Elimină virusul RoshaLock (Instrucţiuni de înlăturare virus) - Soluţie de decriptare rapidă

Ghid de înlăturare a viruşilor RoshaLock

Ce este Virusul de tip ransomware RoshaLock?

O nouă rasă de ransomware prezintă virusul RoshaLock, care blochează fişierele sub arhive protejate de parole

Un nou virus descoperit, RoshaLock, care pare a fi All_your_documents ransomware, a fost descoperit prima dată în februarie, 2017 . Ransomware-ul a evoluat de atunci, şi astăzi ştim că există cel puţin două versiuni de ransomware RoshaLock. Utilizatorii au început să raporteze recent atacuri ale ransomware-ului RoshaLock 2.0, ceea ce înseamnă că versiunea iniţială a ransomware-ului a fost actualizată. Virusul este diferit de alte programe ransomware, deoarece în loc să cripteze fişierele victimelor, adună toate fişierele ţintite şi le arhivează (o arhivă pentru fiecare drive), după care le protejează cu o parolă. La analizarea ransomware-ului, s-a descoperit că acesta ţinteşte chiar şi 2634 de tipuri de fişiere diferite. Cu alte cuvinte, cu greu se va mai găsi un fişier necriptat după ce acest program maliţios îşi termină treaba. Virusul numeşte aceste arhive All_Your_Documents.rar şi le salvează într-un dosar anume creat: [litera drive-ului]:\All_Your_Documents\All_Your_Documents.rar. După, RoshaLock creează o notă de recompensă numită All Your Files in Archive!.txt
Ransomware-ul RoshaLockerRansomware-ul RoshaLocker blochează fişierele în arhive RAR protejate de parole în loc să cripteze fiecare fişier în parte.

Nota de recompensă se adresează victimelor în cinci limbi diferite – engleză, germană, franceză, spaniolă şi italiană. Spune victimei să citească cu atenţie instrucţiunile oferite. În primul rând, îi comandă victimei să descarce WinRAR şi browserul TOR. După, explică cum poate accesa website-ul de plată prin intermediul browserului Tor pentru a descoperi instrucţiuni pentru cum poate achiziţiona parola care poate debloca aceste arhive şi pentru a recupera fişierele. Website-ul de plată spune că serverul acceptă plata doar în Bitcoins , afişează preţul recompensei iniţiale şi avertizează utilizatorul că preţul creşte cu 0.05 BTC pe zi dacă nu reuşeşte să plătească în 3 zile de la momentul în care a intrat pe website. Momentan, nu se cunoaşte dacă criminalii cibernetici se ţin de cuvânt şi oferă victimei care a plătit soluţia de decriptare. Noi vă sfătuim să nu faceţi cum spun ei şi să refuzaţi plata recompensei – dacă plătiţi, veţi sprijini industria de crime cibernetice şi îi veţi permite să crească . În loc să faceţi ceea ce vă cer escrocii, eliminaţi imediat din sistem ransomware-ul RoshaLock. Este posibil să fi intrat în sistemul dumneavoastră la pachet cu alte programe maliţioase, deci vă sfătuim să utilizaţi un software anti-malware pentru a elimina RoshaLock. Echipa noastră sugerează să utilizaţi FortectIntego, însă şi SpyHunter 5Combo Cleaner şi Malwarebytes sunt opţiuni alternative.

Ce se cunoaşte despre virusul de tip ransomware RoshaLock 2.0?

În ultima perioadă, analiştii de malware au fost informaţi despre versiunea de malware RoshaLock care se prezintă ca şi RoshaLock 2.0. Este evident faptul că aceasta este o versiune actualizată a ransomware-ului, şi cere o recompensă mai mare decât a ransomware-ului iniţial All_Your_Documents.rar, care de această dată cere 1.05 BTC, în timp ce versiunea iniţială cere doar 0.35 BTC. Numele notei de recompensă şi arhivele protejate de parolă nu au fost modificate – virusul încă mai creează arhive numite All_Your_Documents.rar pentru a stoca fişierele criptate, şi creează All Your Files in Archive!.txt, care este nota de recompensă. Momentan, nu există metode cunoscute de a recupera datele blocate de către acest virus de tip ransomware.

Metode curente de distribuţie

Conform rapoartelor utilizatorilor, ransomware-ul RoshaLocker se răspândeşte sub forma unor „programe de reparare a fişierelor excel” false, totuşi, nu excludem posibilitatea ca ransomware-ul să se răspândească prin email-uri înşelătoare sau alte mijloace de distribuţie ransomware. Este posibil să fie distribuit şi prin kituri de exploatare . Pentru a reduce riscul de infectare cu un astfel de virus, urmaţi aceste reguli:

 • Păstraţi programele actualizate. Dacă actualizaţi la timp programele, puteţi diminua riscul de a fi atacat prin kituri de exploatare.
 • Creaţi copii de rezervă ale datelor. Chiar dacă aveţi cel mai puternic antivirus, tot există şansa de a fi infectat cu ransomware (în cazul în care se întâmplă să fiţi prima victimă a unui ransomware nou lansat). Copiile de rezervă ale datelor pot fi cruciale în astfel de situaţii.
 • Nu deschideţi email-urile suspicioase. Criminalii cibernetici pot pretinde că sunt cine vor ei, însă nu îi lăsaţi să vă înşele cu aceste minciuni. Pot încercă să vă convingă că vă scriu “de la Amazon/Paypal/etc.” şi că vă trimit o factură/document/chitanţă pe care trebuie să o vedeţi. Nu vă grăbiţi să deschideţi astfel de ataşamente pentru că pot fi infecţioase.

Eliminarea ransomware-ului RoshaLock

Indiferent de cât de dezamăgiţi suntem când spunem acest lucru, virusul RoshaLock este o ameninţare ransomware bine structurată. Dacă reuşeşte să se strecoare în sistem, fişierele vor fi blocate, şi probabilitatea de a vă revedea fişierele nu mai există. Nu este posibil de ghicit cheia deoarece un fişiere RAR protejat de parolă este de fapt o arhivă criptată şi protejată de parolă. Dacă nu ştiaţi, algoritmii de criptare sofisticaţi sunt imposibil de spart, ceea ce înseamnă că nu veţi mai putea vedea sau utiliza fişierele vreodată. Există o şansă slabă ca criminalii să decidă să vă ofere cheia de decriptare dacă plătiţi recompensa, însă nu credem acest lucru; în plus, nu recomandăm sprijinirea industriei crimelor cibernetice prin plata recompensei. Pentru eliminarea lui RoshaLock, porniţi un software anti-malware, şi lăsaţi-l să cureţe sistemul pentru dumneavoastră. Imediat după ce eliminaţi virusul RoshaLock, căutaţi copiile de rezervă şi importaţi fişierele din acestea în calculatorul liber de viruşi.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului RoshaLock

Înlăturaţi RoshaLock utilizând Safe Mode with Networking

Aceasta este prima metodă care vă poate ajuta să eliminaţi RoshaLock 2.0 sau versiunea iniţială a virusului RoshaLock. Vă rugăm să urmaţi instrucţiunile cu atenţie!

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură RoshaLock

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui RoshaLock.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi RoshaLock utilizând System Restore

Dacă metoda 1 nu v-a ajutat să eliminaţi ransomware-ul, urmaţi această opţiune.

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui RoshaLock. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că RoshaLock a fost eliminat cu succes

Bonus: Recuperaţi-vă datele

Ghidul prezentat mai sus v-ar putea ajuta să eliminaţi RoshaLock din calculatorul dumneavoastră. Pentru a vă recupera fişierele criptate, vă recomandăm să utilizaţi un ghid mai detaliat pregătit de către experţii noştri din securitate, faravirus.ro.

Din păcate, nu putem oferi ştiri bune în legătură cu recuperarea datelor. Vă puteţi recupera datele din copiile de rezervă, însă din nefericire, mulţi utilizatori nu le au. Mai jos, am descris posibile tehnici de recuperare a datelor.

Dacă fişierele dumneavoastră au fost criptate de către RoshaLock, puteţi utiliza diverse metode pentru a le recupera:

Data Recovery Pro

Atunci când fişierele sunt criptate, corupte sau şterse, Data Recovery Pro poate fi util. Pur şi simplu rulaţi o scanare a sistemului cu acest software pentru a descoperi fişierele care pot fi recuperate.

 • Descărcare Data Recovery Pro;
 • Urmaţi paşii din setările Data Recovery şi instalaţi programul în calculatorul dumneavoastră;
 • Lansaţi-l şi scanaţi-vă calculatorul pentru fişierele criptate de către ransomware-ul RoshaLock;
 • Recuperaţi-le.

Unealta de decriptare RoshaLocker încă nu este disponibilă.

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de RoshaLock precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Julie Splinters
Julie Splinters - Specialist în eliminarea de malware

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Julie Splinters
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi