Elimină virusul FairWare (Instrucţiuni îmbunătăţite)

Ghid de înlăturare a viruşilor FairWare

Ce este Virusul de tip ransomware FairWare?

Avertisment pentru utilizatorii sistemului de operare Linux: virusul FairWare e pe drum

În timp ce majoritatea ameninţărilor de tip ransomware ţintesc utilizatorii sistemului de operare Windows, virusul FairWare ţinteşte utilizatorii de Linux. Se pare că se deosebeşte de celelalte malware-uri prin câteva funcţii. Cu toate că ameninţarea încearcă să blocheze servere şi anumite website-uri, încă este posibil să eliminaţi FairWare. Unii speculează că ameninţarea preferă utilizatorii din corporaţii deoarece poate cauza mai multe pagube. De asemenea, sunt şanse mai mari de a primi recompensa. În orice caz, nu recomandăm să efectuaţi tranzacţii deoarece nu vi se oferă vreo garanţie. În schimb, eliminaţi FairWare. Puteţi folosi FortectIntego pentru acest lucru.

Această ameninţare este clasificată ca şi ransomware, însă cea mai interesantă funcţie este că nu vă poate cripta fişierele. De fapt, preia controlul asupra fişierelor şi le mută pe un server de la distanţă. Au fost cazuri cu alte ransomware-uri care pur şi simplu ştergeau datele personale, însă aici nu este cazul. Chiar şi aşa, malware-ul FairWare cere 2 BTC, echivalentul a 1,151,33 dolari.

Aruncând o privire pe READ_ME.txt, se pare că hackerii se bucură deoarece maniera de a vorbi, în mod clar, hărţuieşte victimele. Mai mult, termenul oferit pentru recuperarea datelor este setat la două săptămâni. Criminalii cibernetici grăbesc victimele să contacteze [email protected] doar când utilizatorii au achitat recompensa şi şi-au primit codurile de ID pentru server şi plată. Mesajul atenţionează utilizatorii să nu pună întrebări prosteşti în legătură cu recuperarea datelor. Mai mult, nu oferă vreun software care ar putea verifica dacă fişierele sunt în posesia hackerilor.

Analizând virusul, se pare că versiunea curentă este doar un experiment. Utilizatorii sistemului de operare Linux au detectat virusul după ce au realizat că unele din website-urile lor au fost închise. Fişierul cu instrucţiuni este de obicei în dosarul rădăcină. Este posibil să fie doar începutul unei campanii cibernetice mai mari din moment ce malware-ul blochează website-uri şi servere.

Cum infectează virusul calculatoarele?

Pe lângă eliminare, o astfel de întrebare poate să cauzeze curiozitate. Cel mai probabil, ransomware-ul FairWare se transmite prin email-uri spam ce poartă ataşamente maliţioase. Din nefericire, hackerii au ajuns la un punct de măiestrie din moment ce diferenţierea unui email fraudulos de unul oficial prezintă o provocare. În ultima vreme, utilizatorii au fost atacaţi cu emailuri false de la instituţii de telecomunicaţii, transport, personale sau de taxe. Astfel de email-uri sunt falsificate pentru a fi cât mai persuasive. După vederea logo-ului şi credenţialelor unui aşa zis specialist, foarte puţini utilizatori anticipează pericolul de a deschide ataşamentul maliţios. Mai mult, este vital să creşteţi securitatea sistemului de operare prin instalarea unei aplicaţii de securitate adecvată. Mai târziu, ransomware-ul se poate folosi de troiani sau kituri de exploatare ca şi unelte de trasmitere. Deci, doar un anti-spyware actualizat poate detecta la timp înainte ca virusul să se trecoare în sistemul de operare. În cele din urmă, fiţi atent atunci când vizitaţi domenii de împărtăşire fişiere. În general, grija poate reduce şansele atacului FairWare.

Eliminarea eficientă a ransomware-ului

În acest moment, singurul mod posibil de a termina FairWare este prin metoda automată. Puteţi folosi oricare dintre aplicaţiile anti-spyware, cu toate că noi recomandăm FortectIntego sau Malwarebytes. Încercarea de a elimina manual această ameninţarea nu va aduce rezultatele dorite. Software-ul de securitate este în mod specific creat pentru a se confrunta cu astfel de viruşi. Programul va efectua eliminarea lui FairWare în câteva minute. Mai târziu, va trebui să luaţi în considerare unde şi cum vă veţi păstra fişierele pentru a evita un scenariu similar în viitor. Virusul FairWare poate şterge volumul copiilor din umbră, însă veţi scăpa de consecinţele frustrante dacă vă veţi păstra datele private în diverse locaţii de stocare portabile.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului FairWare

Înlăturaţi FairWare utilizând Safe Mode with Networking

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură FairWare

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui FairWare.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi FairWare utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui FairWare. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că FairWare a fost eliminat cu succes

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de FairWare precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Julie Splinters
Julie Splinters - Specialist în eliminarea de malware

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Julie Splinters
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi