Elimină virusul Coverton (Instrucţiuni de înlăturare)

Ghid de înlăturare a viruşilor Coverton

Ce este Virusul Coverton?

Cât de periculos este virusul Coverton?

Fiecare persoană are fişiere preţioase în calculatoare, însă virusul Coverton este un program maliţios care poate pune în risc siguranţa fişierelor dumneavoastră. Acest virus este clasificat ca şi program de tip ransomware care atacă maşinile utilizatorilor şi blochează datele de pe acestea. Pentru criptarea fişierelor utilizează un algoritm complex de criptare AES-256, care nu poate fi decriptat decât cu ajutorul unei chei specifice de decriptare. Cu toate că, relativ ,Coverton este o creaţie maliţioasă recentă acesta funcţionează similar cu unele ransomware-uri cunoscute precum Locky, CryptoWall sau CryptoLocker. Toate cer o recompensă pentru decriptarea fişierelor şi în acest mod fac profit ilegal. Dacă aţi observat deodată că nu vă mai puteţi accesa fişierele, şi că toate au o extensie neobişnuită precum .coverton în locul celei normale, înseamnă că sunteţi victima virusului Coverton. Dacă o astfel de situaţie nefericită are loc, trebuie să eliminaţi imediat acest virus din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru aveţi nevoie de unelte antivirus recunoscute. Vă recomandăm FortectIntego deoarece acest program nu doar elimină viruşii care sunt în PC, dar cel mai important, previne infiltrarea acestora în sistem. Prin urmare, dacă obţineţi antivirusul înainte de a fi infectat, este posibil ca nici măcar să aveţi de a face cu eliminarea lui Coverton.

Cu toate acestea, dacă acest virus deja v-a atacat calculatorul, există câteva lucruri despre modul acestuia de funcţionare pe care ar trebui să le cunoaşteţi. De obicei, intră în calculatoare prin intermediul ataşamentelor de email infectate şi odată activat, îşi va instala fişierele executive infecţioase în diferite directoare din calculatorul dumneavoastră. Din acest motiv, este aproape imposibil să suspectaţi faptul că PC-ul dumneavoastră a fost infectat. Desigur, puteţi observa unele schimbări minore precum încetiniri ale sistemului precum şi alte erori minore. În mod contrar, nu există alţi indicatori care ar putea dezvălui faptul că maşina dumneavoastră este atacată. După ce virusul îşi instalează componentele în calculator, va începe să scaneze sistemul de fişiere. Diferite imagini, videoclipuri, fişiere, documente şi alte date similare sunt principalele ţinte ale criptării Coverton. După ce fişierele sunt criptate, fişiere text sau HTML, clasificate ca şi “!!!-WARNING-!!!.txt” sau “!!!-WARNING-!!!.html” sunt create în fiecare dosar ce conţine fişierele criptate. Aceste fişiere conţin informaţii despre stagiul curent al calculatorului şi oferă instrucţiuni despre cum se pot recupera fişierele blocate. Victimei i se oferă posibilitatea de a achita o sumă considerabilă de bani pentru a obţine acces la cheia personalizată de decriptare Coverton, care este păstrată de către criminalii cibernetici pe un server de la distanţă şi care nu poate fi obţinută decât prin plata recompensei. Totuşi, nu este recomandat să vă cumpăraţi fişierele. Trebuie să reţineţi faptul că aveţi de a face cu criminali cibernetici, al căror principal ţel este de a genera profit, iar să vă dea înapoi fişierele nu este principala lor preocupare. Prin urmare, deoarece nu se cunoaşte vreun mod prin care vă puteţi recupera datele, şi nici plata nu este o opţiune sigură, cea mai bună decizie este să eliminaţi complet Coverton din calculatorul dumneavoastră, şi să preveniţi daunele viitoare ce pot fi aduse sistemului.

Cum îmi poate ataca acest virus sistemul şi există vreo metodă de prevenire?

Nu este dificil pentru programele maliţioase de acest tip să intre în calculatorul dumneavoastră. După cum am menţionat, această ameninţare stă doar la câteva clickuri distanţă, dacă nu sunteţi în siguranţă atunci când navigaţi pe web. Deoarece se răspândeşte prin intermediul email-urilor, este important să fiţi atent atunci când deschideţi email-uri noi, şi cel mai important, descărcarea fişierelor ce pot fi ataşate acestora. Tot timpul asiguraţi-vă că sursa email-ului este sigură şi staţi departe de secţiunea de „Spam”. De obicei, furnizorii reputabili de email recunosc email-urile ce pot fi infectate şi le plasează automat în categoria de „Spam”. De asemenea, puteţi preveni infiltrarea acestui virus prin echiparea dispozitivului dumneavoastră cu o suită anti-spyware de încredere, care ar trebui să detecteze ameninţarea şi să vă informeze de ea. Totuşi, dacă sunteţi foarte protector cu fişierele dumneavoastră, singurul mod de a le asigura siguranţa este prin crearea de copii şi păstrarea acestora pe harduri externe, USB-uri, CD-uri sau DVD -uri.

Sfaturi pentru eliminarea virusului Coverton din calculatorul dumneavoastră:

Există două aspecte principale pe care ar trebui să le cunoaşteţi dacă doriţi să eliminaţi Coverton din calculatorul dumneavoastră. În ciuda faptului că este un program foarte periculos, există moduri prin care se poate scăpa de el. Însă, problema este că înlăturarea virusului din sistem nu vă va recupera fişierele, şi că acestea vor rămâne criptate. Totuşi, eliminarea lui Coverton este esenţială dacă doriţi să continuaţi să vă folosiţi calculatorul şi să stocaţi noi fişiere sau să le restauraţi pe cele vechi de pe drive-urile externe. Dacă virusul nu este eliminat în mod adecvat poate afecta noile fişiere precum şi se poate infiltra pe depozitele externe şi poate bloca şi fişierele de acolo. Experţii din securitate recomandă utilizarea unei unelte antivirus pentru a ucide virusul. Totuşi, procesele maliţioase ale acestei aplicaţii care rulează în sistem pot bloca funcţionarea anti virusului. Dacă o astfel de situaţie apare, vă rugăm să urmaţi instrucţiunile de mai jos.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Coverton

Înlăturaţi Coverton utilizând Safe Mode with Networking

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură Coverton

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui Coverton.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi Coverton utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui Coverton. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că Coverton a fost eliminat cu succes

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de Coverton precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Olivia Morelli
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi