Înlătură Csrss.exe trojan (Ghid de înlăturare) - actualizare oct. 2018

Ghid de înlăturare Csrss.exe trojan

Ce este Troianul Csrss.exe?

Troianul Csrss.exe — ameninţare cibernetică maliţioasă care poate fura informaţiile financiare şi datele personale ale utilizatorilor

Imaginea troianului Csrss.exe

Troianul Csrss.exe este un troian maliţios proiectat pentru a efectua numeroase activităţi maliţioase în calculatorul utilizatorului. Reţineţi că există un proces complet LEGITIM de la Microsoft ce rulează sub acelaşi nume – csrss.exe. Este proiectat pentru a administra seturile de instrucţiuni grafice de la Windows OS. Deci, utilizatorilor li se recomandă să verifice acest fişier executabil prin scanarea sistemului cu un software de securitate reputabil doar pentru a se asigura că nu este infectat cu un troian ce foloseşte numele procesului de sistem legitim. În mod contrar, troianul Csrss.exe vă poate urmări activitatea de pe internet şi să vă fure informaţiile financiare.

Nume Troianul Csrss.exe
Tip Troian
Nivel de pericol Mare
Înregistrat şi ca
 • Trojan.W32.Rontokbro;
 • Trojan.W32.Sober;
 • Trojan.W32.VIRKEL
Posibil să îi fie asociat lui TrustedInstaller
Simptome Scăderea performanţei PC-ului: îngheţări constante, unele dintre programe se vor încărca mai greu sau deloc
Distribuţie Software nesigur, reclame şi şi link-uri maliţioase, spam
Potenţiale pericole Pierderi de informaţii personale, date bancare, credenţiale. Poate înregistra bătăile de taste şi să ofere acces şi altor infecţii
Eliminare Nu încercaţi eliminarea troianului Csrss.exe pe cont propriu. Angajaţi o unealtă de securitate profesională, precum FortectIntego.

Majoritatea utilizatorilor nu cunosc pericolele ce pot fi cauzate de troianul Csrss.exe. După infiltrarea în sistem fără aprobare, se ascunde în fundal şi efectuează numeroase activităţi ce sunt considerate extrem de maliţioase. Conform experţilor de PC, infecţia poate să vă pună pe dumneavoastră şi PC-ul în pericol, prin efectuarea următoarelor acţiuni:

 • Minarea de criptomonede prin utilizarea puterii CPU-ului ;
 • Înregistrarea bătăilor de taste şi a mişcărilor de mouse pentru a obţine nume de utilizatori şi parole;
 • Oferirea de acces de la distanţă la sistemul infectat pentru hackeri şi permiterea de a instala alte programe periculoase.

Identificarea troianului maliţios Csrss.exe în sistem

Experţii au avertizat utilizatorii că fişierul legitim de la Microsoft ar trebui să fie locat în dosarul C:\Windows\System32/. În cazul în care găsiţi un proces ce rulează sub acelaşi nume, dar într-o locaţie diferită, rulaţi o scanare completă a sistemului cu un software antivirus pentru a-l verifica de malware.

Este evident faptul că dacă nu reuşiţi să identificaţi virusul Csrss.exe, există posibilitatea ca credenţialele dumneavoastră plus alte date sensibile să fie trimise unor persoane maliţioase. În consecinţă, este posibil să aveţi de a face cu pierderi financiare semnificative sau chiar şi cu furt de identitate.

Mai mult, este posibil să observaţi că din cauza prezenţei troianului Csrss.exe, calculatorul dumneavoastră rulează mai încet. Motivul pentru asta – abilitatea malware-ului de a exploata resursele calculatorului pentru a mina monede virtuale, inclusiv Bitcoin, Monero, Zcash, etc. Cu alte cuvinte, sistemul poate fi forţat să funcţioneze la temperaturi înalte pentru perioade mari de timp. Acest lucru poate duce la îngheţări ale sistemului, încetinire a sistemului şi prăbuşiri.

Ilustrarea troianului Csrss.exe

Prin urmare, vă sfătuim să verificaţi calculatorul de acest troian şi să efectuaţi eliminarea troianului Csrss.exe dacă este necesară. Atenţie la faptul că acest tip de program maliţios este programat pentru a se ascunde adânc în sistem şi să îşi plaseze componentele prin tot sistemul de operare .

De asemenea, nu ar trebui să încercaţi să eliminaţi manual troianul Csrss.exe. Oamenii care deja au încercat să oprească acest proces din Task Manager, au raportat următorul mesaj de eroare :

You don't have the permission from TrustedInstaller to make changes in the file.

Pentru a preveni astfel de probleme în timp ce încercaţi să vă fixaţi sistemul şi să vă protejaţi datele personale, asiguraţi-vă că folosiţi metode de eliminare automate. În acest caz, vă recomandăm să folosiţi FortectIntego care nu doar că poate elimina virusul din sistem, ci poate elimina şi pagubele cauzate de el în sistemul PC-ului.

Moduri de prevenire a troianilor în sistem

Principalul mod prin care programele maliţioase intră în sistem este prin website-urile nesigure care oferă instalarea unor software-uri suspicioase. De obicei, este dificil de determinat dacă aplicaţia este legitimă şi oamenii instalează aplicaţii inutile fără a le inspecta mai detaliat.

Criminalii încarcă troiani deghizaţi ca şi software-uri inocente, pe reţelele peer-to-peer (P2P), site-uri de distribuire fişiere şi beneficiază de pe urma utilizatorilor neştiutori care le pică în capcană. De asemenea, este esenţial să descărcaţi şi să instalaţi aplicaţii doar de pe website-urile autorizate.

Adiţional, unele reclame online şi hiperlink-uri sunt proiectate pentru a executa scripturi false care instalează automat programe maliţioase. Deci, nu apăsaţi pe conţinut online şi tot timpul folosiţi un software profesional de securitate pentru a vă proteja contra malware-ului.

Pentru a şterge troianul Csrss.exe imediat după detectare, folosiţi un software special

Dacă aţi observat un proces suspicios ce rulează în sistem, atenţie la faptul că poate fi troianul Csrss.exe, care trebuie eliminat imediat. Puteţi verifica locaţia fişierului executabil pentru a vă asigura că nu are potenţial periculos – fişierul trebuie să fie localizat în directorul C:\Windows\System32/ .

În mod contrar, puteţi elimina troianul Csrss.exe prin scanarea calculatorului cu un antivirus puternic. Este crucial să îl alegeţi pe cel mai bun deoarece troianii au numeroase componente adiţionale care trebuie eliminate complet. Această procedură necesită doar unelte profesionale de securitate.

Recomandările noastre de top pentru eliminarea troianului Csrss.exe sunt următoarele aplicaţii din securitate: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner şi Malwarebytes. Experţii noştri au colaborat cu BedyNet.ru pentru a selecta doar cele mai bune opţiuni pentru cititorii noştri. Adiţional, verificaţi instrucţiunile de mai jos pentru a învăţa cum să vă pregătiţi sistemul pentru eliminarea virusului.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare Csrss.exe trojan

Înlăturaţi Csrss.exe trojan utilizând Safe Mode with Networking

Deoarece infecţiile troian pot sta ascunse în sistem şi imposibil de localizat manual, ar trebui să vă porniţi sistemul în Safe Mode with Networking înainte să începeţi eliminarea automată a troianului Csrss.exe.

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură Csrss.exe trojan

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui Csrss.exe trojan.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi Csrss.exe trojan utilizând System Restore

Un alt mod de a porni PC-ul în Safe Mode cu Command Promt:

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui Csrss.exe trojan. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că Csrss.exe trojan a fost eliminat cu succes

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de Csrss.exe trojan precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Jake Doevan
Jake Doevan - Viaţa este prea scurtă pentru a-ţi pierde timpul cu viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Jake Doevan
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi