Elimină virusul .micro (Instrucţiuni gratuite)

Ghid de înlăturare a viruşilor .micro

Ce este Virusul cu extensia de fişier .micro?

Cred că am fost infectat cu virusul cu extensia de fişier .micro. Am dreptate?

Dacă nu vă puteţi deschide fişierele şi aţi observat că acestea au extensia .micro adăugată, SUNTEŢI infectat cu ransomware-ul cu extensia de fişier .micro, care este foarte similar cu Teslacrypt. Această ameninţare cibernetică a fost răspândită activ sub forma unui ataşament de email, care presupune că încearcă să îi ofere victimei oportunitatea unei reduceri. Dacă vă place să primiţi astfel de email-uri, ar trebui să fiţi foarte atent cu ele deoarece descărcarea unui ataşament maliţios poate conduce la probleme grave. Ce sunt acestea? Ţelul lor este pierderea fişierelor dumneavoastră importante, inclusiv fotografii, documente de afaceri, fişiere cu muzică şi alte date similare. Credem că nu vreţi să pierdeţi astfel de date, deci asiguraţi-vă că citiţi cu atenţie acest articol şi că efectuaţi toţi paşii importanţi pentru a preveni apariţia acestuia sau a unui alt ransomware în calculatorul dumneavoastră.

Imediat după ce virusul cu extensia de fişier .micro intră în sistem, va rula o scanare pentru a vedea ce fişiere sunt salvate în calculatorul dumneavoastră. Ca şi rezultat, va bloca toate fişierele cu astfel de extensii şi va adăuga extensia .micro la fiecare dintre ele: docx, .docm, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .pptm, .pdf, .eps, .ai, .indd, .cdr, .html, .dng, .lnk, .jpg, .png, .pdd, .doc, .jfif, .jpeg, .gif, .bmp, .exif, .txt, .wps, .mp3. Pentru a cripta aceste fişiere, utilizează algoritmul de criptare AES-256 bit, cod care cu greu poate fi spart fără ajutorul unui anumit software. De obicei, oamenii nu pot deschide sau utiliza aceste fişiere. Atunci când încearcă să facă acest lucru, ei primesc o notificare de la ransomware-ul cu extensia de fişier .micro în care li se cere să plătească câţiva bitcoins sau mai mult în schimbul unei chei speciale necesară pentru decriptarea fişierelor criptate. Dacă încercaţi astăzi să cumpăraţi un bitcoin, veţi vedea că este echivalentul a mai mult de 400 de dolari. Totuşi, indiferent de cât de tentantă pare această recompensă, nu ar trebui să o plătiţi deoarece majoritatea utilizatorilor de PC nu au primit codul necesar pentru decriptarea fişierelor. Dacă de abia aţi descoperit virusul cu extensia de fişier .micro în calculatorul dumneavoastră trebuie să îl deconectaţi de la Internet şi să preveniţi continuarea pierderilor de fişiere. De asemenea, asiguraţi-vă că rulaţi o scanare completă a sistemului cu FortectIntego şi eliminaţi fişierele maliţioase din PC-ul dumneavoastră. Acum, ar trebui să folosiţi copiile datelor dumneavoastră şi să vă recuperaţi fişierele. Dacă nu le puteţi găsi, încercaţi să vă recuperaţi fişierele cu ajutorul acestor unelte: Photorec, R-studio.

Cum mă pot proteja de virusul .micro?

Se cunoaşte că ransomware-ul cu extensia de fişier .micro se poate infiltra în calculatoare ca şi ataşament util al unui email. Tipic, aceste email-uri încearcă să îşi convingă victimele că aparţin unor companii reputabile care încearcă să le ofere reduceri uriaşe şi alte oferte similare. Desigur, toate aceste email-uri au un „dar”. Uneori, se răspândesc pentru a înşela utilizatorii în a-şi dezvălui informaţiile personale, uneori sunt utilizate pentru distribuirea ameninţărilor ransomware precum aceasta. Ce puteţi face ca să vă protejaţi? Desigur, TREBUIE să instalaţi un software anti-spyware de încredere şi să îl menţineţi actualizat. După, asiguraţi-vă că tot timpul verificaţi de două ori email-urile de la oameni necunoscuţi. Ar trebui să verificaţi expeditorul, să citiţi conţinutul email-ului şi să vă uitaţi cu atenţie la ataşament. Dacă observaţi un detaliu dubios, asiguraţi-vă că ştergeţi email-ul. De asemenea, atenţie la reclamele false ce vă oferă actualizări de programe, precum Java sau FlashPlayer. În majoritatea cazurilor, acestea sunt folosite pentru a răspândi malware. Ca şi concluzie, nu este dificil să evitaţi virusul cu „extensia de fişier .micro”. Trebuie doar să fiţi un utilizator de PC responsabil care tot timpul gândeşte cu doi paşi înainte.

Eliminarea virusului cu extensia de fişier .micro:

În cazul în care calculatorul dumneavoastră este infectat cu virusul cu extensia de fişier .micro şi nu puteţi deschide niciun fişier, ar trebui să fiţi îngrijorat deoarece aveţi de a face cu o infecţie cibernetică serioasă. NU vă recomandăm să păstraţi această ameninţare cibernetică în calculatorul dumneavoastră deoarece va încerca şi în viitor să vă cripteze fişierele. Pentru a fi în siguranţă, asiguraţi-că că v-aţi deconectat PC-ul de la internet imediat după ce aţi observat extensia de fişier .micro în locul celor obişnuite. De asemenea, trebuie să rulaţi o scanare completă a sistemului cu un anti-spyware de încredere pentru a elimina fişierele maliţioase din calculatorul dumneavoastră. După cum am menţionat deja, dacă nu aveţi copii ale fişierelor, puteţi rămâne fără acestea.

Un ghid detaliat despre eliminarea virusului cu extensia de fişier .micro poate fi găsit aici:

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului .micro

Înlăturaţi .micro utilizând Safe Mode with Networking

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură .micro

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui .micro.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi .micro utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui .micro. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că .micro a fost eliminat cu succes

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de .micro precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Olivia Morelli
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi