Elimină virusul Better Tab (Ghid de înlăturare) - Instrucţiuni gratuite

Ghid de înlăturare a viruşilor Better Tab

Ce este Virusul Better Tab?

Principalele caracteristici care definesc extensia Better Tab

Better Tab este o extensie de browser chestionabilă, dezvoltată de către o companie numită BeeStripe LLC, pe care probabil o veţi întâlni în calculatorul dumneavoastră după instalarea unui freeware sau shareware de pe internet. Această unealtă pare a fi un asistent de navigare util: vă ţine la curent cu timpul şi data, vă permite să „rămâneţi organizat” şi creează liste cu ce trebuie să faceţi, şi în final, vă oferă abilitatea de a personaliza fundalul paginii de start prin selectarea imaginilor preferate din galeria Better Tab sau prin încărcarea acestora chiar de dumneavoastră. Software-ul este momentan disponibil pe Chrome Web Store, şi a acumulat peste 40,650 de utilizatori . Însă, nu toate lumea este la fel de fericită pentru serviciile oferite. Utilizatorii se plâng de faptul că extensia se instalează în browsere fără permisiunea lor, şi le înlocuieşte pagina principală şi motorul de căutare cu BetterTab.com.search. O astfel de neînţelegere, de obicei, apare atunci când freeware-ul sau shareware-ul descărcat nu dezvăluie în mod adecvat componentele adiţionale care vor fi instalate odată cu programul principal. Această strategie de marketing este legală, şi utilizatorii pot deselecta manual aceste componente. Chiar şi aşa, din cauza lipsei de timp sau a abilităţilor informatice, aceştia nu fac acest lucru, permiţând în acest mod instalarea fără voie a lui Better Tab în calculatoare. Astfel de utilizatori pot elimina extensia Better Tab din calculatoare ca pe orice alt program, însă există un lucru ce trebuie reţinut. Deoarece un program neinvitat a reuşit deja să se infiltreze în calculator, este posibil ca şi alte ameninţări mai grave să fi trecut de atenţia dumneavoastră. Deci, atunci când dezinstalaţi extensia, rulaţi o scanare a calculatorului cu FortectIntego sau un software antivirus similar pentru a vă asigura că nu există viruşi în dispozitivul dumneavoastră.

Virusul Better Tab

Better Tab nu este un program maliţios – dezvoltatorii software-ului menţionează că aplicaţia va înlocui pagina principală a browserului, în descrierea programului. Chiar şi aşa, dezvoltatorii acestuia nu au ales cel mai just mod de a-l răspândi. Deci, poate părea ca programul să aibă anumite similarităţi cu un virus. Desigur, putem puncta şi faptul că programul are tendinţa de a urmări obiceiurile de navigare ale utilizatorilor şi să colecteze informaţii non-identificabile despre aceştia pentru a le oferi reclame personalizate şi să genereze profit de pe urma click-urilor adunate. Însă, toţi furnizorii de motoare de căutare fac acest lucru. Este un mod de a-şi monetiza produsul . Totuşi, dacă simţiţi că reclamele şi link-urile observate pe acest motor de căutare sunt puţin exagerate, şi doriţi să vă întoarceţi la Google, nu ezitaţi să eliminaţi automat Better Tab, sau să urmaţi ghidul de eliminare manuală de la sfârşitul acestui articol.

Imaginea extensiei Better TabExtensia Better Tab apare în browser ca şi rezultat al instalării unor programe freeware. Termină atacul înlocuind pagina principală şi motorul de căutare din browserul infectat.

Deselectarea componentelor nedorite din pachetele de software

Principala problemă cu Better Tab este faptul că vine la pachet cu multe aplicaţii diferite, şi că poate fi deselectat doar atunci când instalarea este efectuată în modul Avansat. Puteţi selecta acest mod sau modul Personalizat la începutul procedurii de instalare a software-ului. Însă, instalarea nu se opreşte aici. Modurile Rapid sau Recomandat care finalizează automat procesul de instalare, însă în cel avansat, trebuie să treceţi manual prin toţi paşii, deselectând programele adiţionale, pe care nu le doriţi în calculatorul dumneavoastră.

Sugestii pentru eliminarea lui Better Tab

După cum am menţionat deja la începutul acestui articol, ar trebui să puteţi elimina Better Tab ca pe orice altă aplicaţie. Chiar şi aşa, unele software-uri antivirus pot selecta această extensie ca şi program cu potenţial nedorit, deci dacă aveţi probleme cu eliminarea manuală a lui Better Tab, puteţi folosi o unealtă automată.

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Better Tab

Înlăturaţi Better Tab din sistemele Windows

Chiar dacă Better Tab nu este un virus, pentru unii utilizatori este dificil de eliminat din calculatoarele lor. Deci, am pregătit mai jos instrucţiuni de eliminare, care pot fi folosite fără probleme pentru a elimina complet acest software din calculator.

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Better Tab şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Better Tab sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'

Înlăturaţi Better Tab din sistemul Mac OS X

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Better Tab sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Elimină virusul Better Tab din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Better Tab ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi Better Tab din Mozilla Firefox (FF)

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Better Tab şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 4. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Better Tab. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Better Tab din Google Chrome

Este posibil să fiţi nevoit să resetaţi Google Chrome pentru a elimina Better Tab de pe pagina principală. Vă explicăm mai jos cum puteţi face acest lucru:

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Better Tab şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 4. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 5. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 6. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 7. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Better Tab. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi Better Tab din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Better Tab sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 4. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Better Tab. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a Better Tab şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Alice Woods
Alice Woods

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Alice Woods
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi