu este dificil pentru ameninţările ransomware să ocupe dispozitivele utilizatorilor care îşi analizează neglijent dosarul de spam. Recent, unele versiuni ale infecţiei Zzzzz au fost detectate în email-uri false de la Amazon. Escrocii au deghizat malware-ul în email, care presupunea că ar fi fost trimis de la compania respectivă cerând recenzia fişierului ataşat. Mai mult, atacatorii au îndrăznit să exploateze imaginea Oficiului de Administrare Personal (OAP) pentru a convinge utilizatorii să deschidă fişierele. Din fericire, în ambele cazuri, nu este dificil de suspectat frauda deoarece email-urile contrafăcute conţin greşeli gramaticale severe, erori de scris şi stil. Mai mult, este necesar să aveţi o utilitate de eliminare malware, actualizată.

Eliminarea rapidă şi eficientă a virusului Zzzzz

Atunci când vine vorba de orice malware ce criptează fişiere, vă recomandăm să optaţi pentru soluţia automată. Un program de securitate, de exemplu FortectIntego sau Malwarebytes, asigură faptul că nu rămâne niciun fişier după procedura de eliminare. Reţineţi că programele trebuiesc actualizate zilnic pentru a funcţiona în mod corespunzător. Dacă nu puteţi continua procedura de eliminare a lui Zzzzz din cauza unei funcţionări rele a sistemului, mergeţi prin instrucţiunile de recuperare fişiere. După, acordaţi atenţie ultimului ghid de restaurare a fişierelor. Reţineţi că recuperarea datelor ar trebui efectuată doar după eliminarea completă a virusului Zzzzz.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Zzzzz

Înlăturaţi Zzzzz utilizând Safe Mode with Networking

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură Zzzzz

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui Zzzzz.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi Zzzzz utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui Zzzzz. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că Zzzzz a fost eliminat cu succes

Bonus: Recuperaţi-vă datele

Ghidul prezentat mai sus v-ar putea ajuta să eliminaţi Zzzzz din calculatorul dumneavoastră. Pentru a vă recupera fişierele criptate, vă recomandăm să utilizaţi un ghid mai detaliat pregătit de către experţii noştri din securitate, faravirus.ro.

Dacă fişierele dumneavoastră au fost criptate de către Zzzzz, puteţi utiliza diverse metode pentru a le recupera:

Data Recovery Pro – o şansă de a recupera fişierele blocate?

Instalaţi utilitatea pentru a vă recupera unele dintre fişiere. Cu toate că iniţial a fost proiectat pentru a localiza fişierele avariate după o cădere a sistemului, creatorii au actualizat programul pentru a ajuta utilizatorii care se confruntă cu ransomware.

 • Descărcare Data Recovery Pro;
 • Urmaţi paşii din setările Data Recovery şi instalaţi programul în calculatorul dumneavoastră;
 • Lansaţi-l şi scanaţi-vă calculatorul pentru fişierele criptate de către ransomware-ul Zzzzz;
 • Recuperaţi-le.

Opţiunea Windows Previous Versions

Dacă aveţi activată funcţia de System Restore, ar trebui să puteţi găsi copiille anterior stocate ale fiecărui fişier.

 • Căutaţi un fişier criptat pe care doriţi să îl recuperaţi şi apăsaţi dreapta pe el;
 • Selectaţi “Properties” şi mergeţi la fereastra “Previous versions”;
 • Aici, verificaţi fiecare copie disponibilă a fişierelui în “Folder versions”. Ar trebui să selectaţi versiunea pe care doriţi să o recuperaţi şi apăsaţi “Restore”.

Modul de operare al lui ShadowExplorer

Programul recuperează fişiere în funcţie de volumul de copii din umbră creat de către Windows OS. După, Shadow Explorer accesează aceste şabloane şi recrează fişierele dumneavoastră importante. Totuşi, unele versiuni ale lui Locky pot şterge aceste copii. Grăbiţi-vă şi acordaţi o şansă acestei aplicaţii.

 • Descarcă Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Urmaţi setarea de instalare Shadow Explorer şi instalaţi această aplicaţie în calculatorul dumneavoastră.
 • Lansaţi programul şi treceţi prin meniul sus-jos din colţul stânga sus pentru a selecta diskul cu datele criptate. Verificaţi ce dosare se află acolo.
 • Apăsaţi dreapta pe dosarul pe care doriţi să îl recuperaţi şi selectaţi “Export”. De asemenea, puteţi selecta locul unde doriţi să îl stocaţi.

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de Zzzzz precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Julie Splinters
Julie Splinters - Specialist în eliminarea de malware

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Julie Splinters
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi