Elimină virusul Princess Locker (Instrucţiuni de înlăturare virus)

Ghid de înlăturare a viruşilor Princess Locker

Ce este Virusul de tip ransomware Princess Locker?

Ransomware-ul Princess Locker copie tehnicile lui Cerber

Virusul Princess Locker este un alt exemplu de cripto-ransomware. Nu este nimic regal la acest virus; acţionează exact ca orice altă infecţie cibernetică maliţioasă şi, în mod surprinzător, unele detalii ne amintesc de ransomware-ul Cerber. Ne dă impresia precum că virusul Princess Locker este o surioară a lui Cerber – însă nu mai puţin periculoasă decât fratele ei mai mare. După infectarea sistemului, ransomware-ul Princess Locker începe să cripteze toate fişierele victimei folosind criptarea AES. Imediat după ce sunt criptate, fişierele devin inaccesibile, iar singurul mod de a le recupera este prin obţinerea cheii unice de decriptare. Virusul generează o extensie de fişier unică pentru fiecare victimă şi o adaugă fiecărui fişier criptat. Imediat după ce fişierele sunt criptate, ransomware-ul crează şi salvează note despre recompensă în două forme diferite:

 • !_HOW_TO_RESTORE_[extensia de fişier unică].TXT;
 • !_HOW_TO_RESTORE_[extensia de fişier unică].HTML.

După ce sunt deschise, aceste fişiere întâmpină victima cu o linie lungă: Fişierele tale au fost criptate! Informaţia următoare constă din ID-ul victimei, extensia fişierului unică ce este adaugată fişierelor criptate, şi explicaţii despre cum se pot decripta datele corupte. Virusul oferă instrucţiuni tradiţionale pentru recompensă – victima trebuie să instaleze browserul Tor şi să acceseze un anumit website .onion, care este cunoscut ca şi „site-ul pentru plată”. Acum, lucrurile încep să devină suspicioase. Website-ul pentru plată pare a fi o copie a website-ului pentru plată Cerber, doar cu logo-ul „Princess” pe el. Exact ca şi Cerber, oferă 12 limbi din care puteţi alege, cere să se introducă ID-ul victimei pentru a accesa site-ul pentru plată, după care prezintă următoarele informaţii:

Fişierele tale au fost criptate!

Acest lucru înseamnă că fişierele tale au fost transformate la un nivel structural şi că au devenit inaccesibile. Petru a putea să le accesezi din nou, trebuie să le readuci la starea iniţială. Acest lucru poate fi făcut doar cu ajutorul unui software special -<<Princess Decryptor>> care poate fi achiziţionat doar pe acest website. Fiecare copie din <<Princess Decryptor>> funcţionează individual pentru fiecare pereche ID+Extensie. Prin urmare, trebuie să cumperi una a ta la fel ca şi ceilalţi utilizatori a căror fişiere au fost criptate. Acceptăm doar Bitcoin.

Virusul cere o sumă foarte mare de bani – 3 bitcoins. O astfel de sumă reprezintă aproximativ 1812 dolari. Virusul nu permite victimei să economisească bani – recompensa ar trebui plătită în timpul limită; în mod contrar, preţul pentru decriptor se va dubla. Princess Locker vrea să demonstreze că intenţiile îi sunt reale, deci permite victimei să testeze decriptorul încărcând un fişier criptat. Website-ul deblochează fişierul şi oferă victimei o versiune sănătoasă a fişierului. În cazul în care malware-ul Princess Locker v-a criptat fişierele, vă rugăm, nu risipiţi banii plătind recompensa. În plus, cercetătorii de malware lucrează din greu pentru a înfrânge acest virus şi pentru a crea o unealtă de decriptare pentru a salva fişierele victimelor, deci aveţi răbdare. Între timp, eliminaţi virusul Princess Locker cu o unealtă anti-malware puternică, precum FortectIntego. Instrucţiuni detaliate pentru eliminarea lui Princess Locker sunt prezentate sub acest articol.

Cum se răspândeşte virusul Princess Locker?

Exact ca şi Cerber sau orice alt ransomware, se crede despre virusul Princess Locker că se distribuie prin intermediul email-ului, reclame cu malware şi kituri de exploatare. Virusul poate să îşi lase sarcina utilă în sistem după deschiderea unui ataşament maliţios al unui email. Atenţie la faptul că ataşamentele maliţioase sunt proiectate pentru a părea sigure – criminalii redenumesc fişierele ca şi „factură”, „amendă_viteză”, „rezultate_test” sau similar. Principalul mod de a preveni atacurile ransomware este prin evitarea email-urilor suspicioase trimise de indivizi necunoscuţi. Un alt mod de a descărca malware este apăsând din neatenţie pe reclame atrăgătoare şi să navigaţi pe website-uri chestionabile. Atenţie la redirecţionările maliţioase care vă pot trimite pe pagini web care conţin kituri de exploatare! Totuşi, înţelegem că chiar şi cei mai grijulii utilizatori pot fi înşelaţi de către tehnicile înşelătoare utilizate de către criminali. Cel mai sigur mod de a vă proteja calculatorul contra atacurilor malware este prin instalarea unei unelte anti-malware demnă de încredere.

Cum să elimin virusul Princess Locker?

Virusul Princess Locker este o infecţie cibernetică foarte periculoasă, deci nu încercaţi să o eliminaţi manual. Vă recomandăm să rulaţi un eliminator puternic de malware şi să îi permiteţi să găsească şi să elimine fişierele care aparţin acestui virus. Imediat după ce eliminarea lui Princess Locker este finalizată, căutaţi prin opţiunile de recuperare date ce sunt oferite mai jos. Cu toate că încă nu este disponibilă vreo unealtă gratuită pentru decriptare, aceste sfaturi ar putea să vă ajute să vă recuperaţi măcar o parte din fişiere.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Princess Locker

Înlăturaţi Princess Locker utilizând Safe Mode with Networking

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură Princess Locker

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui Princess Locker.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi Princess Locker utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui Princess Locker. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că Princess Locker a fost eliminat cu succes

Bonus: Recuperaţi-vă datele

Ghidul prezentat mai sus v-ar putea ajuta să eliminaţi Princess Locker din calculatorul dumneavoastră. Pentru a vă recupera fişierele criptate, vă recomandăm să utilizaţi un ghid mai detaliat pregătit de către experţii noştri din securitate, faravirus.ro.

Vă rugăm să nu plătiţi recompensa. Decriptorul oferit de către criminali este foarte scump; totuşi, nu există garanţia că va funcţiona. În plus, criminalii vă pot trimite un alt program maliţios împreună cu aşa zisul decriptor.

Dacă fişierele dumneavoastră au fost criptate de către Princess Locker, puteţi utiliza diverse metode pentru a le recupera:

Decriptaţi-vă fişierele cu Data Recovery Pro

Puteţi încerca să vă recuperaţi fişierele criptate de către ransomware-ul Princess Locker cu Data Recovery Pro. Instrucţiunile de utilizare a acestei unelte sunt date mai jos.

 • Descărcare Data Recovery Pro;
 • Urmaţi paşii din setările Data Recovery şi instalaţi programul în calculatorul dumneavoastră;
 • Lansaţi-l şi scanaţi-vă calculatorul pentru fişierele criptate de către ransomware-ul Princess Locker;
 • Recuperaţi-le.

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de Princess Locker precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Olivia Morelli
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi