Elimină virusul Cryptolocker3 (Instrucţiuni de înlăturare)

Ghid de înlăturare a viruşilor Cryptolocker3

Ce este Virusul de tip ransomware Cryptolocker3?

Cryptolocker3 – un alt imitator al lui CryptoLocker?

Virusul Cryptolocker3 este un ransomware de criptare fraudulos , care pretinde a fi o versiune a rău famatului virus CryptoLocker. Cu toate că varianta primară a acestei infecţii cibernetice a dispărut de mult , acest lucru nu opreşte alţi paraziţi din a-i utiliza numele şi din a continua să infecteze alte calculatoare. Malware-ul Cryptolocker3 este una dintre acele versiuni anterioare, false, care au fost lansate recent pe web. Cu toate că iniţial au ţintit doar utilizatorii vorbitori de engleză, acest ransomware este capabil să preia controlul asupra calculatoarelor din întreaga lume. Din fericire, extinderea acestuia este destul de scăzută , deci există timp pentru a lua măsuri contra infiltrării acestuia. Pentru a vă asigura că dispozitivul este bine securizat, ar trebui să instalaţi un software antivirus reputabil, precum FortectIntego. Nu uitaţi să creaţi copii de rezervă ale fişierelor importante şi să le salvaţi pe nişte drive-uri externe.

Image of the CryptoLocker3 ransomware virus

Atacul lui Cryptolocker3 începe cu modificarea regiştrilor calculatorului infectat pentru a seta un lacăt pe ecran , care ar apărea de fiecare dată când dispozitivul este pornit. Vizual, lacătul de pe ecran ar avea un design similar cu cel al versiunii primare a lui CryptoLocker, şi are şi acelaşi scop. Previne victimele din a porni în mod adecvat sistemul şi serveşte ca o notă de recompensă în care escrocii explică ce s-a întâmplat calculatorului şi oferă instrucţiuni care ar trebui să vă ajute să îl fixaţi. Acest grup de hackeri care se autodenumesc „staffttt” cere 0.5 Bitcoin în schimbul cheii de decriptare care ar trebui să decripteze cifrul RSA-2048 utilizat pentru modificarea fişierelor dumneavoastră, făcându-le inaccesibile . Acest algoritm militar de criptare adaugă şi extensiile .cryptolocker documentelor afectate, în acest mod oferind victimei o şansă mai bună de a evalua scala atacului. Din moment ce acest ransomware criptează majoritatea tipurilor de fişier populare, nu este surprinzător faptul că majoritatea utilizatorilor acceptă condiţiile recompensei şi plătesc. Chiar şi aşa, acesta este ultimul lucru pe care ar trebui să îl faceţi. De fapt, ar trebui să eliminaţi Cryptolocker3 imediat şi să preveniţi criminalii să câştige din aceste activităţi ilegale. Practica arată că cheile de decriptare date oferite de creatorii ransomware-ului sunt deseori inutile, victimele rămânând atât fără fişiere cât şi fără bani.

Cum vă puteţi infecta PC-ul cu acest ransomware?

Exact ca şi predecesorul, Cryptolocker3 încearcă să infecteze calculatoarele în mai multe moduri. De exemplu, este posibil să îl descărcaţi în mod inconştient ca şi o actualizare de software sau inclus într-un pachet de software. Indiferent, cel mai probabil, dezvoltatori lui Cryptolocker3 vor utiliza campanii maliţoase de spam pentru a răspândi pe web malware-ul. Această tehnică s-a dovedit deja ca fiind una dintre cele mai de succes tehnici de infiltrare în sistem, de către giganţi ransomware precum virusul Locky şi CryptoWall. Din partea creatorilor de ransomware se depune foarte puţin efort. Pur şi simplu trebuie să creeze un email convingător ce poartă un aşa zis document important şi aşteaptă până când un utilizator cade pradă înşelăciunii. Putem doar să vă avertizăm să fiţi extrem de atenţi atunci când navigaţi prin inbox-ul dumneavoastră şi prin catalogul de spam!

Care sunt cele mai bune strategii de eliminare a lui Cryptolocker3?

Nu există multe alternative atunci când vine vorba de abordarea eliminării lui Cryptolocker3. Virusul este încă neexplorat, deci rămâne neprevizibil. Eliminarea manuală poate provoca mai multe daune decât beneficii sistemului. Prin urmare, viruşii de tip ransomware ar trebui decontaminaţi automat, utilizând unelte profesionale, proiectate special pentru acest scop. Chiar şi aşa, pentru a elimina în mod adecvat virusul Cryptolocker3, trebuie să interveniţi şi manual. Instrucţiunile oferite mai jos vă vor explica cum puteţi decontamina infecţia şi asigura exterminarea virusului din sistem.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Cryptolocker3

Înlăturaţi Cryptolocker3 utilizând Safe Mode with Networking

Virusul Cryptolocker3 vă poate bloca utilitatea antivirus din a rula scanarea sistemului. În cazul în care acest lucru se întâmplă atunci când doriţi să eliminaţi virusul din calculator, urmaţi instrucţiunile de mai jos.

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură Cryptolocker3

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui Cryptolocker3.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi Cryptolocker3 utilizând System Restore

Dacă nu puteţi rula antivirusul pentru că Cryptolocker3 îl blochează, puteţi urma instrucţiunile pentru dezactivarea funcţiilor virusului responsabil pentru blocarea funcţiilor antivirusului.

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui Cryptolocker3. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că Cryptolocker3 a fost eliminat cu succes

Bonus: Recuperaţi-vă datele

Ghidul prezentat mai sus v-ar putea ajuta să eliminaţi Cryptolocker3 din calculatorul dumneavoastră. Pentru a vă recupera fişierele criptate, vă recomandăm să utilizaţi un ghid mai detaliat pregătit de către experţii noştri din securitate, faravirus.ro.

Dacă fişierele dumneavoastră au fost criptate de către Cryptolocker3, puteţi utiliza diverse metode pentru a le recupera:

Puteţi avea încredere în Data Recovery Pro?

Dacă sunteţi în căutarea unei soluţii automate de recuperare date, puteţi conta pe Data Recovery Pro în acest scop. Instrucţiuni detaliate despre cum puteţi utiliza această unealtă sunt oferite mai jos.

 • Descărcare Data Recovery Pro;
 • Urmaţi paşii din setările Data Recovery şi instalaţi programul în calculatorul dumneavoastră;
 • Lansaţi-l şi scanaţi-vă calculatorul pentru fişierele criptate de către ransomware-ul Cryptolocker3;
 • Recuperaţi-le.

Cum puteţi utiliza funcţia Windows Previous Versions?

Funcţia Windows Previous Versions este o funcţie disponibilă de la Windows care poate ajuta la depăşirea virusului şi recupera unele dintre cele mai importante fişiere fără să fiţi nevoit să cumpăraţi cheia de decriptare. Pentru a învăţa cum să utilizaţi această funcţie, verificaţi instrucţiunile de mai jos.

 • Căutaţi un fişier criptat pe care doriţi să îl recuperaţi şi apăsaţi dreapta pe el;
 • Selectaţi “Properties” şi mergeţi la fereastra “Previous versions”;
 • Aici, verificaţi fiecare copie disponibilă a fişierelui în “Folder versions”. Ar trebui să selectaţi versiunea pe care doriţi să o recuperaţi şi apăsaţi “Restore”.

Care sunt opţiunile de recuperare date cu ShadowExplorer?

ShadowExplorer poate fi utilizat pentru a recupera datele din Volume Shadow Copies ce sunt stocate în sistem. Dacă virusul nu a distrus aceste copii de rezervă, nu ezitaţi şi recuperaţi-vă datele urmând instrucţiunile de mai jos.

 • Descarcă Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Urmaţi setarea de instalare Shadow Explorer şi instalaţi această aplicaţie în calculatorul dumneavoastră.
 • Lansaţi programul şi treceţi prin meniul sus-jos din colţul stânga sus pentru a selecta diskul cu datele criptate. Verificaţi ce dosare se află acolo.
 • Apăsaţi dreapta pe dosarul pe care doriţi să îl recuperaţi şi selectaţi “Export”. De asemenea, puteţi selecta locul unde doriţi să îl stocaţi.

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de Cryptolocker3 precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Linas Kiguolis
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi