Elimină virusul .Aes_ni_0day (Ghid de înlăturare virus) - Instrucţiuni de recuperare incluse

Ghid de înlăturare a viruşilor .Aes_ni_0day

Ce este Virusul cu extensia de fişier .Aes_ni_0day?

Virusul cu extensia de fişier .Aes_ni_0day apare ca o nouă versiune a ransomware-ului AES-NI

Virusul cu extensia de fişier .Aes_ni_0day este o nouă variantă a ransomware-ului AES-NI. Este o versiune „specială” a virusului, numită NSA EXPLOIT EDITION. Totuşi, se comportă aproape la fel ca virusul original. Scopul ransomware-ului este să cripteze baze de date, documente, fişiere audio, video, imagini, şi alte fişiere utilizând o cheie de criptare la întâmplare, AES-256, care este criptată cu o cheie publică, RSA-2048. În nota de recompensă numită „!!!READ THIS – IMPORTANT !!!.txt”, autorii ransomware-ului informează victima despre modul în care poate debloca fişierele care au extensia de fişier .Aes_ni_0day. Oamenii trebuie să contacteze criminalii cibernetici prin intermediul adreselor de email date şi să aştepte instrucţiuni pentru cum pot obţine o cheie privată RSA pentru a restaura datele. Cu toate că scenariul este destul de evident – criminalii cibernetici vor cere să se transfere o anumită sumă de Bitcoins. Însă, în loc să plătească recompensa, , victimele ar trebui să se concentreze asupra eliminării lui .Aes_ni_0day. Este posibil ca criminalii să nu ofere o cheie de decriptare sigură sau care să funcţioneze. În plus, este posibil să ceară mai mulţi bani sau să ameninţe că vor şterge fişierele. Ransomware-ul este un program care implică şantaj, şi trebuie eliminat din dispozitiv folosind un software de securitate reputabil, precum FortectIntego.

Nota de recompensă a virusului cu extensia de fişier .Aes_ni_0day

Virusul cu extensia de fişier .Aes_ni_0day atacă PC-urile folosind diverse metode de distribuţie. După infiltrare, fişierele maliţioase şi componentele acestuia sunt instalate în %System Drive%, %AppData% sau în directorul %Windows%. După, acesta modifică regiştrii din Windows pentru a rula virusul la pornirea sistemului, să introducă codul maliţios în procesul legitim de la Windows, svchost.exe , şi să şteargă copiile din volumul din umbră. Cu toate acestea malware-ul are o funcţie unică. Imediat după ce intră în dispozitiv, verifică dacă acel calculator aparţine sau nu utilizatorilor din fosta Uniune Sovietică. Dacă da, malware-ul se auto-şterge. În mod contrar, după atac, oamenii trebuie să elimine chiar ei malware-ul .Aes_ni_0day. Chiar şi aşa, eliminarea ransomware-ului nu va recupera accesul la fişierele criptate; acest pas este crucial pentru a vă proteja calculatorul, datele şi informaţiile personale de alte ameninţări cibernetice. Imediat după ce virusul este şters dn sistem, vă puteţi recupera fişierele din copiile de rezervă sau puteţi încerca metode alternative de recuperare.

Metodele de distribuire ale ransomware-ului

Virusul cu extensia de fişier .Aes_ni_0day se poate infiltra în calculatoare folosind ataşamente maliţioase ale email-urilor, kituri de exploatare, descărcări către care aţi fost condus, şi alte metode. Totuşi, exact ca mulţi alţi viruşi de criptare fişiere, acesta este în principal distribuit prin intermediul email-urilor. Escrocii au creat mai multe exemple de email-uri unde informează despre diverse probleme şi despre necesitatea de a deschide fişierul ataşat. Acest fişiere pare a fi un document sigur de tip Microsoft Office sau PDF ; totuşi, poate conţine un script VBS, JavaScript, sau executabil. Ca şi urmare, imediat după ce utilizatorii apasă pe ataşamentul maliţios, ransomware-ul se poate furişa în calculator şi să iniţieze sarcinile dezastruoase. Mai mult, este posibil ca acest cripto-malware să pretindă că este un software legitim, o actualizare crucială sau orice alt program sau fişier important pe care îl puteţi descărca de pe diverse surse online, precum Torrente, reţele P2P, sau domenii de răspândire fişiere. De asemenea, această infecţie cibernetică poate utiliza golurile din securitatea calculatorului şi să lanseze atacul cu ajutorul unui kit de exploatare. Zvonurile curente suspectează că acest malware utilizează kitul de exploatare Shadow Brokers .

Imaginea virusului cu extensia de fişier .Aes_ni_0dayVirusul .Aes_ni_0day este o nouă versiune a ransomware-ului AES-NI.

Instrucţiuni pentru eliminarea lui .Aes_ni_0day

Pentru a elimina din dispozitiv virusul cu extensia de fişier .Aes_ni_0day, trebuie să obţineţi un program de eliminare malware reputabil. După cum am explicat deja, malware-ul injectează coduri maliţioase în procesele legitime ale sistemului, creează intrări în regiştri; deci, eliminarea manuală este aproape imposibilă fără a avaria sistemul. Doar o unealtă profesională de securitate poate şterge în siguranţă acest malware din sistem. Vă recomandăm să finalizaţi această sarcină folosind FortectIntego, Malwarebytes sau SpyHunter 5Combo Cleaner. Înainte de a instala una dintre aceste unelte, este posibil să fiţi nevoit să vă porniţi dispozitivul în Safe Mode with Networking. Din nefericire, eliminarea lui .Aes_ni_0day nu vă poate recupera fişierele criptate. Pentru acest lucru, aveţi nevoie de unelte adiţionale. Mai jos, veţi găsi sfaturile noastre care vă pot ajuta să recuperaţi măcar o parte din datele criptate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului .Aes_ni_0day

Înlăturaţi .Aes_ni_0day utilizând Safe Mode with Networking

Pentru a elimina automat ransomware-ul, trebuie să porniţi calculatorul în Safe Mode with Networking. După, instalaţi, actualizaţi şi rulaţi o scanare completă a sistemului cu software-ul preferat, preferabil de mai multe ori.

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură .Aes_ni_0day

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui .Aes_ni_0day.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi .Aes_ni_0day utilizând System Restore

System Restore poate ajuta la dezactivarea virusului .Aes_ni_0day şi la rularea eliminării automate cu un program de eliminare malware.

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui .Aes_ni_0day. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că .Aes_ni_0day a fost eliminat cu succes

Bonus: Recuperaţi-vă datele

Ghidul prezentat mai sus v-ar putea ajuta să eliminaţi .Aes_ni_0day din calculatorul dumneavoastră. Pentru a vă recupera fişierele criptate, vă recomandăm să utilizaţi un ghid mai detaliat pregătit de către experţii noştri din securitate, faravirus.ro.

După eliminarea virusului, puteţi folosi copiile de rezervă şi să restauraţi fişierele din acestea. Dacă nu aveţi copii de rezervă, acordaţi o şansă acestor metode. Nu putem garanta că vor fi 100% eficiente, însă nu aveţi nimic de pierdut!

Dacă fişierele dumneavoastră au fost criptate de către .Aes_ni_0day, puteţi utiliza diverse metode pentru a le recupera:

Data Recovery Pro poate ajuta la restaurarea automată a fişierelor criptate de virusul cu extensia de fişier .Aes_ni_0day

Cu ajutorul lui Data Recovery Pro, puteţi recupera măcar o parte din fişierele criptate. Urmaţi paşii de mai jos.

 • Descărcare Data Recovery Pro;
 • Urmaţi paşii din setările Data Recovery şi instalaţi programul în calculatorul dumneavoastră;
 • Lansaţi-l şi scanaţi-vă calculatorul pentru fişierele criptate de către ransomware-ul .Aes_ni_0day;
 • Recuperaţi-le.

Funcţia Windows Previous Versions permite accesarea versiunilor anterioare ale fişierelor criptate.

Dacă funcţia System Restore a fost activată înainte de atacul virusului .Aes_ni_0day, puteţi călători înapoi în timpul calculatorului şi să copiaţi fişiere individuale. Deci, această metodă este eficientă şi utilă doar dacă doriţi să recuperaţi doar câteva fişiere.

 • Căutaţi un fişier criptat pe care doriţi să îl recuperaţi şi apăsaţi dreapta pe el;
 • Selectaţi “Properties” şi mergeţi la fereastra “Previous versions”;
 • Aici, verificaţi fiecare copie disponibilă a fişierelui în “Folder versions”. Ar trebui să selectaţi versiunea pe care doriţi să o recuperaţi şi apăsaţi “Restore”.

Decriptorul pentru ransomware-ul .Aes_ni_0day încă nu este disponibil

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de .Aes_ni_0day precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Alice Woods
Alice Woods

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Alice Woods
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi