Elimină virusul AES-NI (actualizare feb. 2017 ) - Bonus: Paşi de decriptare

Ghid de înlăturare a viruşilor AES-NI

Ce este Virusul de tip ransomware AES-NI?

Cât de periculos este ransomware-ul AES-NI?

Virusul de tip ransomware AES-NI aparţine aceleiaşi familii a ransomware-ului AES256. Spre deosebire de alţi începători, aceşti viruşi de tip ransomware nu rămân în spatele viruşilor sofisticaţi care şantajează utilizatorii de PC pentru a-şi infecta prietenii pentru a-şi recupera datele personale . În acest caz, ransomware-ul AES-NI îşi justifică titlul. Utilizând algoritmul AES-256, caută fişiere precum .doc, .jpg, .mp4 sau alte fişiere importante, le criptează după care le adaugă extensia de fişier .aes256 .Chiar dacă situaţia pare a fi disperată, există o soluţie. În primul rând, asiguraţi-vă că aţi eliminat AES-NI. Pentru acest lucru, puteţi angaja FortectIntego. Este o aplicaţie anti-spyware proiectată pentru a lupta contra infecţiilor virtuale.

Dacă nu sunteţi familiarizat cu modurile de criptare, este suficient să ştiţi că există tehnica de criptare simetrică AES şi metoda asimetrică RSA. Ultima poate utiliza un ciclu de cifri de 128 sau 256 – bit pentru a cripta fişierele. Normal, algoritmul de 256 bit include cicluri mai lungi şi mai elaboraţi decât cel de 128 bit. Ca şi rezultat, virusul AES-NI generează o cheie de criptare mai sofisticată, care teoretic, este aproape de nedecriptat. Totuşi, nu înseamnă că trebuie să cădeţi pradă disperării şi să plângeţi după fişierele pierdute. Este posibil să fiţi tentat să contactaţi escrocii. Pentru acest scop, ei oferă următoarele adrese de email: [email protected] şi [email protected]. Chiar dacă suma recompensei nu pare a fi prea mare, reţineţi că aveţi de a face cu criminali cibernetici. Nu sunt obligaţi să transfere cheia de decriptare după ce au plătit suma de bani. O astfel de presupunere ia mai mult în vedere povestea lui CryptoWall . Prin urmare, nu este înţelept să trageţi speranţe şi să vă bazaţi pe conştiinţa escrocilor. În schimb, faceţi din eliminarea lui AES-NI prioritatea dumneavoastră. Imaginea ransomware-ului AES-NIRansomware-ul AES-NI acoperă ecranul calculatorului cu nota de recompensă numită "FIŞIERELE TALE AU FOST CRIPTATE". Pentru a-şi înşela victimele să plătească, dezvoltatorii nu recomandă utilizarea "uneltelor de decriptare"

Tehnici de distribuire şi prevenire

Virusul a intrat destul de recent pe scena virtuală şi se suspectează că angajează canale populare de distribuire. În mod specific, malware-ul AES-NI îşi caută victimele prin email-uri de tip spam. Cu toate că această tehnică înşelătoare a mai fost discutată (în general, hackerii au tendinţa de a deghiza în rapoarte false de taxe sau facturi), un număr de utilizatori încă se mai lasă înşelat. În plus, atenţie la atacul lui AES-NI dacă primiţi un email fals de la Oficiul de Administrare a Personalului (OAP). Cu toate că ransomware-ul Locky prefera să se ascundă deghizându-se sub numele acestei instituţii, din cauza scurgerilor de date de anul trecut, este posibil ca şi alţi hackeri să facă la fel. În general, email-urile ce poartă ataşamente corupte conţin un număr de greşeli de scriere şi gramaticale. Sunt în mod special vizibile în email-urile false de la instituţii oficiale. Absenţa unui număr special şi a codurilor PIN vă poate alerta . În plus, atenţie la troiani, aducătorii de cripto-malware. Aplicaţiile de securitate servesc ca şi scut împotriva lor.

Eliminarea virusului AES NI

Atunci când observaţi că toate fişierele dumneavoastră au fost criptate, nu întârziaţi eliminarea lui AES-NI. Utilizaţi FortectIntego sau Malwarebytes pentru a alunga complet ameninţarea virtuală. Reţineţi că niciun software de eliminare malware nu poate decoda fişierele. Pentru acest motiv, este posibil să aveţi nevoie de o unealtă alternativă sau de copii de rezervă. Ultimele versiuni ale sistemului de operare Windows vă creează copii de rezervă ale fişierelor în mod automat. Cu toate acestea, acest lucru trebuie setat manual. În general, o astfel de activitate ar trebui să fie obligatorie luând în considerare numărul mare de ameninţări ransomware din ultima perioadă . Chiar dacă nu aveţi copii adiţionale, recomandările noastre viitoare vă pot fi de folos. Asiguraţi-vă că eliminaţi virusul AES-NI şi doar după asta continuaţi cu următorii paşi.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului AES-NI

Înlăturaţi AES-NI utilizând Safe Mode with Networking

Dacă sunteţi dispus să eliminaţi ransomware-ul AES-NI din calculator, este posibil să vă blocheze software-ul de securitate. Pentru a depăşi această problemă, încercaţi să vă porniţi calculatorul în Safe Mode with Networking.

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură AES-NI

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui AES-NI.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi AES-NI utilizând System Restore

Dacă Safe Mode with Networking nu ajută, puteţi încerca System Restore.

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui AES-NI. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că AES-NI a fost eliminat cu succes

Bonus: Recuperaţi-vă datele

Ghidul prezentat mai sus v-ar putea ajuta să eliminaţi AES-NI din calculatorul dumneavoastră. Pentru a vă recupera fişierele criptate, vă recomandăm să utilizaţi un ghid mai detaliat pregătit de către experţii noştri din securitate, faravirus.ro.

Dacă fişierele dumneavoastră au fost criptate de către AES-NI, puteţi utiliza diverse metode pentru a le recupera:

Soluţia Data Recovery Pro în timp ce încercaţi să decriptaţi fişierele criptate de către ransomware-ul AES-NI

Dacă nu aveţi copii de rezervă ale fişierelor criptate, încercaţi această aplicaţie pentru recuperarea fişierelor. Este o aplicaţie practică atunci când nu puteţi găsi fişierele lipsă.

 • Descărcare Data Recovery Pro;
 • Urmaţi paşii din setările Data Recovery şi instalaţi programul în calculatorul dumneavoastră;
 • Lansaţi-l şi scanaţi-vă calculatorul pentru fişierele criptate de către ransomware-ul AES-NI;
 • Recuperaţi-le.

Utilizarea funcţiei Previous Windows Versions pentru a recupera fişierele criptate de către ransomware-ul AES-NI

Dacă System Restore a fost activat în calculatorul dumneavoastră înainte de infiltrarea lui AES-NI, puteţi încerca următorii paşi:

 • Căutaţi un fişier criptat pe care doriţi să îl recuperaţi şi apăsaţi dreapta pe el;
 • Selectaţi “Properties” şi mergeţi la fereastra “Previous versions”;
 • Aici, verificaţi fiecare copie disponibilă a fişierelui în “Folder versions”. Ar trebui să selectaţi versiunea pe care doriţi să o recuperaţi şi apăsaţi “Restore”.

Beneficiile lui ShadowExplorer

Rar, ameninţările ce criptează fişiere accesează copiile din volumul din umbră. În această privinţă, este puţină informaţie despre dacă ransomware-ul AES-NI le şterge. Programul recreează fişierele corupte conform şablonului copiilor din volumul din umbră.

 • Descarcă Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Urmaţi setarea de instalare Shadow Explorer şi instalaţi această aplicaţie în calculatorul dumneavoastră.
 • Lansaţi programul şi treceţi prin meniul sus-jos din colţul stânga sus pentru a selecta diskul cu datele criptate. Verificaţi ce dosare se află acolo.
 • Apăsaţi dreapta pe dosarul pe care doriţi să îl recuperaţi şi selectaţi “Export”. De asemenea, puteţi selecta locul unde doriţi să îl stocaţi.

Decriptorul oficial pentru ransomware-ul AES-NI încă nu este disponibil

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de AES-NI precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Julie Splinters
Julie Splinters - Specialist în eliminarea de malware

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Julie Splinters
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi