Elimină virusul .Shit (Ghid gratuit)

Ghid de înlăturare a viruşilor .Shit

Ce este Virusul de tip ransomware .Shit?

O altă versiune Locky: ransomware-ul .Shit a fost lansat

Virusul .Shit este o nouă versiune a virusului Locky care de abia a fost observată pe web, însă care deja este în competiţie cu ultimele versiuni ale acestui virus, ODIN şi Zepto. Deja a blocat date personale de pe numeroase calculatoare în Franţa şi a cerut proprietarilor să plătească. Chiar şi aşa, dacă locuiţi într-o altă ţară, nu vă sfătuim să lăsaţi garda jos. Din cauza distribuţiei active, cel mai probabil, malware-ul .Shit, se va răspândi şi în celelalte părţi ale Europei şi, eventual, în restul lumii. Cu toate că virusul .Shit nu sună ca o infecţie cibernetică sofisticată, credeţi-ne — nu este muncă de amatori. Acest parazit este destul de capabil să dăuneze PC-ului, similar lui Locky şi a altor viruşi de tip ransomware. De fapt, creatorii acestuia par să fi luat ce era mai bun din categoria acestor infecţii anume: au implementat malware-ul cu un grad militar de criptare AES CBC 256-bit ce permite blocarea fişierelor din calculator fără a lăsa vreo şansă de recuperare a acestora. Acelaşi cifru a fost utilizat şi înainte de către Locky, Odin şi alte câteva ransomware-uri. În plus, călcându-le pe urme, acest virus modifică numele fişierelor localizate într-un rând de caractere la întâmplare şi adaugă extensia .SHIT tuturor fişierelor criptate. Această extensie este exact ce i-a adus virusului numele acesta groaznic. Cu toate că practic, este imposibil de restaurat documentele personale după atacul acestui malware, nu trebuie să îl lăsaţi aşa. Dacă doriţi să continuaţi să vă utilizaţi calculatorul în siguranţă pe viitor, trebuie să eliminaţi complet din sistem virusul de tip ransomware .Shit. Puteţi utiliza utilităţi antivirus profesionale, precum FortectIntego. După ce efectuaţi eliminarea, există posibilitatea să vă recuperaţi măcar o mică parte din fişierele dumneavoastră.

Picture of the Shit ransomware virus

Există multe funcţii ale ransomware-ului .Shit care ajută la clasificarea acestuia ca şi membru al familiei Locky. Nu doar faptul că oferă să decripteze fişierele utilizând faimosului Locky Decrypter, ci şi faptul că lasă trei tipuri de fişiere în calculatorul infectat: _WHAT_is.html, _[2_numere_la întâmplare]_WHAT_is.html şi _WHAT_is.bmp. Variante similare ale acestor fişiere pot fi găsite şi la alţi viruşi. Cu toate că titlurile fişierelor pot fi diferite, acestea de obicei, conţin aceeaşi notă de recompensă şi instrucţiuni pentru recuperarea datelor. Desigur, detalii precum link-urile către site-ul de plată, numerele de identificare sau suma recompensei de obicei variază în funcţie de versiune. Ransomware-ul .Shit, momentan, cere 0.5 Bitcoin (aproximativ 326 de dolari) pentru decriptarea datelor, însă nu ar trebui să plătiţi. Acest virus este relativ nou, deci încă nu se ştie dacă creatorii lui chiar vor decripta fişierele, sau pur şi simplu vor dispărea atunci când le intră banii în buzunare. O opţiune mai sigură este să vă îndreptaţi direct către eliminarea virusului .Shit atunci când aţi observat primele semne care sugerează că v-ar fi infectat PC-ul. După, puteţi verifica recomandările noastre pentru recuperarea datelor, ce sunt oferite sub acest articol.

Principalele tendinţe de distribuire a ransomware-ului:

Exact ca Locky şi versiunile lui, virusul de tip ransomware .Shit este în general distribuit prin intermediul campaniilor de email maliţioase, posibil cele care au distribuit infecţia originală. De obicei, virusul ajunge în inbox-ul potenţialelor victime ca şi ataşamente de JavaScript sau WS, pe care utilizatorii neştiutori le descarcă crezând că acestea conţin informaţii de facturare, amenzi pentru depăşirea vitezei, confirmări ale unor cumpărături online sau scrisori oficiale. Deschiderea acestor email-uri activează scriptul maliţios care descarcă virusul în calculator şi începe să cripteze fişierele. De asemenea, ar trebui să vă asiguraţi că vă actualizaţi programele de pe surse reputabile, şi evitaţi descărcarea actualizărilor de software de pe pagini dubioase sau pop up-uri care apar atunci când navigaţi pe web. Este posibil să daţi peste ransomware-ul .Shit în una dintre acestea.

Sfaturi pentru eliminarea ransomware-ului .Shit:

Dacă vă faceţi griji că nu veţi putea elimina ransomware-ul .Shit din calculator, avem veşti bune pentru dumneavoastră. Am pregătit instrucţiuni care vă vor conduce treptat la paşii iniţiali de eliminare a virusului .Shit până la recuperarea datelor. Primul lucru pe care trebuie să îl faceţi este să vă testaţi antivirusul, dacă virusul nu i-a blocat procesele. În cazul în care răspunsul este da, trebuie să urmaţi instrucţiunile de mai jos pentru decontaminarea virusului. Dacă nu — rulaţi o scanare completă a sistemului şi eliminaţi virusul .Shit din PC-ul dumneavoastră. Mai jos, veţi găsi şi câteva sfaturi pentru recuperarea datelor, pe care le puteţi încerca după eliminarea virusului. Cu toate că este posibil să nu vă ajute la recuperarea tuturor datelor, este posibil să recuperaţi măcar câteva documente.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului .Shit

Înlăturaţi .Shit utilizând Safe Mode with Networking

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură .Shit

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui .Shit.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi .Shit utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui .Shit. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că .Shit a fost eliminat cu succes

Bonus: Recuperaţi-vă datele

Ghidul prezentat mai sus v-ar putea ajuta să eliminaţi .Shit din calculatorul dumneavoastră. Pentru a vă recupera fişierele criptate, vă recomandăm să utilizaţi un ghid mai detaliat pregătit de către experţii noştri din securitate, faravirus.ro.

Dacă fişierele dumneavoastră au fost criptate de către .Shit, puteţi utiliza diverse metode pentru a le recupera:

Recuperarea fişierelor folosind programul Data Recovery Pro

Dacă sunteţi în căutarea unui mod uşor şi de încredere pentru a vă recupera datele, ar trebui să utilizaţi unelte reputabile precum Data Recovery Pro. Pentru a utiliza corespunzător această unealtă, vă rugăm să utilizaţi instrucţiunile de mai jos:

 • Descărcare Data Recovery Pro;
 • Urmaţi paşii din setările Data Recovery şi instalaţi programul în calculatorul dumneavoastră;
 • Lansaţi-l şi scanaţi-vă calculatorul pentru fişierele criptate de către ransomware-ul .Shit;
 • Recuperaţi-le.

Recuperarea datelor utilizând funcţia Windows Previous Versions 

Această metodă nu oferă un răspuns la toate problemele dumneavoastră, însă este posibil să vă ajute să recuperaţi fişiere importante în caz de urgenţă. Ce ar trebui să reţineţi este că trebuie să aveţi funcţia System Restore activată înainte de atac, în mod contrar, această metodă se va dovedi inutilă.

 • Căutaţi un fişier criptat pe care doriţi să îl recuperaţi şi apăsaţi dreapta pe el;
 • Selectaţi “Properties” şi mergeţi la fereastra “Previous versions”;
 • Aici, verificaţi fiecare copie disponibilă a fişierelui în “Folder versions”. Ar trebui să selectaţi versiunea pe care doriţi să o recuperaţi şi apăsaţi “Restore”.

Recuperarea datelor utilizând funcţia ShadowExplorer

În final, puteţi încerca să vă extrageţi fişierele din Volume Shadow Copies, ce în mod normal sunt stocate în calculatorul dumneavoastră. Viruşii maliţioşi precum ransomware-ul .Shit pot, desigur, să şteargă aceste fişiere, însă funcţia ShadowExplorer merită încercată.

 • Descarcă Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Urmaţi setarea de instalare Shadow Explorer şi instalaţi această aplicaţie în calculatorul dumneavoastră.
 • Lansaţi programul şi treceţi prin meniul sus-jos din colţul stânga sus pentru a selecta diskul cu datele criptate. Verificaţi ce dosare se află acolo.
 • Apăsaţi dreapta pe dosarul pe care doriţi să îl recuperaţi şi selectaţi “Export”. De asemenea, puteţi selecta locul unde doriţi să îl stocaţi.

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de .Shit precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Cercetător web pasionat

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Gabriel E. Hall
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi