Elimină redirecţionarea Hi.ru (Ghid de înlăturare) - actualizare nov. 2016

Ghid de înlăturare prin redirecţionare Hi.ru

Ce este Redirecţionarea Hi.ru?

Pot avea încredere în motorul de căutare Hi.ru? A apărut de nicăieri.

Browser hijackerul Hi.ru a fost în mod activ observat după instalarea programelor gratuite de pe Internet. Acest lucru se întâmplă din cauza metodei de distribuţie la pachet care a fost în mod activ utilizată de către dezvoltatorii acestui motor de căutare de origine rusă. Dacă nu sunteţi familiarizat cu această tehnică de distribuţie, ar trebui să ştiţi că poate fi evitată prin monitorizarea instalării freeware-ului. În plus, asiguraţi-vă că acordaţi atenţie software-ului dezvoltat în Rusia, deoarece acesta poate duce la riscul de infiltrare. Fiecare detaliu necesar pentru a încerca să evitaţi apariţia virusului Hi.ru este explicat în partea a doua a acestei descrieri. Dacă aveți nevoie de o soluție rapidă care v-ar putea ajuta să vă fixați browserul web, scanați-vă calculatorul cu un anti-spyware demn de încredere, și eliminați fișierele cu potențial nedorit. Cei care nu au un astfel de program în calculatoarele lor, pot alege FortectIntego. Acesta a fost utilizat de către cercetătorii noștri pentru a elimina Hi.ru și a arătat rezultate grozave pe durata acestui proces.

Conform dezvoltatorilor acestui browser, acest motor de căutare este unul dintre cele mai frecvent vizitate website-uri din Rusia. La o primă vedere, pare a fi un motor de căutare normal, care conțin o căsuță de căutare și diverse link-uri. Totuși, există sute de utilizatori de PC, care aparent nu sunt vorbitori de rusă și pretind că au fost înșelați în a vizita această pagină, contrar voinței lor. Acest lucru s-a întâmplat deoarece această pagină de căutare este un program cu potențial nedorit (PUP), ce caută să câștige bani prin promovarea website-urilor terțe. În cazul în care pagina de start Hi.ru este lansată de către utilizator, va începe să îl/o urmărească pentru o perioadă de timp. După ce obține cantitatea de date necesară despre interesele utilizatorului, această pagină începe să arate reclame de tip pop up și banere, care sunt setate pentru a promova programe sau website-uri terțe. Atenție la faptul că un astfel d software poate fi considerat cu ”potențial nedorit” și poate conduce la probleme adiționale. De exemplu, dacă virusul Hi.ru vă înșeală în a contacta serviciul de asistență tehnică afișat pe banerul de mai jos, vă puteți pierde banii. În majoritatea cazurilor, astfel de servicii sunt inutile și sunt setate pentru a discuta despre probleme inventate ale calculatorului, deci stați departe de ele.

the picture of Hi.ru redirect virus

În mod normal, acest hijacker se așează pe Google Chrome, Mozilla Firefox și Internet Explorer, înlocuindu-le pagina de start, motorul de căutare implicit și URL-ul noii file. Cu toate că la o primă vedere pare a fi un motor de căutare normal, ar trebui să eliminați Hi.ru imediat după ce se arată în calculatorul dumneavoastră, deoarece țelul acestuia este să vă redirecționeze către website-uri terțe, afișându-vă rezultate sponsorizate ale căutărilor. Deci, după adunarea tuturor recenziilor negative și pozitive ce au legătură cu acest program, nu ar trebui să luați în considerare păstrarea lui în sistem. În cazul în care credeți că sunteți atacat, rulați o scanare completă a sistemului cu FortectIntego sau un alt anti-malware și eliminați-l fără întârziere.

the latest version of Hi.ru virus

Cum pot fi infectat?

Hi.ru se poate infiltra în calculatorul dumneavoastră cu ajutorul altor freeware-uri, deoarece a fost activ răspândit la pachet cu diverși administratori de descărcare, playere media, creatori PDF, etc. Conform ultimelor cercetări, acest browser hijacker se răspândește ca și componentă opțională a lui Shopping Assistant, Vaudix, Mobogenie, și a altor PUP-uri similare. Prin urmare, trebuie să fiți foarte atent atunci când descărcați aceste programe în calculatorul dumneavoastră, deoarece infiltrarea virusului Hi.ru poate cauza diverse inconveniențe (apariția reclamelor de tip pop-up, încetiniri și înghețări ale browserului, etc.). Dacă doriți să vă protejați calculatorul de infiltrarea pachetelor de software, trebuie să verificați setările Avansate / Personalizate atunci când instalați un nou program în calculator. Chiar dacă va dura mai mult timp pentru a instala programul, veți avea oportunitatea de a preveni componentele nedorit. În final, asigurați-vă că deselectați toate componentele ”opționale”, care în mod normal sunt dezvăluite ca și add-ons, plugin-uri, bare de unelte și extensii utile.

Cum să elimin virusul Hi.ru?

Dacă faceți parte dintre utilizatorii afectați de către acest browser hijacker, ar trebui să încetați utilizarea browserului afectat deoarece nu se poate avea încredere în acest motor de căutare. În acest caz, asigurați-vă că rulați o scanare completă a sistemului cu un software de securitate pentru a elimina Hi.ru din calculator. Conform experților din securitatea cibernetică, acest browser hijacker se răspândește la pachet cu componente ce cu greu pot fi eliminate manual. Totuși, puteți încerca să eliminați Hi.ru din sistem cu ajutorul ghidului detaliat de mai jos. Dacă îl veții utiliza, asigurați-vă că urmați fiecare pas de eliminare, cu atenție.

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual Hi.ru redirect Removal Guide

Înlăturaţi Hi.ru din sistemele Windows

Pentru a elimina virusul Hi.ru din sistemul de operare Windows, vă recomandăm să eliminați programele asociate acestui browser hijacker. Căutați Shopping Assistant, Vaudix, Mobogenie, și alte intrări dubioase.

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Hi.ru şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Hi.ru sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'

Înlăturaţi Hi.ru din sistemul Mac OS X

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Hi.ru sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Elimină redirecţionarea Hi.ru din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Hi.ru ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi Hi.ru din Mozilla Firefox (FF)

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Hi.ru şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 4. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Hi.ru. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Hi.ru din Google Chrome

Pentru a fixa Google Chrome după atacul lui Hi.ru, trebuie să dezinstalați  pagina de start Hi.ruShopping Assistant, Vaudix, Mobogenie, și alte add-ons chestionabile.

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Hi.ru şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 4. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 5. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 6. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 7. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Hi.ru. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a Hi.ru şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Iniţiatorul

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Ugnius Kiguolis
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi