Elimină reclamele “The HoeflerText font wasn’t found” (Instrucţiuni de înlăturare virus) - actualizare feb. 2017

Ghid de înlăturare a reclamelor “The HoeflerText font wasn’t found”

Ce este Reclamele “The HoeflerText font wasn’t found”?

Ultimele noutăţi despre escrocheria “The HoeflerText font wasn’t found”

Aşa numitul virus “The HoeflerText font wasn’t found” este în mod curent distribuit prin intermediul website-urilor compromise . În mod normal, aceste website-uri afişează un mesaj de tip pop-up care informează despre incapabilitatea de a afişa conţinutul paginii web corect deoarece Hoefler Tex font nu a fost găsit în calculatorul afectat. Utilizatorilor li se cere să actualizeze „Chrome Font Pack” pentru a fixa această eroare. Dezvoltatorii fac ca această eroare să pară mai realistică oferind numele şi versiunile curente ale fontului, pretinzând că mesajul vine de la Google. Reţineţi că Chrome-ul dumneavoastră nu necesită actualizări pentru fonturi ce vin din notificări dubioase, care sunt dezvoltate doar cu scopul de a înşela şi a vă face să deschideţi un fişier executabil, maliţios, pe care îl puteţi descărca din pop up-ul descris. Conform ultimelor rapoarte, puteţi sfârşi prin a instala Fleercivet Ad Clicking Troian sau chiar ransomware-ul Spora, în locul fontului.

Vă sugerăm să staţi departe de website-urile care afişează o alertă definită deoarece este un semn despre faptul că au fost compromise de către criminali cibernetici. Dacă aţi fost de acord cu instalarea actualizării descrise, browserul şi calculatorul dumneavoastră trebuie să pornească eliminarea lui “The HoeflerText font wasn’t found”. Este singurul mod prin care puteţi scăpa de acest malware care s-a infiltrat în PC, şi să vă puteţi proteja calculatorul de viitoare atacuri. Reţineţi că programele maliţioase sunt ameninţări cibernetice periculoase care pot descărca şi instala alte malware-uri în sistemul compromis, deci ar trebui să acţionaţi imediat pentru a elimina din sistem malware-ul “The HoeflerText font wasn’t found”. Prin urmare, nu ezitaţi şi eliminaţi virusul “The HoeflerText font wasn’t found” cu ajutorul lui FortectIntego.

Tehnica “The HoeflerText font wasn’t found” adaptată la distribuirea ransomware-ului “The HoeflerText font wasn’t found”

Luând în considerare cât de reuşită este această tehnică, nu este o surpriză faptul că dezvoltatorii de ransomware au fost rapizi la a încerca această metodă nouă de distribuire malware. Primul care s-a folosit de escrocheria “The HoeflerText font wasn’t found” a fost virusul Spora, rău famatul ransomware, cunoscut pentru utilizarea unui website de plată sofisticat şi pentru că oferă o varietate de servicii contra plată victimelor. Spora este un virus foarte periculos care criptează fişierele cu algoritmi de criptare complicaţi şi care sugerează plata unei recompense în schimbul uneltei de decriptare a datelor. Bazându-ne pe cât de repede se adaptează Spora la tehnicile noi de distribuţie şi de asemenea, luând în considerare cât de profesional a fost creat acest virus, nu ne aşteptăm la altceva decât la un număr ridicat de atacuri de la Spora. A fost raportat de mai multe ori că website-urile compromise afişează un cod Javascript pe care atacatorii îl introduc la sfârşitul paginii. Acest cod JavaScript recunoaşte vizitatorii care intră pe site prin Chrome şi le arată o versiune coruptă, în locul celei reale, a website-ului şi declanşează un pop-up ce menţionează că browserului Chrome al vizitatorului îi lipseşte fontul Hoefler Text, şi sugerează instalarea acestuia pentru a putea vizualiza conţinutul de pe website. Mesajul spune:

Fontul „HoeflerText” nu a fost găsit.
Website-ul pe care încerci să îl încarci este afişat incorect, deoarece utilizează fontul „Hoefler Text”. Pentru a fixa eroarea şi afişa textul, trebuie să actualizezi „Chrome Font Pack”.
ManuFacturer: Google Inc. All Rights Reserved
Versiunea curentă: [numărul versiunii]
Ultima versiune: [numărul versiunii]

Noua campanie care răspândeşte ransomware, promovează fişierul Update.exe. Dacă utilizatorul apasă pe butonul Update, va descărca fişierul şi îl va executa, sistemul va fi infectat cu malware-ul Spora, şi victima va pierde accesul la toate fişierele, instant.

De ce apar aceste reclame pe website-uri legitime?

După cum am menţionat deja, puteţi întâlni aceste reclame pe website-uri compromise de către hackeri, introducând cod JavaScript la sfârşitul codului sursă al paginii. Ca şi consecinţă, utilizatorii de Chrome vor observa o versiune coruptă a website-ului, în locul celei reale. Mai mult, codul adiţional afişează un mesaj de tip pop-up care menţionează că “The HoeflerText font wasn’t found”. Dacă victima este de acord cu instalarea actualizării sugerate, pur şi simplu va descărca fişierul Chrome_Update.exe, care trebuie deschis pentru a activa malware-ul. Această actualizare a fost utilizată pentru a distribui malware fraudulos dublat Fleercivet . Noi ştim că ultimele website-uri compromise care afişează alertele “The HoeflerText font wasn’t found” servesc fişierul Update.exe care este un kit de instalare a ransomware-ului Spora. Dacă se întâmplă să ajungeţi pe un website care afişează acest pop-up, părăsiţi-l imediat şi nu îl mai vizitaţi. S-ar putea să dureze până când website-ul va fi fixat. Dacă aţi întâlnit un astfel de site, puteţi să ni-l raportaţi.

Eliminaţi virusul “The HoeflerText font wasn’t found”

Virusul “The HoeflerText font wasn’t found” este o infecţie cibernetică foarte periculoasă. După infiltrare, poate cauza haos pe browser, afişând pop up-uri înşelătoare, şi de asemenea, poate să se conecteze silenţios la site-uri terţe prin intermediul conexiunii dumneavoastră la internet. Totuşi, în cel mai rău caz, puteţi fi infectat cu un ransomware după instalarea acestei actualizări false, iar consecinţele pot fi devastatoare. Deci, dacă aţi instalat virusul accidental, urmaţi aceste instrucţiuni pentru a elimina în siguranţă “The HoeflerText font wasn’t found”.


Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a reclamelor “The HoeflerText font wasn’t found”

Înlăturaţi “The HoeflerText font wasn’t found” utilizând Safe Mode with Networking

Dacă aveţi virusul instalat, iar acum calculatorul este încet sau, în cel mai rău caz, nu vă puteţi accesa fişierele, reporniţi calculatorul utilizând instrucţiunile oferite mai jos. În cazul în care nu vă puteţi accesa fişierele, verificaţi acest articol.

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură “The HoeflerText font wasn’t found”

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui “The HoeflerText font wasn’t found”.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi “The HoeflerText font wasn’t found” utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui “The HoeflerText font wasn’t found”. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că “The HoeflerText font wasn’t found” a fost eliminat cu succes

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de “The HoeflerText font wasn’t found” precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Jake Doevan
Jake Doevan - Viaţa este prea scurtă pentru a-ţi pierde timpul cu viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Jake Doevan
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi