Elimină virusul .vvv File Extension (Instrucţiuni gratuite)

Ghid de înlăturare a viruşilor .vvv File Extension

Ce este Virusul cu extensia de fişier .vvv?

Ce s-a întâmplat cu calculatorul meu? Nu pot să mai deschid documentele pe care am lucrat ieri. Toate numele fişierelor au fost modificate şi acum au la sfârşitul numelui fişierului extensia .vvv. Ce înseamnă asta? Vă rog să îmi răspundeţi!

Descrierea virusului cu extensia de fişier .vvv:

Virusul cu extensia de fişier .vvv este un ransomware maliţios cunoscut ca o versiune actualizată a ransomware-ului Teslacrypt 2.0. Acest virus poate intra în calculatorul dumneavoastră ca şi troian (înseamnă că virusul pretinde că este un fişier legal şi cel mai frecvent călătoreşte ca şi ataşament de e-mail). Dacă un ransomware vă infectează calculatorul, va folosi un algoritm de criptare AES-256-CBC şi va cripta toate fişierele personale (inclusiv pe cele cu extensiile: .docx, .docm, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .pptm, .pdf, .eps, .ai, .indd, .cdr, .dng, .lnk, .jpg, .png, .pdd, .doc, .jfif, .jpeg, .gif, .bmp, .exif, .txt, .wps, .mp3, stocate pe acesta. Atunci când fişierul este criptat, acest malware va modifica extensia fişierului cu .vvv. Odată ce ransomware-ul criptează fişierele, va plasa un mesaj de informare în fişiere HOW_RECOVER.HTML, HELP_RESTORE.HTML şi HOW_RECOVER.TXT sau HELP_RESTORE.TXT. Aceste fişiere vor fi stocate în fiecare dosar care conţine fişiere criptate. Ambele fişiere conţin informaţii despre cum puteţi să vă decriptaţi fişierele. Vi se va cere să plătiţi o recompensă (de obicei de până la 500 de dolari) prin intermediul de plată bitcoin pentru a obţine o cheie de decriptare. De asemenea, se menţionează că dacă nu plătiţi recompensa într-un anumit timp nu veţi mai recupera niciodată fişierele. Nu ar trebui să fiţi intimidat, şi nu ar trebui să plătiţi recompensa deoarece nimeni nu vă poate garanta că criminalii cibernetici care v-au criptat fişierele vă vor ajuta să le recuperaţi.

Primul lucru pe care trebuie să îl faceţi atunci când observaţi un mesaj care pretinde că fişierele dumneavoastră au fost criptate este să eliminaţi IMEDIAT virusul cu extensia de fişier .vvv. Acest lucru vă poate ajuta să salvaţi câteva dintre fişiere, pentru că eliminarea virusul cu extensia de fişier .vvv poate opri procesul de criptare a fişierului. Vă recomandăm să utilizaţi un software de eliminare malware (de exemplu, FortectIntego) pentru a elimina virusul cu extensia de fişier .vvv.

Cum a reuşit virusul cu extensia de fişier .vvv să intre în sistemul calculatorului meu şi să îl infecteze?

Virusul cu extensia de fişier .vvv este răspândit ca şi troian, ceea ce înseamnă că poate să fie descărcat online sau să vă fie trimis prin e-mail. Din acest motiv echipa noastră de cercetare vă recomandă să nu descărcaţi software-uri suspecte de pe web. Ar trebui să verificaţi tot timpul dacă website-ul care oferă link-uri de descărcare pentru aplicaţii gratuite este securizat; mai mult, staţi departe de website-urile care vă cer să completaţi chestionare dubioase sau să introduceţi informaţii personale sau bancare, mai ales dacă este un site cu care nu sunteţi familiarizat! Tot timpul ar trebui să instalaţi noi programe în siguranţă. Pentru a vă asigura că nu se vor infiltra în calculator ataşamente suspecte, optaţi pentru modul de instalare Avansat sau Personalizat şi analizaţi lista de aplicaţii recomandate. Majoritatea aplicaţiilor ataşate unor freeware-uri sau shareware-uri sunt programe cu potenţial nedorit sau sunt sprijinite de reclame, deci nu veţi pierde nimic dacă le deselectaţi pe toate.

Totuşi, cea mai comună metodă de distribuţie a ransomware-urilor este în mod specific prin e-mailuri scrise. Trebuie să fiţi foarte atent atunci când primiţi un e-mail de la un expeditor necunoscut – mai ales dacă astfel de e-mailuri conţin şi ataşamente. Acordaţi atenţie la adresa de e-mail a expeditorului, uneori criminalii cibernetici încearcă să imite că vă trimit un document de tip “CHECK.TXT,” “AWARD.TXT” sau “PENALTY.TXT” de pe un website de încredere. Totuşi, nu cădeţi plasă acestor înşelăciuni şi nu deschideţi astfel de ataşamente. Dacă doriţi să aflaţi cum puteţi elimina malware-ul cu extensia de fişier .vvv, vă rugăm să mergeţi pe pagina următoare.

Cum să elimin acest ransomware? Este posibil să îmi mai recuperez vreodată fişierele?

În cazul în care ransomware-ul cu extensia de fişier .vvv v-a infectat calculatorul, este necesar să eliminaţi acest virus imediat după ce l-aţi detectat. Totuşi, unii experţi în PC-uri spun că este aproape imposibil să decriptaţi fişierele fără a plăti recompensa. Totuşi, după cum am menţionat deja, NU ar trebui să plătiţi recompensa deoarece nu vă garantează că fişierele vor fi recuperate de la acei criminali cibernetici. Vă recomandăm să utilizaţi una dintre aceste unelte pentru a vă decripta fişierele: Kaspersky virus-fighting utilities, Photorec, sau R-Studio.

Pentru a elimina virusul cu extensia de fişier .vvv, fie utilizaţi unul dintre programele anti-malware recomandate fie utilizaţi instrucţiunile de eliminare manuală ce sunt date mai jos:

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului .vvv File Extension

Înlăturaţi .vvv File Extension utilizând Safe Mode with Networking

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură .vvv File Extension

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui .vvv File Extension.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi .vvv File Extension utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui .vvv File Extension. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că .vvv File Extension a fost eliminat cu succes

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de .vvv File Extension precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Jake Doevan
Jake Doevan - Viaţa este prea scurtă pentru a-ţi pierde timpul cu viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Jake Doevan
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi