Elimină virusul Adylkuzz Miner (Ghid de înlăturare) - Instrucţiuni gratuite

Ghid de înlăturare a viruşilor Adylkuzz Miner

Ce este Virusul Adylkuzz Miner?

Adylkuzz exploatează resursele calculatoarelor pentru a genera monezi de criptare

Adylkuzz este un miner al monezilor de criptare Monero , care a fost descoperit la scurt timp după ce media a dezvăluit ştiri despre faptul că lumea cibernetică a fost ţintită de numeroase atacuri ale ransomware-ului WannaCry. S-a descoperit imediat faptul că acest malware îşi conduce atacurile utilizând aceeaşi exploatare EternalBlue şi backdoor-ul DoublePulsar ca şi WannaCry, însă mai mult ultima parte. Ce a fost descoperit de către experţii din securitate de la ProofPoint şi Bitdefender după o analiză mai detaliată a fost şi mai şocant: minerul maliţios s-a răspândit pe web înainte de rău famatul ransomware. Acest lucru ar putea sugera că această ameninţare ar putea fi munca aceluiaşi grup de hackeri, The Shadow Brothers, care au scurs informaţii despre uneltele EternalBlue şi DoublePulsar din bazele de date secrete ale lui NSA. Chiar şi aşa, în timp ce creatorii acestei unelte rămân necunoscuţi, deci nu dorim să facem presupuneri nefondate. Între timp, este mai util să ne concentrăm asupra lucrurilor pe care deja le ştim despre acest virus şi să învăţăm cum să evităm sau să eliminăm Adylkuzz din calculatoarele infectate.

Virusul Adylkuzz Miner

Spre deosebire de alte programe de minerit, Adylkuzz se concentrează doar asupra monezii de criptare Monero în locul obişnuitelor Bitcoins. Monero este mai anonim decât Bitcoin, şi probabil, acesta este principalul factor care explică alegerea hackerilor. Cu toate că aceste monezi sunt diferite, procesele lor de minare sunt mai mult sau mai puţin aceleaşi. Imediat după ce minerul este în calculator, conectează dispozitivul infectat la un botnet de minare mai mare, şi îi exploatează resursele pentru a genera monezi de criptare. În timp ce un singur PC generează doar câţiva dolari, întreaga reţea de calculatoare poate genera mii. Cea mai rea parte este că minerii sunt maeştri în arta deghizării. Aceştia pot rula nedetectaţi în calculator pentru o perioadă lungă de tip, folosindu-i resursele puţin câte puţin. În mod normal, calculatoarele infectate cu mineri se vor comporta mai greoi, şi CPU-ul va fi utilizat mai mult, deci dacă observaţi astfel de simptome, asiguraţi-vă că vă verificaţi sistemul. Vă recomandăm să vă scanaţi dispozitivul cu un software de securitate profesional şi versatil, precum FortectIntego, care poate detecta ameninţarea şi poate elimina automat Adylkuzz.

Ilustrarea virusului Adylkuzz MinerAdylkuzz Miner se infiltrează în sisteme prin aceeaşi metodă ca şi rău famatul ransomware WannaCry, şi utilizează resursele calculatorului pentru a mina monezi de criptare.

Miner exploatează vulnerabilitatea neactualizată a lui Windows pentru a se infiltra în PC-uri

MS17-010 este una dintre cele mai mari vulnerabilităţi de la Microsoft Windows, care a permis lui Adylkuzz şi lui WannaCry să compromită un număr mare de calculatoare de pe întreg globul. Această gaură din securitate a permis hackerilor să angajeze serviciul Microsoft Server Message Block (SMB) şi să detecteze PC-urile expuse de pe o anumită reţea După, aceştia au utilizat EternalBlue pentru a se infiltra în sistem şi pentru a descărca backdoor-ul DoublePulsar în sistem. În final, Adylkuzz Miner s-a strecurat în sistem şi a început să obţină profit ilegal pentru creatorii lui.

Eliminaţi Adylkuzz din PC şi recuperaţi-vă sistemul

Infecţiile cripto-miner lovesc tare atunci când vine vorba de performanţa sistemului. Acestea încetinesc calculatorul şi atrag numeroase erori inutile. Eliminarea lui Adylkuzz Miner poate opri aceste lucruri, desigur, însă nu este uşor de executat. Virusul va lovi funcţionalităţile antivirusului şi va bloca programele de securitate să îl detecteze. Deci, este posibil să fiţi nevoit să recurgeţi la propriile abilităţi pentru a elimina în mod adecvat virusul Adylkuzz. În mod particular, trebuie să rulaţi PC-ul în Safe Mode, lucru care va dezactiva anumite procese ale virusului, făcându-i detectarea mai uşoară. Am pregătit sub acest articol instrucţiuni simple şi precise pentru cum puteţi activa Safe Mode.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Adylkuzz Miner

Înlăturaţi Adylkuzz Miner utilizând Safe Mode with Networking

După cum am menţionat, chiar şi cele mai sofisticate utilităţi antivirus pot întâmpina probleme la eliminarea virusului Adylkuzz Miner. Pentru a face procesul mai uşor, vă recomandăm să activaţi Safe Mode şi să scanaţi din nou PC-ul.

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură Adylkuzz Miner

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui Adylkuzz Miner.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi Adylkuzz Miner utilizând System Restore

Verificaţi mai jos o altă tehnică de decontaminare a malware-ului:

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui Adylkuzz Miner. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că Adylkuzz Miner a fost eliminat cu succes

Bonus: Recuperaţi-vă datele

Ghidul prezentat mai sus v-ar putea ajuta să eliminaţi Adylkuzz Miner din calculatorul dumneavoastră. Pentru a vă recupera fişierele criptate, vă recomandăm să utilizaţi un ghid mai detaliat pregătit de către experţii noştri din securitate, faravirus.ro.

Dacă fişierele dumneavoastră au fost criptate de către Adylkuzz Miner, puteţi utiliza diverse metode pentru a le recupera:

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de Adylkuzz Miner precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Linas Kiguolis
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi