Elimină virusul amuleC (Ghid de înlăturare virus) - mai 2017 actualizat

Ghid de înlăturare a viruşilor amuleC

Ce este Virusul amuleC?

Pericolele de a utiliza amuleC

Virusul amuleC este un program de răspândire software peer-to-peer, care sprijină eDonkey Network care a fost creată de către Jed McCaleb şi Sam Yagan în 2000 . Pe atunci, software-urile de suport eDonkey precum eMule, zMule şi alte programe erau activ utilizate, însă în timp, popularitatea lor a scăzut, şi cu toate acestea, tot mai pot fi descărcate diverse versiuni. Din nefericire, nu toate versiunile sunt la fel de sigure, şi amuleC este una de care ar trebui să staţi departe. Reţineţi că amuleC este diferit de aMule 2.3.2 care este o aplicaţie legitimă de răspândire software, cu toate că din cauza titlurilor similare, cele două pot fi confundate cu uşurinţă. Cu toate că majoritatea reţelelor peer-to-peer nu pot fi dezasociate unor anumitor riscuri de care sunt capabile să implice , programele create de autori chestionabili în scopuri dubioase le scade şi mai mult reputaţia. Nu puteţi şti dacă aşa numiţii peers din reţea sunt demni de încredere şi că nu iau parte în distribuţia de malware . În mod contrar, de ce ar strecura creatorii acest software în calculatoarele utilizatorilor, folosind tehnici de distribuţie înşelătoare, precum cea la pachet ? După cum puteţi vedea, caracteristicele negative ale acestei aplicaţii sunt evidente. Deci, vă recomandăm să eliminaţi amuleC fără a sta prea mult pe gânduri. Puteţi şterge acest program nedorit urmând instrucţiunile oferite sub acest articol, însă nu uitaţi să vă scanaţi dispozitivul cu o utilitate antivirus respectabilă, precum FortectIntego.

Captură de ecran a aplicaţiei amuleCAplicaţia amuleC seamănă cu majoritatea programelor bazate pe eDonkey Network. Chiar şi aşa, utilizarea acesteia NU este sigură!

Înainte să sărim la ghidul de eliminare, am dori să punctăm un alt aspect al atacului amuleC de care trebuie să ştiţi. Acum, experţii sunt de acord cu faptul că acest virus este bazat pe reclame şi că una dintre caracteristicile predominante, asociate cu această infecţie este reprezentată de reclamele amuleC continue şi intrusive. Aceste reclame nu doar că se arată pe aplicaţie în sine, ci pot invada şi browserul dumneavoastră şi pot deteriora calitatea experienţei de navigare pe web. Este posibilitatea ca unele site-uri să nu se poată încărca în mod adecvat din cauza neputinţei serverului de a suporta toate reclamele în plus care sunt injectate, sau mai rău, browserul poate îngheţa complet. Dacă aveţi de a face cu acest program şi efectele secundare neplăcute ale acestuia, vă putem sugera un singur lucru — eliminaţi amuleC. Nu este dificil să urmaţi paşii de eliminare prezentaţi sub acest articol.

Distribuirea software-ului amuleC

Puteţi găsi link-uri de descărcare, promovate pentru amuleC pe diverse website-uri de distribuire software. Chiar şi aşa, cel mai comun mod prin care acest program ajunge la potenţialii utilizatori este prin pachetele software. Această tehnică de distribuţie software implică răspândirea complementară sau a aplicaţiilor neasociate într-un singur pachet. Deseori, astfel de pachete sunt numite pachete de oferte sau pur şi simplu „la pachet”. Autorii aplicaţiilor chestionabile precum amuleC, găsesc această metodă convenabilă pentru a-şi distribui produsele pentru că în acest mod instalarea programelor nu necesită aprobare directă din partea utilizatorului. Singurul mod de a modifica o astfel de situaţie nefavorabilă este prin selectarea setărilor avansate de instalare oricând instalaţi un software nou în calculator.

Este dificilă eliminarea lui amuleC?

Este normal ca cei care au avut de a face în mod neaşteptat cu un software nedorit să dorească un mod uşor de a elimina virusul amuleC din dispozitivele lor. Din fericire, ghidul detaliat pregătit de experţii noştri poate explica cum se poate elimina rapid amuleC. După ce eliminaţi manual acest program, nu uitaţi să vă scanaţi dispozitivul cu o utilitate antivirus. Dacă PC-ul dumneavoastră nu poate suporta un software de securitate puternic, puteţi utiliza scanările online sau antiviruşii bazaţi pe cloud, care vor cere doar conexiune la internet şi câteva minute din timpul dumneavoastră.

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului amuleC

Înlăturaţi amuleC din sistemele Windows

Dacă doriţi să eliminaţi manual amuleC din calculator, urmaţi cu atenţie instrucţiunile oferite mai jos.

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează amuleC şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după amuleC sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'

Înlăturaţi amuleC din sistemul Mac OS X

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi amuleC sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Elimină virusul amuleC din Microsoft Edge

Asiguraţi-vă că amuleC nu lasă componente nedorite în browserul web, examinând cu atenţie extensiile, addons-urile, barele de unelte şi alte aplicaţii care ar fi putut apărea în calculator fără  permisiunea dumneavoastră.

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, amuleC ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi amuleC din Mozilla Firefox (FF)

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi amuleC şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 4. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea amuleC. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi amuleC din Google Chrome

AmuleC se infiltrează în calculatoare pe furiş, însă descărcările nedorite au tendinţa de a continua după ce programul este în calculator. Este posibil ca diverse extensii şi addons să fie instalate în calculator fără aprobarea dumneavoastră, deci puteţi curăţa browserul de aceste componente nedorite fără a ezita.

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi amuleC şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 4. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 5. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 6. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 7. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui amuleC. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi amuleC din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi amuleC sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 4. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a amuleC. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a amuleC şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Jake Doevan
Jake Doevan - Viaţa este prea scurtă pentru a-ţi pierde timpul cu viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Jake Doevan
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi