Elimină virusul Cerber 3.0

Ghid de înlăturare a viruşilor Cerber 3.0

Ce este Virusul de tip ransomware Cerber 3.0?

Virusul Cerber 3.0 ajunge în lumina reflectoarelor

Dezvoltatorii virusului Cerber se pare că muncesc fără odihnă deoarece, din nou, au bombardat lumea online – a fost lansat virusul Cerber 3.0. Se întâmplă ca acest virus să fie una dintre cele mai dezvoltate şi distructive ameninţări virtuale de criptare fişiere. A evoluat într-o asemenea formă încât este capabil să şi vorbească cu victimele sale. Hackerii nu au oferit cercetătorilor de viruşi oportunitatea de a obţine un avantaj şi regulat vin cu noi versiuni îmbunătăţite. Totuşi, dacă ultima versiune v-a ocupat calculatorul, nu trebuie să vă faceţi griji. Încă este posibil să eliminaţi Cerber 3.0. Doar după ce este şters permanent din sistem, puteţi lua în considerare posibilităţile de recuperare date. Desigur, noua versiune merită interesul. Ransomware-ul este precizat ca fiind unul dintre cei mai complexi viruşi. În ciuda acestui fapt profesioniştii din IT au reuşit să vină cu strategii de decriptare. În timp ce dumneavoastră aşteptaţi un decriptor gratuit, descoperiţi mai multe despre această actualizare a virusului şi cât de riscantă este în comparaţie cu versiunile anterioare. La sfârşitul acestui articol, veţi găsi instrucţiunile de eliminare pentru Cerber 3.0. În timp ce citiţi, începeţi să instalaţi FortectIntego pentru a mări pasul procesului de eliminare.

Dacă nu sunteţi familiarizat cu faimoasa poveste de dezvoltare a lui Cerber, atunci vă vom prezenta câteva dintre punctele cheie. Ransomware-ul Cerber a început ca un virus de criptare fişiere normal. La început, a ţintit doar anumite regiuni şi cerea un restart al calculatorului pentru a se activa. Cu trecerea timpului, Cerber 2.0 a intrat în scenă. După infectare, virusul a fost dispersat împreună cu fişierul .vma. O voce de femeie a declarat fişierele blocate. Mai târziu, malware-ul a fost din nou actualizat. Dacă victimele refuzau să plătească recompensa, riscau ca maşinele lor să fie conectate la un botnet maliţios – o reţea de calculatoare care trimiteau fişiere infectate.

The note left by Cerber 3.0 virus

În timp ce Cerber 2.0 încă mai face ravagii pe Internet, zvonurile despre o altă versiune au început să apară de la un timp. Versiunea anterioară a fost evidenţiată de faptul că cripta fişierele şi le adăuga extensia .cerber2. Vorbind de malware-ul Cerber 3.0, aplică extensia .cerber3 fişierelor afectate. Deci, într-un timp destul de scurt, ransomware-ul a obţinut un alt titlu – virusul cu extensia .cerber3. Acum, malware-ul nu mai prezintă instrucţiunile de recuperare a fişierelor în #DECRYPT MY FILES #.txt, ci în # HELP DECRYPT #.txt. Mai mult, acum virusul se foloseşte de pachetele ICMP. Pe scurt, acestea sunt mesajele de eroare. Puteţi da peste multe din ele după ce ransomware-ul Cerber 3.0 intră în sistemul dumneavoastră de operare.

Metodele de distribuţie a virusului

În afară de caracteristicile de transmitere, nu există alte schimbări. În general, ameninţarea atacă utilizatorii folosindu-se de email-urile de tip spam. Hackerii şi-au manifestat îndemânarea prin crearea de escrocherii persuasive, precum recuperare taxe, înşelăciuni cu livrare pachete sau au implicat numele companiilor de telecomunicaţii. Nu vă grăbiţi să deschideţi un email similar chiar dacă vi se adresează în mod direct. În mod contrar, dacă nu sunteţi suficient de atent, şi apăsaţi pe un fişier de tip chitanţă sau pe un fişier .zip, puteţi executa fişierele maliţioase ale lui Cerber. Atenţie la programele vechi care nu au fost actualizate de ceva timp. Malware-ul se poate ascunde şi în acestea. În final, păstraţi distanţa de ofertele strălucitoare şi atractive de a instala un plugin de securitate sau un scaner pentru calculator. Dacă se întâmplă să fie de la surse ce nu sunt de încredere, există riscul de a fi atacat de Cerber 3.0.

Cum pot şterge virusul?

Nu trebuie să intraţi în panică chiar dacă virusul v-a criptat toate fişierele. Vrem să vă avertizăm să nu vă transferaţi banii deoarece nu există vreo garanţie precum că acest lucru vă va mări şansele de a recupera datele. În primul rând, iniţiaţi eliminarea lui Cerber 3.0. Puteţi face acest lucru folosind FortectIntego sau Malwarebytes. După ce procesul de eliminare este complet, puteţi încerca să decriptaţi fişierele. Mai jos, vă sunt prezentate diverse sugestii de cum vă puteţi decoda fişierele. Dacă reuşiţi să vă recuperaţi datele, creaţi o copie a fişierelor importante în mod regulat şi stocaţi copiile pe mai multe domenii de stocare portabile. În cele din urmă, dacă aveţi probleme să eliminaţi Cerber 3.0 deoarece nu puteţi controla dispozitivul, uitaţi-vă peste instrucţiunile de recuperare a accesului. Reţineţi că aceste recomandări au în vedere email-urile spam. Precauţia joacă un rol important în apărarea de astfel de viruşi precum Cerber 3.0.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Cerber 3.0

Înlăturaţi Cerber 3.0 utilizând Safe Mode with Networking

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură Cerber 3.0

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui Cerber 3.0.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi Cerber 3.0 utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui Cerber 3.0. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că Cerber 3.0 a fost eliminat cu succes

Bonus: Recuperaţi-vă datele

Ghidul prezentat mai sus v-ar putea ajuta să eliminaţi Cerber 3.0 din calculatorul dumneavoastră. Pentru a vă recupera fişierele criptate, vă recomandăm să utilizaţi un ghid mai detaliat pregătit de către experţii noştri din securitate, faravirus.ro.

Dacă fişierele dumneavoastră au fost criptate de către Cerber 3.0, puteţi utiliza diverse metode pentru a le recupera:

Soluţia Data Recovery Pro 

Această unealtă lucrează la recuperarea fişierelor dumneavoastră după o cădere a calculatorului sau după o eroare similară cauzată de sistemul de operare. Software-ul poate fi practic în ceea ce priveşte ransomware-urile. Este important să notăm că aplicaţia poate decripta fişierele dacă ransomware-ul foloseşte o tehnică de criptare mai slabă. În cazul lui Cerber 3.0, este posibil ca programul să nu poată recupera toate datele. Din acest motiv trebuie să aşteptaţi pentru un decriptor oficial şi gratuit pentru Cerber 3.0.

 • Descărcare Data Recovery Pro;
 • Urmaţi paşii din setările Data Recovery şi instalaţi programul în calculatorul dumneavoastră;
 • Lansaţi-l şi scanaţi-vă calculatorul pentru fişierele criptate de către ransomware-ul Cerber 3.0;
 • Recuperaţi-le.

Soluţia Shadow Explorer

Folosirea lui Shadow Explorer poate fi utilă deoarece ameninţarea nu ţinteşte volumul de copii din umbră. În mod contrar, unealta nu va recupera fişierele non-existente.

 • Descarcă Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Urmaţi setarea de instalare Shadow Explorer şi instalaţi această aplicaţie în calculatorul dumneavoastră.
 • Lansaţi programul şi treceţi prin meniul sus-jos din colţul stânga sus pentru a selecta diskul cu datele criptate. Verificaţi ce dosare se află acolo.
 • Apăsaţi dreapta pe dosarul pe care doriţi să îl recuperaţi şi selectaţi “Export”. De asemenea, puteţi selecta locul unde doriţi să îl stocaţi.

Soluţia Cerber Decrypter

Au trecut câteva luni de când a apărut versiunea oficială a lui Cerber, deci experţii din IT au creat o unealtă specifică pentru recuperarea fişierelor blocate de către acest virus. Chiar şi aşa, există o posibilitate mare ca acest decriptor să nu funcţioneze în cazul noului Cerber 3.0, însă efortul nu costă!

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de Cerber 3.0 precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Julie Splinters
Julie Splinters - Specialist în eliminarea de malware

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Julie Splinters
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi