Elimină virusul Satan (Ghid de înlăturare virus) - Soluţie de decriptare rapidă

Ghid de înlăturare a viruşilor Satan

Ce este Virusul de tip ransomware Satan?

Kitul ransomware-ului Satan disponibil pe web-ul ascuns: este aşteptat un număr crescut de atacuri

Virusul Satan este unul dintre acei viruşi ransomware care sunt de tipul Ransomware-ca-şi-Serviciu . Kitul ransomware-ului Satan RaaS este momentan disponibil pe forumurile de pe web-ul ascuns , şi cei care au un interes în afacerea cu ransomware, pot pune mâna gratuit pentru a utiliza kitul ransomware , pur şi simplu înregistrându-se pe un anumit website. Conform unui membru al unui forum, numit Cold_As_Ice, virusul Satan este gratuit pentru cei care doresc să îl utilizeze, şi fiecare poate crea o copie personalizată a acestuia, prin modificarea acestor parametri: „valoarea recompensei, multiplicator pentru recompensă după ce au trecut X zile, numărul de zile după ce apare multiplicatorul, o notă privată”. Membrul forumului, probabil cel care vinde acest ransomware, pretinde că fişierul executiv al lui Satan are doar 170kb, sugerând hackerilor să traducă nota de recompensă în anumite limbi pentru a ajuta victimele să înţeleagă ce se întâmplă, şi de asemenea, spune că kitul ransomware ajută hackerii să creeze coduri maliţioase pentru funcţia Macro din Microsoft Word , şi fişierul CHM (pentru a ajuta la înşelarea victimelor şi la răspândirea mai eficientă a malware-ului).

Experţii se aşteaptă la un număr crescut de atacuri malware de la Satan, pe viitor. Ransomware-ca-şi-Serviciu nu este ceva nou, şi astfel de unelte au pavat calea pentru criminali către bani uşori. Atunci când astfel de unelte sunt uşor accesibile pe Internet, nu este vreo îndoială de ce afacerea cu ransomware prosperă. Autorii acestui kit ransomware cer 30% din recompensele colectate, lăsând restul utilizatorului kitului. Victimele infectate cu acest virus nu ar trebui să se grăbească să plătească recompensa deoarece momentan, malwareul Satan este analizat, şi acest lucru înseamnă că cercetătorii de malware lucrează la o unealtă de decriptare care ar putea salva datele victimelor. Victimelor li se recomandă să elimine ransomware-ul Satan cu unelte anti-malware precum FortectIntego, şi să utilizeze copiile de rezervă ale datelor pentru a-şi recupera fişierele criptate. În cazul în care victima nu are copii, poate urma instrucţiunile pentru recuperare date prezentate la sfârşitul acestui articol. Eliminarea lui Satan este prima sarcină ce trebuie completată pentru a vă proteja sistemul de viitoare infecţii.

Cum am fost infectat cu un ransomware?

Se pare că autorii virusului Satan sugerează distribuirea virusului prin fişiere Word maliţioase, cu codul Macro în ele. Prin urmare, ar trebui să acordaţi atenţie email-urilor trimise de către persoane necunoscute, şi evitaţi deschiderea fişierelor ataşate acestora. Reţineţi că criminalii pot încerca să vă înşele redenumind fişierul Word maliţios ca şi Factură, Raport, Document Scanat, sau altceva similar, însă acest lucru nu ar trebui să vă convingă să îl deschideţi. Vă sugerăm să inspectaţi cu atenţie mesajul trimis de către o persoană necunoscută, şi de asemenea, uitaţi-vă la adresa de email a expeditorului să vedeţi dacă pare a fi demnă de încredere sau nu. Mai mult, escrocii pot pretinde să fie angajaţi a unor companii reputabile şi bine cunoscute precum Amazon sau Paypal, deci nu ar trebui să le credeţi până când nu vă asiguraţi că expeditorul chiar face parte din compania pentru care pretinde că lucrează.

Este posibil să recuperez fişierele blocate de către acest malware? Cum se poate elimina virusul Satan?

Dacă acestea sunt întrebările care vă deranjează în acest moment, ar trebui să vă întrebaţi dacă sunteţi dispus să plătiţi sau nu recompensa criminalilor cibernetici. Este posibil să primiţi sau nu decriptorul. Chiar dacă îl primiţi, este posibil să fiţi infectat cu mai mulţi viruşi. Plata recompensei nu este niciodată o idee bună, deci vă sugerăm să alegeţi soluţia corectă şi să nu plătiţi. Puteţi elimina virusul Satan cu programe anti-malware, şi după cum am menţionat deja, recuperaţi datele din copii de rezervă. În mod contrar, este posibil să doriţi să încercaţi aceste instrucţiuni pentru recuperarea datelor:

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Satan

Înlăturaţi Satan utilizând Safe Mode with Networking

Utilizând aceste instrucţiuni, vă vor uşura procesul de eliminare a ransomware-ului Satan. Vă rugăm să urmaţi aceste instrucţiuni cu atenţie, dacă doriţi să scăpaţi de virus odată pentru totdeauna.

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură Satan

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui Satan.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi Satan utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui Satan. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că Satan a fost eliminat cu succes

Bonus: Recuperaţi-vă datele

Ghidul prezentat mai sus v-ar putea ajuta să eliminaţi Satan din calculatorul dumneavoastră. Pentru a vă recupera fişierele criptate, vă recomandăm să utilizaţi un ghid mai detaliat pregătit de către experţii noştri din securitate, faravirus.ro.

Dacă fişierele dumneavoastră au fost criptate de către Satan, puteţi utiliza diverse metode pentru a le recupera:

Recuperarea datelor utilizând un software de recuperare

Există multe programe care promit să restaureze fişierele pierdute/criptate/corupte. Echipa noastră se bazează pe Data Recovery Pro, deci vă recomandăm să îl utilizaţi pentru a vă recupera fişierele. SFAT: Reţineţi că nicio unealtă nu este 100% eficientă atunci când are  de a face cu viruşi de tip ransomware. Un astfel de tip de malware este pur şi simplu prea sofisticat şi nu este posibil să recuperaţi toate fişierele fără cheia privată, care este stocată pe serverele de la distanţă a criminalilor.

 • Descărcare Data Recovery Pro;
 • Urmaţi paşii din setările Data Recovery şi instalaţi programul în calculatorul dumneavoastră;
 • Lansaţi-l şi scanaţi-vă calculatorul pentru fişierele criptate de către ransomware-ul Satan;
 • Recuperaţi-le.

Folosiţi ShadowExplorer

Dacă sunteţi suficient de norocos, virusul va lăsa Volume Shadow Copies în sistem. Dacă acesta este cazul, tot ce trebuie să faceţi este să le găsiţi în calculator. Lăsaţi ShadowExplorer să facă acest lucru pentru dumneavoastră.

 • Descarcă Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Urmaţi setarea de instalare Shadow Explorer şi instalaţi această aplicaţie în calculatorul dumneavoastră.
 • Lansaţi programul şi treceţi prin meniul sus-jos din colţul stânga sus pentru a selecta diskul cu datele criptate. Verificaţi ce dosare se află acolo.
 • Apăsaţi dreapta pe dosarul pe care doriţi să îl recuperaţi şi selectaţi “Export”. De asemenea, puteţi selecta locul unde doriţi să îl stocaţi.

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de Satan precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Linas Kiguolis
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi