Elimină virusul Aes256 (Instrucţiuni de înlăturare) - Instrucţiuni de recuperare incluse

Ghid de înlăturare a viruşilor Aes256

Ce este Virusul de tip ransomware Aes256?

Experţii din securitate raportează: ce este ransomware-ul Aes256

Ransomware-ul Aes256 este o aplicaţie periculoasă care utilizează Cifrul AES-256 pentru a cripta fişierele oamenilor şi să îi facă să plătească o generoasă sumă de bani. Conform victimelor, cere victimelor să plătească o recompensă de 10 BTC. Acelaşi standard de criptare a fost utilizat şi de către virusul Deadly, ultimele versiuni ale lui Cryptowall, Cryptolocker, şi alte ameninţări care cad în categoria de ransomware . Este posibil să descoperiţi că sunteţi infectat găsind o notă de recompensă pe ecran, numită !!Read This_Important!!!.txt. În plus, fişierele afectate, de obicei sunt marcate de extensia .aes256, care le este adăugată imediat după ce malware-ul de criptare îşi termină treaba. Desigur, nu puteţi deschide aceste fişiere sau utiliza după nevoie. Singurul mod de a vă recupera datele criptate de către virusul Aes256 este din copiile de rezervă sau prin utilizarea paşilor de recuperare date, creaţi de către experţii de la 2-spyware.com (oferiţi sub acest articol). Dacă citiţi nota de recompensă dată de către acest ransomware, este posibil să fiţi convinşi că singurul mod de a vă recupera pozele, muzica, documentele de afaceri, etc., este prin contactarea dezvoltatorilor prin intermediul [email protected], [email protected], sau BitMsg, şi cumpărându-le decriptorul. Totuşi, nu există vreo garanţie precum că decriptorul Aes256, oferit de către hackeri, este o soluţie eficientă. Conform experţilor din securitate şi FBI-ului, nu puteţi fi siguri că după ce trimiteţi banii hackerilor veţi primi un cod real de decriptare, necesar pentru a vă recupera fişierele. Aceşti oameni sunt criminali cibernetici care încearcă doar să îşi mărească profiturile . Din acest motiv, trebuie să eliminaţi virusul Aes256 şi să vă protejaţi fişierele rămase. După, urmaţi paşii noştri de recuperare date şi recuperaţi-vă fişierele. Dacă aveţi nevoie de o unealtă pentru eliminarea acestui ransomware, puteţi utiliza FortectIntego.

Primele menţionări despre acest ransomware au apărut la jumătatea lunii decembrie, 2016. De atunci, oamenii au încercat să îşi recupereze fişierele. Nota de recompensă a acestui malware arată aşa:

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< FIŞIERELE TALE SUNT CRIPTATE!>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
SCUZE! Toate fişierele tale din calculator sunt criptate.
Conţinutul fişierelor a fost criptat cu o cheie la întâmplare (AES-256; modul ECB).
Cheia la întâmplare este criptată cu cheia publică RSA (2048 bit).
Îţi RECOMANDĂM să NU foloseşti vreo „unealtă de decriptare”.
Aceste unelte pot dăuna datelor, făcând recuperarea lor IMPOSIBILĂ.
Dacă vrei să îţi decriptezi fişierele, ai nevoie de cheia privată RSA.
Pentru a primi cheia privată, scrie-ne aici:
@protonmail.com
@tuta.io
De asemenea, poţi scrie la adresa BitMsg (https://…)
dacă nu ai primit vreun răspuns pe email:
[…]
Vei primi instrucţiuni cu ce trebuie să faci în continuare.
TREBUIE să menţionezi acest ID în mesaj:

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< FIŞIERELE TALE SUNT CRIPTATE! >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Dacă încă nu sunteţi infectat cu acest virus, trebuie să vă gândiţi la protecţia fişierelor. Asiguraţi-vă că puneţi copii ale fişierelor importante pe hard drive-uri externe, stickuri USB, şi alte soluţii similare. De asemenea, reţineţi că acestea trebuie să fie deconectate pentru a evita avariile cauzate de către infiltrarea virusului Aes256 sau a unui alt ransomware. Atunci când vine vorba de setările sistemului, puteţi păstra funcţia System Restore activată în calculator. În caz de infiltrare, aveţi o şansă de a vă recupera câteva dintre fişiere (de ex., cele mai importante), prin funcţia Windows Previous Versions. Dacă sunteţi infectat, eliminarea ransomware-ului Aes256 trebuie să fie o prioritate pentru dumneavoastră deoarece criptează o parte din date la o perioadă setată.

Cum infectează acest ransomware PC-urile utilizatorilor?

Ransomware-ul Aes256 se răspândeşte de obicei prin intermediul email-urilor înşelătoare care le spun oamenilor că trebuie să îşi verifice tranzacţiile de pe cardul de credit, etc. Totuşi, imediat după ce apasă pe ataşament, un troian maliţios intră în sistem şi descărcă malware-ul de criptare fişiere. Pentru a vă proteja, trebuie să fiţi atent la fiecare email intrat în inbox. Asiguraţi-vă că verificaţi de două ori expeditorul, textul mesajului şi alte criterii similare. În plus, ar trebui să fiţi atent cu website-urile cu conţinut adult sau domeniile ilegale deoarece acestea pot încerca să vă infecteze cu ransomware . În final, nu cădeţi pradă promovării maliţioase deoarece şi această tehnică a fost activ utilizată pentru a răspândi malware.

Cum pot elimina virusul Aes256 din calculatorul meu?

Dacă deja aţi fost infectat cu ransomware-ul Aes256, trebuie să îi eliminaţi fişierele din sistem fără a pierde timp. Reţineţi că poate încerca cu uşurinţă să cripteze fişierele care sunt păstrate pe reţea, cloud sau alte locuri similare. Pentru a preveni pierderi adiţionale, nu pierdeţi timpul şi instalaţi FortectIntego sau SpyHunter 5Combo Cleaner pentru eliminarea virusului Aes256. Desigur, înainte de a rula o scanare completă a sistemului, asiguraţi-vă că actualizaţi aceste programe pentru a le reînnoi baza de date cu semnături ale viruşilor. După, rulaţi o scanare completă a sistemului pentru a detecta toate fişierele maliţioase ce se ascund în sistemul calculatorului. Dacă nu puteţi lansa niciunul dintre aceste programe şi elimina ransomware-ul Aes256 cu un singur click, trebuie să utilizaţi paşii de mai jos pentru a recâştiga controlul asupra sistemului PC-ului.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Aes256

Înlăturaţi Aes256 utilizând Safe Mode with Networking

Dacă scanerul este blocat de ransomware-ul Aes256, trebuie să încercaţi metoda „Safe Mode with Networking”. Instrucţiunile sunt oferite mai jos:

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură Aes256

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui Aes256.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi Aes256 utilizând System Restore

IDacă nu puteţi lansa software-ul de securitate deoarece acest malware vă blochează, încercaţi opţiunea de System Restore. Pentru acest lucru, urmaţi paşii de mai jos:

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui Aes256. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că Aes256 a fost eliminat cu succes

Bonus: Recuperaţi-vă datele

Ghidul prezentat mai sus v-ar putea ajuta să eliminaţi Aes256 din calculatorul dumneavoastră. Pentru a vă recupera fişierele criptate, vă recomandăm să utilizaţi un ghid mai detaliat pregătit de către experţii noştri din securitate, faravirus.ro.

Vă rugăm, NU plătiţi recompensa deoarece este principalul mod prin care oamenii sunt lăsaţi şi fără bani şi fără fişiere. Dacă doriţi să vă recuperaţi fişierele criptate de către ransomware-ul Aes256, puteţi alege una dintre aceste metode:

Dacă fişierele dumneavoastră au fost criptate de către Aes256, puteţi utiliza diverse metode pentru a le recupera:

Utilizaţi Data Recovery Pro pentru a vă recupera datele blocate

Dacă doriţi să vă recuperaţi fişierele, puteţi folosi Data Recovery Pro. Este un program bine cunoscut care poate fi utilizat pentru a vă recupera fişierele pierdute.

 • Descărcare Data Recovery Pro;
 • Urmaţi paşii din setările Data Recovery şi instalaţi programul în calculatorul dumneavoastră;
 • Lansaţi-l şi scanaţi-vă calculatorul pentru fişierele criptate de către ransomware-ul Aes256;
 • Recuperaţi-le.

Folosiţi ShadowExplorer pentru a vă decripta fişierele criptate

Încă nu se cunoaşte dacă acest malware este capabil sau nu să şteargă Shadow Volume Copies ale fişierelor ţintite. Dacă nu le poate şterge, le puteţi utiliza pentru a vă recupera fişierele cu ajutorul acestor instrucţiuni:

 • Descarcă Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Urmaţi setarea de instalare Shadow Explorer şi instalaţi această aplicaţie în calculatorul dumneavoastră.
 • Lansaţi programul şi treceţi prin meniul sus-jos din colţul stânga sus pentru a selecta diskul cu datele criptate. Verificaţi ce dosare se află acolo.
 • Apăsaţi dreapta pe dosarul pe care doriţi să îl recuperaţi şi selectaţi “Export”. De asemenea, puteţi selecta locul unde doriţi să îl stocaţi.

Decriptorul pentru ransomware-ul Aes256 încă nu este disponibil

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de Aes256 precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Cercetător web pasionat

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Gabriel E. Hall
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi