Elimină virusul Jager (Instrucţiuni îmbunătăţite) - actualizare aug. 2016

Ghid de înlăturare a viruşilor Jager

Ce este Virusul de tip ransomware Jager?

Analiza virusului Jager

Hackerii cu siguranţă nu se odihnesc atât timp cât pot veni cu un nou malware de criptat fişiere – virusul Jager, cunoscut şi ca JagerDecryptor. Acest ransomware pare a fi un malware complex şi bine programat. Angajează algoritmii AES şi RSA pentru a cripta informaţii personale. Încă nu s-a răspândit în întreaga lume, însă se aşteaptă acest lucru în următoarele săptămâni. Prin urmare, este important să fie oprit înainte de a deveni viral. Dacă acest malware deja v-a ocupat dispozitivul şi sunteţi pe punctul de a intra în panică, calmaţi-vă. În acest articol, vă vom prezenta cum puteţi elimina eficient Jager. Puteţi începe prin a instala FortectIntego deoarece vă va ajuta să îl dezinstalaţi în mod adecvat.

Spre deosebire de alţi viruşi, de exemplu, NoobCrypt, care a fost decriptat rapid de către cercetătorii de viruşi, această ameninţare anume nu ar trebui subestimată. Din fericire, specialistul în malware, Jakub Knoustek, a obţinut o mostră, deci există mai multe şanse ca acest specialist să dezvolte o unealtă de decriptare. În mod specific, cu ajutorul algoritmului AES-256, ransomware-ul Jager vă blochează fişierele. Mai mult, pentru a coda complet fişierele astfel încât utilizatorul să nu le poată decripta cu uşurinţă, ransomware-ul angajează şi cheia RSA. Ca şi rezultat, singura modalitate de a recupera fişierele este prin obţinerea cheii private care, matematic, este asociată celei publice. Extensia ES IV va fi ataşată fişierelor corupte. Titlul acestora poate include şi „!ENC”.

Chiar şi aşa, dacă fişierele sunt de importanţă majoră, nu ar trebui să luaţi în considerare achitarea recompensei ca şi posibilă opţiune. Criminalii cibernetici nu sunt obligaţi să vă returneze datele chiar dacă achitaţi recompensa. Apropo de acest lucru, hackerilor le place să îşi terorizeze victimele prin setarea unui timp limită pentru plata recompensei. Grăbesc utilizatorii să cumpere JagerDecryptor pentru a recupera datele blocate. În plus, menţionează că vă vor permite să decodaţi un singur fişier de până la 200 KB pentru a vă convinge că software-ul de decriptare funcţionează. Mai mult, dacă victima nu plăteşte în cele 72 de ore, se spune că datele vor fi pierdute. Mai mult, după fiecare zi, suma cerută creşte cu 1/4. Din nefericire, specialiştii din IT încă nu au dezvoltat o unealtă de decriptare eficientă, deoarece se pare că hackerii au închis unul din serverele de pe care s-a preluat monstra acestui virus. Prin urmare, ar trebui să vă concentraţi doar pe eliminarea lui Jager.

Când mi-a infectat calculatorul acest ransomware?

Este probabil ca acest virus să se răspândească pe domeniile nesigure sau domenii P2P de răspândire fişiere. Email-urile de tip spam, care fac parte din canalele preferate de distribuţie ale hackerilor, de asemenea, nu ar trebui excluse. Criminalii cibernetici au stăpânit această strategie destul de bine. Utilizatorii ce deschid email-uri false de la agenţii de transport sau instituţii de taxe, cad deseori în această capcană. Nu vă grăbiţi să deschideţi email-uri cu ataşamente care par a fi facturi sau documente pentru livrarea unor pachete. În cazul în care aşteptaţi un astfel de document, contactaţi instituţia direct. Precauţia vă va salva nu doar în faţa malware-ului Jager, dar şi în faţa altor viruşi ce criptează fişiere.

Sugestii de eliminare pentru Jager

Vă sfătuim să optaţi imediat pentru soluţia automată. Luând în considerare structura elaborată a acestui ransomware, ştergerea lui manuală poate fi o activitate inutilă. Deci, instalaţi o aplicaţie anti-spyware precum FortectIntego sau Malwarebytes. Software-ul va elimina malware-ul în scurt timp. Va elimina permanent Jager. În plus, acest program se dovedeşte a fi o unealtă valoroasă care reuşeşte să blocheze diferite tipuri de malware, precum kit-urile de exploatare. În viitor, virusul Jager este posibil să se poate răspândi cu ajutorul acestor fişiere maliţioase, deci o protecţie adecvată reprezintă o necesitate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Jager

Înlăturaţi Jager utilizând Safe Mode with Networking

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură Jager

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui Jager.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi Jager utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui Jager. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că Jager a fost eliminat cu succes

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de Jager precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Julie Splinters
Julie Splinters - Specialist în eliminarea de malware

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Julie Splinters
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi