Elimină virusul Vipasana (Instrucţiuni de înlăturare) - iul. 2016 actualizat

Ghid de înlăturare a viruşilor Vipasana

Ce este Virusul de tip ransomware Vipasana?

Am fost infectat cu virusul Vipasana. Ce înseamnă acest lucru?

Printre ransomware-urile recent apărute, care au cauzat şi încă mai cauzează probleme pentru comunitatea virtuală, virusul de tip ransomware Vipasana nu este lăsat în spate în ceea ce priveşte daune şi pericol. Cu toate că, original, termenul „Vipasana” semnifică o formă de meditaţie, virusul va declanşa emoţii care sunt departe de liniştea interioară. Acest virus este capabil să cripteze datele personale cu asistenţa unui algoritm matematic sofisticat. Totuşi, pericolul acestei ameninţări nu se opreşte aici. Este privit ca unul dintre puţinii viruşi capabili să vă blocheze fişierele offline. Deci, chiar dacă reuşiţi să vă deconectaţi calculatorul de la internet, acest lucru nu vă va proteja împotriva atacului iniţiat de ransomware. Dacă faceţi parte dintre victime, concentraţi-vă pe eliminarea lui Vipasana. Una dintre metodele de eliminare constă în instalarea unui program anti-spyware.

În legătură cu textul din notificarea de recompensă, se pare că acest virus ţinteşte vorbitorii de limbă rusă. Cu toate acestea, dacă locuiţi în afara Europei de Est şi a Asiei, să nu credeţi că sunteţi în siguranţă în faţa acestei ameninţări. Se ştie că acest virus foloseşte o tehnică puternică de criptare, AES, care constă în cheie publică şi privată. Acest algoritm a ajutat numeroşi proprietari de ransomware să cripteze cu succes datele private ale utilizatorilor. Deci, nu ar trebui să vă lăsaţi garda jos. Mai mult, malware-ul Vipasana ar trebui să fie considerat şi mai periculos deoarece este capabil să se auto execute în mod offline. Atunci când fişierul maliţios, ce conţine virusul, vă invadează calculatorul, se poate auto activa chiar dacă opriţi conexiunea de la internet.

Mai mult, se suspectează că acest virus aparţine faimosului grup de viruşi care împart o adresă de email similară pentru contactare. Au fost multiple ameninţări, precum [email protected] şi [email protected], care operează în acelaşi mod. Vorbind despre acest virus, nu se cunoaşte suma pe care o cere. Victimele ar trebui să contacteze hackerii prin adresa de email [email protected]. Termenul setat de către hackeri pentru ca victimele să transfere banii este de o săptămână. După, li se oferă instrucţiuni despre cum să creeze un portofel Bitcoin şi cum să trimită detaliile plăţii în schimbul fişierelor personale. Am vrea să vă reamintim că nu este cazul să vă faceţi speranţe că veţi primi înapoi fişierele după efectuarea tranzacţiei. Criminalii cibernetici nu posedă simţ de responsabilitate sau conştiinţă pentru a vă returna datele. În schimb, puteţi să încercaţi programe pentru recuperare de date. Înainte de asta, trebuie să eliminaţi complet acest virus.

Cum infectează Vipasana calculatoarele?

Ca orice alte ameninţări de acest tip, ransomware-ul Vipasana tinde să infecteze PC-urile prin ataşamentele email-urilor spam. Nu vă grăbiţi să deschideţi orice email trimis de către companiile de taxe, de transport sau chiar curţi locale. Hackerii au devenit foarte buni în a găsi strategii convingătoare. De obicei, email-urile false conţin greşeli gramaticale sau de scriere. De asemenea, puteţi observa greşeli în copia logo-ului. Acordaţi atenţie şi rămâneţi vigilent atunci când observaţi astfel de email-uri. În plus, hackerii tind să vă convingă să deschideţi ataşamentele care poartă infecţia Vipasana sau un alt ransomware. Dacă aveţi îndoieli, contactaţi direct instituţia sau compania indicată. Dacă veţi deschide din neatenţie email-ul, acest lucru poate duce la probleme grave şi pe termen lung. În cele din urmă, reţineţi că acest malware vă poate ataca PC-ul şi prin intermediul unui troian. Deci, aveţi nevoie de un program anti-spyware puternic, de ex., FortectIntego, care va detecta ameninţarea la timp, înainte să poată elibera ransomware-ul.

Ghid de eliminare Vipasana:

Vă recomandăm să selectaţi imediat opţiunea de eliminare automată. Programul de eliminare malware va localiza virusul şi va elimina Vipasana în câteva minute. Mai mult, vă asigură că nu au rămas în sistem fişierele asociate virusului. După ce ameninţarea este eliminată permanent, puteţi începe să vă gândiţi la metode de decriptare a fişierelor. După cum am menţionat mai devreme, puteţi încerca programe de recuperare date. Cel mai bun mod de recuperare a informaţiilor este din copiile de rezervă. În plus, încercaţi să căutaţi pe hard disk copii. Dacă nu aveţi, atunci a sosit timpul să creaţi copii ale fişierelor dumneavoastră. Vă puteţi stoca fişierele imporante pe mai multe locaţii portabile de stocare. În cele din urmă, nu uitaţi să rămâneţi atent atunci când navigaţi pe web şi descărcaţi noi programe. Nu puteţi şti unde îşi poate aştepta acest virus noua victimă.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Vipasana

Înlăturaţi Vipasana utilizând Safe Mode with Networking

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură Vipasana

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui Vipasana.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi Vipasana utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui Vipasana. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că Vipasana a fost eliminat cu succes

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de Vipasana precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Julie Splinters
Julie Splinters - Specialist în eliminarea de malware

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Julie Splinters
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi