Elimină virusul Dharma (Ghid de înlăturare) - actualizare aug. 2017

Ghid de înlăturare a viruşilor Dharma

Ce este Virusul de tip ransomware Dharma?

Scurtă prezentare a virusului de tip ransomware Dharma:

Dharma ransomware virus

Atunci când ştirea despre un nou ransomware numit virusul Dharma a ajuns la analiştii de malware, au apărut multe speculaţii despre faptul că dacă această infecţie cibernetică este o creaţie originală sau o versiune nouă a unei familii de viruşi mai largă. Experţii au punctat faptul că există o asemănare între Dharma şi ransomware-ul CrySis, şi au sugerat că din moment ce versiunea iniţială a virusului a fost decriptată, dezvoltatorii de viruşi au venit cu altceva pentru a-l înlocui.

Chiar şi aşa, relaţia Dharma-CrySis încă nu a fost confirmată în mod oficial. De fapt, nu cunoaştem prea multe despre acest virus. Se pare că dezvoltatorii virusului încearcă să îl menţină cât mai obscur posibil. Nu urmează caracteristicile tipice ale altor creatori de ransomware.

De exemplu, virusul nu lasă note de recompensă sau alte documente adiţionale care ar putea oferi informaţii despre virus, originea acestuia sau modul de operare. De asemenea, utilităţile antivirus nu par să îl detecteze, complicând în mod semnificativ eliminarea lui Dharma. Chiar şi aşa, un software antivirus reputabil, precum FortectIntego, poate elimina cu uşurinţă aceste obstacole, şi poate elimina acest ransomware din calculator. Deci, înainte de a încerca eliminarea virusului, asiguraţi-vă că aveţi uneltele necesare pentru a reuşi.

Dharma ransomware virus

Dacă ransomware-ul Dharma nu lasă note de recompensă în calculatorul infectat, cum ştiu utilizatorii ce trebuie să facă pentru a decripta fişierele? Ei bine, victimele trebuie să conecteze punctele folosindu-se de indiciile lăsate în extensiile de fişier modificate. În mod particular, trebuie să contactaţi criminalii prin intermediul adresei de email care v-a fi adăugată fişierelor afectate.

În afară de email, veţi observa şi „.dharma” adăugat după fiecare fişier. De exemplu, dacă fişierul dumneavoastră este clasificat imagine.jpg, versiunea afectată a fişierului va fi “imagine.jpg[email_address].dharma.” Este interesant faptul că adresa de email oferită de hackeri poate varia. Deci, atunci când sunteţi infectat cu virusul, este posibil să vă se ceară să contactaţi [email protected], [email protected], etc.

Vă sugerăm să nu faceţi acest lucru. Nu aveţi vreun mod de a şti la ce să vă aşteptaţi de la o mulţime de escroci şi cum poate sfârşi contactul cu ei. Este mai rezonabil să eliminaţi Dharma şi să utilizaţi din nou, normal, calculatorul. Dacă veţi continua să îl folosiţi cu un ransomware rulând, de fiecare dată când porniţi sistemul noi fişiere vor fi criptate.

Cum este livrat acest ransomware în calculatoarele victimelor?

Distribuitorii ransomware-ului Dharma s-au gândit la diverse moduri înşelătoare pentru a strecura aceste aplicaţii frauduloase în calculatoarele victimelor. Cea mai comună este prin intermediul email-ului. Escrocii folosesc campanii de spam maliţios pentru a răspândi email-uri frauduloase cu malware ataşat, şi din păcate, mulţi utilizatori sunt înşelaţi.

Dacă dumneavoastră, primiţi un email de la un expeditor necunoscut, companie sau instituţie, investigaţi acel email cu atenţie. Gândiţi-vă dacă aşteptaţi un astfel de email, dacă nu ştiţi de ce a ajuns la dumneavoastră – este posibil să fiţi ţinta escrocilor. În acest caz, ar trebui să staţi departe de ataşamentele care ar putea fi adăugate email-ului şi să îl ştergeţi imediat.

În mod contrar, Dharma se poate strecura cu sarcina lui utilă, maliţioasă, ca şi bilet de avion fals, amendă pentru viteză şi alte documente care par suficient de convingătoare încât să pară reale.

Cum să eliminaţi Dharma din PC-ul dumneavoastră?

Toate persoanele din securitatea cibernetică au căzut de acord că cel mai bun mod de a elimina Dharma sau un alt virus de tip ransomware din dispozitivul infectat este prin scanarea acestuia cu o unealtă anti-malware. Indiferent, probabil vă amintiţi că acest virus este destul de bun la a se ascunde în calculatoare şi să nu fie detectat de uneltele de securitate.

Din acest motiv nu puteţi aborda în mod direct eliminarea lui Dharma şi trebuie să completaţi nişte paşi adiţionali înainte de a rula scanarea sistemului. Am prezentat aceşti paşi mai jos. Utilizaţi-i şi nu uitaţi să vă scanaţi automat sistemul după!

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Dharma

Înlăturaţi Dharma utilizând Safe Mode with Networking

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură Dharma

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui Dharma.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi Dharma utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui Dharma. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că Dharma a fost eliminat cu succes

Bonus: Recuperaţi-vă datele

Ghidul prezentat mai sus v-ar putea ajuta să eliminaţi Dharma din calculatorul dumneavoastră. Pentru a vă recupera fişierele criptate, vă recomandăm să utilizaţi un ghid mai detaliat pregătit de către experţii noştri din securitate, faravirus.ro.

Dacă fişierele dumneavoastră au fost criptate de către Dharma, puteţi utiliza diverse metode pentru a le recupera:

Metoda 1: Data Recovery Pro

Data Recovery Pro este o opţiune recomandată celor care nu doresc să piardă timp recuperând singuri datele. Este o unealtă automată care poate face toată treaba în locul dumneavoastră. Deci, urmaţi paşii de mai jos, staţi jos şi aşteptaţi rezultatele

 • Descărcare Data Recovery Pro;
 • Urmaţi paşii din setările Data Recovery şi instalaţi programul în calculatorul dumneavoastră;
 • Lansaţi-l şi scanaţi-vă calculatorul pentru fişierele criptate de către ransomware-ul Dharma;
 • Recuperaţi-le.

Metoda 2: Funcţia Windows Previous Versions

Funcţia Windows Previous Versions este o altă opţiune pe care o puteţi încerca pentru a vă recupera datele. Reţineţi că, totuşi, această tehnică necesită funcţia System Restore să fie activată. Dacă a fost activată înainte de atacul virusului, încercaţi să vă recuperaţi datele folosind instrucţiunile de mai jos.

 • Căutaţi un fişier criptat pe care doriţi să îl recuperaţi şi apăsaţi dreapta pe el;
 • Selectaţi “Properties” şi mergeţi la fereastra “Previous versions”;
 • Aici, verificaţi fiecare copie disponibilă a fişierelui în “Folder versions”. Ar trebui să selectaţi versiunea pe care doriţi să o recuperaţi şi apăsaţi “Restore”.

Metoda 3: ShadowExplorer

În final, ShadowExplorer poate fi utilizat pentru recuperarea datelor. În general, Shadow Explorer se concentrează pe extragerea datelor din Volume Shadow Copies care în mod normal sunt păstrate în calculator. Asta, dacă virusul nu le-a şters, desigur. În cazul în care informaţia dorită este intactă, urmaţi paşii de mai jos pentru a continua cu recuperarea datelor.

 • Descarcă Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Urmaţi setarea de instalare Shadow Explorer şi instalaţi această aplicaţie în calculatorul dumneavoastră.
 • Lansaţi programul şi treceţi prin meniul sus-jos din colţul stânga sus pentru a selecta diskul cu datele criptate. Verificaţi ce dosare se află acolo.
 • Apăsaţi dreapta pe dosarul pe care doriţi să îl recuperaţi şi selectaţi “Export”. De asemenea, puteţi selecta locul unde doriţi să îl stocaţi.

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de Dharma precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Jake Doevan
Jake Doevan - Viaţa este prea scurtă pentru a-ţi pierde timpul cu viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Jake Doevan
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi