Elimină redirecţionarea Google (Ghid de înlăturare) - actualizare apr. 2017

Ghid de înlăturare prin redirecţionare Google

Ce este Redirecţionarea de la Google?

Infecţia de tip redirecţionare Google este încă în viaţă

Virusul de redirecţionare Google (rezultatele căutărilor)

Virusul de redirecţionare Google defineşte malware-ul sau un set de malware-uri care cauzează redirecţionări către domenii dubioase. Malware-ul a devenit una dintre cele mai serioase probleme din lumea cibernetică . Lăsând la o parte această infecţie, Google a primit deja suficiente critici pentru faptul că îşi spionează utilizatorii şi trecerea peste link-uri de phising printre rezultatele căutărilor.

Majoritatea plângerilor, ce raportează despre redirecţionări de URL pe pagina Google şi alte motoare de căutare similare, au fost înregistrate în 2012 . Totuşi, ameninţarea încă mai există deoarece mai apare câteodată. Toţi utilizatorii de Windows 10, Linux şi Mac OS pot fi victimizaţi. Reţineţi că există şi versiuni ale virusului de redirecţionare Google pentru iPhone şi Android. Alternativ, acest virus este cunoscut ca şi Virusul de redirecţionare Chrome.

Dacă aţi observat că Google vă redirecţionează către Yahoo sau alte domenii (aceste site-uri pot fi binecunoscute sau complet noi pentru dumneavoastră), ar trebui să luaţi măsurile necesare pentru a rezolva problema. Exact ca şi virusul de redirecţionare Yahoo şi virusul de redirecţionare Bing, acesta funcţionează ca un hibrid de browser hijacker şi program cu potenţial nedorit .

Principala problemă este eliminarea – infecţia se poate ascunde sub orice nume de domeniu, deci este posibil să fie dificilă eliminarea manuală. FortectIntego sau Malwarebytes ar putea grăbi procesul de eliminare a virusului de redirecţionare Google. De asemenea, economisesc timp ştergând toate scripturile web şi „elementele ajutătoare”. Este extrem de important să le „dezinstalaţi ” în ordine pentru a nu mai întâmpina această problemă.

An Example of Google Redirect virus

Rezultatele malware-ului

„Este periculos virusul de redirecţionare Google”? Aceasta este una dintre întrebările ce ar putea fi puse de către utilizatorii curioşi. Cu toate că tehnic nu este la fel de complex precum Petna sau malware-ul Cerber, consecinţele acestuia pot fi la fel de enervante ca şi cum aţi avea de a face cu ameninţările menţionate.

Înainte de a discuta despre prevenirea browser hijackerilor, să ne uităm la cele mai comune simptome ale acestei infecţii:

 • Redirecţionări Google către Comcast, Bing, Yahoo şi alte website-uri similare. În mod normal, ar putea declanşa apariţia alertelor de tip pop-up. În acest caz, un astfel de comportament indică faptul că browserul este infectat cu o infecţie de browser.
 • Modificări ale setărilor din browser şi sistem. În mod normal, acest virus va modifica motorul de căutare, noua filă şi pagina principală. De asemenea, poate adăuga extensii suplimentare.
 • Conţinut comercial în rezultatele căutărilor. Dacă motorul de căutare Google este modificat cu o unealtă dubioasă precum Ask sau PlusNetwork este posibil să observaţi mai multe reclame comerciale în locul rezultatelor căutărilor.
 • Urmărirea sesiunilor de navigare online. Versiunile mai agresive ale ameninţării de redirecţionare Google pot să facă mai mult decât să adune date despre website-urile frecvent vizitate şi termenii de căutare, ci pot să adune şi detalii personale precum nume, email, IP şi adresa de acasă, şi să schimbe aceste date cu partenerii de afaceri.

Un astfel de fenomen nu ar trebui ignorat chiar dacă promovarea excesivă nu vă deranjează. Această problemă nu are nimic de a face cu navigarea în siguranţă şi, chiar dacă aveţi o unealtă anti-malware instalată în calculator, fiţi vigilent în timp ce adăugaţi o nouă bară de unelte sau o extensie de browser.

Virusul de redirecţionare GoogleVirusul de redirecţionare Google se poate deghiza sub mai multe forme. Cel mai uşor mod de a elimina virusul de redirecţionare Google este prin scanarea sistemului cu un software de securitate actualizat.

De ce a devenit atât de populară schema de redirecţionare Google?

Banii au dus la angajarea escrocilor în a utiliza această schemă. Unii dintre autorii escrocheriei de redirecţionare Google au dat mâna cu cei care promovează online sau alte terţe anume. Prin redirecţionarea utilizatorilor către diverse website-uri, aceştia obţin o parte din profitul din traficul web.

După cum am menţionat deja, unele dintre aceste site-uri pot fi complet inofensive (Yahoo, Bing, Facebook sau Comcast), însă acest lucru nu se aplică tuturor.

Trucuri pentru a evita malware-ul enervant

La o primă vedere, pare că instalarea aplicaţiilor gratuite de pe surse de încredere poate exclude sarcina unui PUP sau malware. Totuşi, puţini utilizatori realizează că instalarea neatentă a ultimei actualizări de Skype sau Java poate conduce la instalarea unor elemente nedorite, precum adware şi browser hijackeri .

Ce trebuie să faceţi atunci când instalaţi freeware şi shareware, este să le monitorizaţi cu atenţie procesul de instalare. Selectaţi metoda de instalare „Personalizat” sau „Avansat”. Va dezvălui opţiunile de descărcări opţionale. Eliminaţi bifele de lângă addon-urile irelevante, şi după apăsaţi pe butonul „Install”.

Din cauza formei flexibile, malware-ul poate funcţiona şi prin intermediul scripturilor web. În acest caz, este posibil să nu observaţi vreo anumită schimbare în browser. Din fericire, chiar şi aşa, există o soluţie. Mergeţi la secţiunea de eliminare a virusului de redirecţionare Google.

Eliminaţi virusul de redirecţionare Google

Pentru a termina permanent infecţia, aplicarea a mai multor metode poate fi cea mai bună soluţie. Rulaţi o unealtă anti-spyware pentru a iniţia procesul de eliminare a virusului de redirecţionare Google. De asemenea, programul poate localiza şi şterge cheile de regiştri asociate cu această ameninţare. După procesul de scanare, puteţi verifica instrucţiunile manuale. Acestea vă arată cum puteţi scăpa de addon-urile de browser nedorite şi dubioase.

Resetarea completă a browserului facilitează eliminarea redirecţionării Google. Dacă încă mai sunteţi deranjat de redirecţionările ocazionale, schimbaţi setările proxy şi fişierul gazdă. Puteţi găsi pe web instrucţiuni specifice pentru browserul dumneavoastră. Acum, mergeţi la instrucţiunile de mai jos. Şi utilizatorii de Safari pot găsi instrucţiuni de eliminare a redirecţionării Google pentru browserul lor.

Cu toate că infecţia este larg răspândită, poate fi ataşată de utilizatori ce se află într-o anumită ţară, de exemplu, Germania .

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual Google redirect Removal Guide

Înlăturaţi Google din sistemele Windows

Pentru a scăpa de problema de redirecţionare Google, trebuie să dezinstalaţi toate programele/aplicaţiile care vi se par suspicioase. De asemenea, ar trebui să eliminaţi programele de care nu vă amintiţi să le fi instalat.

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Google şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Google sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'

Înlăturaţi Google din sistemul Mac OS X

Pentru a fixa Mac OS X trebuie să încercaţi să găsiţi toate intrările care vi se par necunoscute. Toate aplicaţiile de care nu vă amintiţi să le fi instalat trebuie eliminate.

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Google sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Elimină redirecţionarea Google din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Google ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi Google din Mozilla Firefox (FF)

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Google şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 4. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Google. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Google din Google Chrome

Pentru a fixa browserul web Google Chrome şi pentru a uita de redirecţionările către website-urile necunoscute, ar trebui să verificaţi de două ori extensiile. Asiguraţi-vă că eliminaţi toate intrările care par chestionabile sau de care să nu vă amintiţi să le fi instalat pe browserul web:

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Google şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 4. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 5. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 6. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 7. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Google. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi Google din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Google sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 4. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Google. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a Google şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Jake Doevan
Jake Doevan - Viaţa este prea scurtă pentru a-ţi pierde timpul cu viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Jake Doevan
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi