Elimină virusul Bitcoin (Instrucţiuni de înlăturare) - actualizare aug. 2017

Ghid de înlăturare a viruşilor Bitcoin

Ce este Virusul Bitcoin?

Principalele date despre virusul Bitcoin

Bitcoin virus

Virusul Bitcoin (poate fi găsit şi sub denumirea de virusul BitcoinMiner sau Bitcoin Mining) este un troian maliţios, setat să se infiltreze într-un calculator şi să îl facă să ruleze exerciţii complexe. În schimbul acestui lucru, acest virus generează bitcoins pentru creatorii săi.

Pentru cei care încă nu au auzit de acest termen, vom spune că Bitcoin este o monedă virtuală, care deja a atins rata de circulaţie mai mare de 13 milioane. Puteţi cumpăra un Bitcoin pentru 429 de dolari, şi se estimează că preţul va creşte până la 1000. Nu este surprinzător faptul că chiar şi cele mai reputabile companii acceptă această monedă. Totuşi, această valută nu este creată printr-o agenţie monetară centrală, ci prin calculatoare care efectuează calcule criptologie intensive CCI, deci nu este surprinzător faptul că escrocii au început să utilizeze viruşii pentru a genera ilegal bitcoins. Cele mai cunoscute sunt numite CPU Miner şi Vnlgp Miner.

Din nefericire, cu greu puteţi observa când calculatoarele dumneavoastră au fost infectate cu virusul Bitcoin. Conform experţilor, acest malware încearcă să se ascundă încercând să lucreze doar atunci când utilizatorul nu îşi foloseşte calculatorul. Totuşi, puteţi observa malware-ul Bitcoin prin monitorizarea vitezei calculatorului. Se consideră că uzul procesorului maşinii creşte semnificativ atunci când acest virus se infiltrează, deci nu ignoraţi astfel de schimbări. Asiguraţi-vă că vă scanaţi calculatorul cu FortectIntego sau SpyHunter 5Combo Cleaner pentru a verifica de două ori sistemul şi pentru a elimina virusul Bitcoin din calculator.

Bitcoin virus

Ransomware-ul Bitcoin: noua generaţie a virusului Bitcoin

Ransomware-ul Bitcoin este o versiune anume a virusului Bitcoin, care se poate infiltra în calculator fără aprobarea utilizatorului, după care să cripteze fişierele acestuia. Această ameninţare a fost observată doar după criptarea unei întregi reţele a unui centru medical din SUA.

Totuşi, poate afecta şi utilizatorii normali lăsându-i fără fişiere. După ce termină de criptat fişierele victimei, ransomware-ul Bitcoin afişează un mesaj de avertizare cerându-i să achite o recompensă de 1.5 Bitcoins. Vă rugăm, NU plătiţi deoarece este posibil să rămâneţi fără nimic! Reţineţi că aveţi de a face cu escroci care vă pot lua banii fără să vă ofere codul special necesar pentru decriptarea fişierelor.

În acest caz, ar trebui să eliminaţi ransomware-ul Bitcoin din calculatorul dumneavoastră cu FortectIntego şi să încercaţi să vă decriptaţi fişierele cu ajutorul acestor unelte: Photorec şi R-studio.

Cum pot fi infectat cu virusul Bitcoin?

Conform experţilor din securitate, virusul Bitcoin se răspândeşte în principal prin reţeaua Skype, însă poate fi observat şi pe alte reţele sociale, deci aveţi grijă. În mod normal, acest virus se bazează pe un mesaj spam, care pretinde ceva similar cu „aceasta este poza mea preferată cu tine” şi include un fişier maliţios.

Desigur, acest virus caută să îşi convingă victimele să descarce fişierul în calculatoarele lor. Dacă doriţi să evitaţi virusului Bitcoin, staţi departe de aceste mesaje. Odată ce victima descarcă „imaginea” nu va lăsa doar piese maliţioase în maşină, ci va permite virusului să conecteze PC-ul la serverul de comandă şi control.

Imediat după ce s-a infiltrat şi este activ, virusul Bitcoin va transforma maşina infectată în generatorul Bitcoin. Totuşi, poate fi proiectat şi ca virus care să fure detalii bancare, să înregistreze bătăile de pe tastatură sau să descarce mai mult malware în PC-ul ţintă. Din acest motiv trebuie să eliminaţi virusul Bitcoin imediat după ce intră în PC.

Cum pot elimina virusul Bitcoin?

În cazul în care credeţi că PC-ul dumneavoastră este infectat cu virusul Bitcoin, ar trebui să îl scanaţi cu un anti-spyware actualizat, precum FortectIntego sau SpyHunter 5Combo Cleaner. Asiguraţi-vă că verificaţi sistemul imediat după ce observaţi schimbări în viteza calculatorului deoarece este singurul mod de a scăpa de această ameninţare fără alte probleme în plus.

Apariţia altor viruşi şi pierderea de date sensibile pot fi aşteptate atunci când aveţi malware-ul Bitcoin în calculator. Aceste programe ar trebui să vă ajute şi la eliminarea ransomware-ului Bitcoin din sistem. Totuşi, uneori viruşii care sunt clasificaţi ca şi ransomware blochează software-ul anti-virus pentru a preveni eliminarea. Dacă aveţi de a face cu o astfel de problemă, urmaţi ghidul de mai jos:

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Bitcoin

Înlăturaţi Bitcoin utilizând Safe Mode with Networking

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură Bitcoin

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui Bitcoin.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi Bitcoin utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui Bitcoin. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că Bitcoin a fost eliminat cu succes

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de Bitcoin precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Jake Doevan
Jake Doevan - Viaţa este prea scurtă pentru a-ţi pierde timpul cu viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Jake Doevan
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi