Elimină virusul .zzz File Extension (Instrucţiuni de înlăturare)

Ghid de înlăturare a viruşilor .zzz File Extension

Ce este Virusul cu extensia de fişier .zzz?

Cât de dăunător este virusul cu extensia de fişier .zzz?

Virusul cu extensia de fişier .zzz este un program maliţios, care caută să blocheze fişierele utilizatorilor adăugând extensia de fişier .zzz la fiecare din ele. Acest malware poate fi adăugat şi în categoria de ransomware deoarece principalul lucru pe care îl caută este să îşi facă victimele să plătească o recompensă în schimbul unei chei speciale necesară pentru decriptarea fişierelor. Vă rugăm, NU sprijiniţi hackerii plătind recompensa deoarece nu există vreo garanţie precum că vă veţi primi înapoi fişierele. Dacă fişierele dumneavoastră au deja extensia .zzz, ar trebui să vă scanaţi calculatorul de Teslacrypt sau de ultimele versiuni ale acestuia. Imediat după ce acest ransomware intră în sistem, va rula o scanare şi va încerca să descopere fişierele necesare. În mod normal, caută aceste extensii:.docx, .docm, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .pptm, .pdf, .eps, .ai, .indd, .cdr, .dng, .lnk, .jpg, .png, .pdd, .doc, .jfif, .jpeg, .gif, .bmp, .exif, .txt, .wps, .mp3. După ce le găseşte, le va cripta utilizând algoritmul de criptare RSA-2048. De asemenea, va arăta un mesaj uriaş de avertizare care informează victima de faptul că el sau ea trebuie să plătească o recompensă în schimbul abilităţii de a-şi refolosi fişierele. Reţinând faptul că acest ransomware este capabil să afecteze fişiere de muzică, video, documente de afaceri şi evenimente de artă, credem că există sute de utilizatori care deja au plătit recompensa dezvolatorilor ransomware-ului cu extensia de fişier .zzz. Din nefericire, dumneavoastră nu ar trebui să faceţi acest lucru. Primul lucru pe care ar trebui să îl faceţi după ce aţi descoperit că sunteţi afectat de către acest ransomware, este să vă deconectaţi calculatorul de la internet. De asemenea, asiguraţi-vă că vă scanaţi calculatorul cu un anti-spyware de încredere pentru a elimina virusul cu extensia de fişier .zzz din calculator. Pentru acest lucru, puteţi folosi FortectIntego. În final, ar trebui să vă decriptaţi fişierele. Dacă nu aveţi copii extra, puteţi încerca următoarele unelte: R-Studio, Photorec sau Kaspersky virus-fighting utilities. Totuşi, ar trebui să vă avertizăm că este posibil să nu funcţioneze în cazul dumneavoastră deoarece aveţi de a face cu un virus avansat numit malware-ul cu extensia de fişier .zzz.

Cum pot fi infectat cu această ameninţare?

În mod normal, ransomware-ul cu extensia de fişier .zzz precum şi alţi viruşi de acest tip se răspândesc ca şi email-uri „importante”. Un cal troian, despre care se presupune că ar fi infectat sistemul cu această ameninţare cibernetică, este în general ascuns în ataşament. Pentru a înşela utilizatorii să-l descarce, mesajul email-ului se prezintă ca şi avertizare de la o autoritate guvernamentală, etc. Pentru a vă proteja de ataşamentele de email infectate, ar trebui să verificaţi de două ori un mesaj înainte de a-l deschide. În primul rând, ar trebui să verificaţi expeditorul, după care să citiţi mesajul din email. Dacă pare a fi prea bun ca să fie adevărat, sau dacă este plin de greşeli gramaticale sau de scriere, ar trebui să îl ştergeţi. Desigur, vă recomandăm să instalaţi un anti-spyware de încredere pentru a preveni programele nedorite şi viruşii periculoşi.

Dacă sunteţi infectat, plata recompensei poate părea singurul mod prin care vă puteţi recupera fişierele. Ca şi regulă, o astfel de ameninţare cere o recompensă între 300 şi 500 de dolari. Totuşi, ar trebui să luaţi în considerare faptul că nu există vreo garanţie precum că această plată vă va ajuta să obţineţi o cheie specială necesară pentru decriptarea fişierelor. Pentru a preveni pierderea fişierelor ŞI a banilor, ar trebui să urmaţi ghidul oferit pe pagina următoare a acestui articol.

Prezentarea generală a virusului cu extensia de fişier .zzz:

 • Acest virus aparţine categoriei de „ransomware”;
 • Se infiltrează în calculatoare cu ajutorul ataşamentelor de email infectate;
 • Extensia de fişier .zzz criptează fişierele folosind algoritmul RSA-2048;
 • Adaugă extensia .zzz fiecărui fişier afectat;
 • Eliminarea virusului cu extensia de fişier .zzz nu ajută la recuperarea fişierelor afectate;

Cum să elimin ransomware-ul cu extensia de fişier .zzz din calculatorul meu?

În cazul în care calculatorul dumneavoastră este infectat cu acest ransomware şi nu vă puteţi deschide fişierele, în primul rând ar trebui să vă deconectaţi maşina de la internet. Vă rugăm, faceţi acest lucru cât mai curând posibil pentru a preveni alte pierderi de date. Acum, ar trebui să eliminaţi fişierele maliţioase ale acestui ransomware şi să vă recuperaţi fişierele. Acest ghid vă va ajuta să faceţi acest lucru:

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului .zzz File Extension

Înlăturaţi .zzz File Extension utilizând Safe Mode with Networking

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură .zzz File Extension

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui .zzz File Extension.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi .zzz File Extension utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui .zzz File Extension. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că .zzz File Extension a fost eliminat cu succes

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de .zzz File Extension precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Cercetător web pasionat

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Gabriel E. Hall
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi