Elimină reclamele “The ArialText font was not found” (Ghid gratuit) - Instrucţiuni de înlăturare virus

Ghid de înlăturare a reclamelor “The ArialText font was not found”

Ce este Reclamele “The ArialText font was not found”?

Escrocheria “The ArialText font was not found” ţinteşte utilizatorii de Internet Explorer, infectându-i cu ransomware

Reclamele “The ArialText font was not found” sunt pop-ups înşelătoare, purtătoare de malware, care sugerează instalarea în sistem a unui fişier maliţios. Poate fi un ransomware, troian, sau un alt virus folosit de către criminalii cibernetici pentru a vă urmări de la distanţă sau pentru a vă infecta PC-ul cu un scop anume. Această escrocherie nouă este asociată campaniei de promovare maliţioasă, RoughTed, , şi este similară escrocheriei “The HoeflerText font wasn’t found”. Popup-ul înşelător apare pe website-uri maliţioase care afişează un text modificat şi acţionează un pop-up „Message from webpage” care spune „Microsoft Font Pack not installed!”. Dacă victima apasă OK, pagina web maliţioasă afişează un mesaj precum că fontul ArialText nu a fost găsit şi sugerează că „pagina web pe care încerci să o încarci este afişată incorect, deoarece foloseşte fontul „ArialText”. Pentru a fixa eroarea şi pentru a afişa textul, trebuie să încărcaţi „Microsoft Font Pack”. Mesajul înşelător oferă numele fabricantului, versiunea curentă a pachetului de font, şi „ultima versiune” necesară a pachetului de font. Utilizatorii atenţi vor observa imediat greşeli evidente de scriere, rămase în pop-up, şi le va oferi un semnal de alarmă precum că trebuie să blocheze imediat reclamele “The ArialText font was not found”. Reclamele “The ArialText font was not found”

Cu toate acestea, unii utilizatori pot fi convinşi cu uşurinţă că această actualizare este necesară, mai ales când acel mesaj fals are logo-ul lui Mcrosoft. Apăsarea pe butonul „Update” deschide o fereastră care vă întreabă ce să facă cu fişierul ArialFondLight.zip, care conţine sarcina utilă, maliţioasă. Arhiva ZIP conţine un fişier JavaScript numit ArialFont.js. Acest fişier trimite o cerere GET unui domeniu maliţios, sobberinfo[.].com şi descarcă în sistem două fişiere – 36d4.exe (salvat pe ecran), şi mMSBuild.exe în dosarul MSBuild in C:\ Disk. După activare, acestea îşi arată originele reale – acestea sunt executabilele temutului ransomware Cerber, un virus care modifică datele la nivel structural aplicând multipli algoritmi de criptare. Prin urmare, dacă observaţi că browserul web vă redirecţionează către website-uri suspicioase care sugerează instalarea lui ArialText sau Microsoft Font Pack, părăsiţi imediat acele site-uri şi scanaţi-vă sistemul cu un program anti-malware decent, precum FortectIntego pentru a verifica dacă PC-ul dumneavoastră nu este infectat cu vreun malware.

În cazul în care, din greşeală, aţi instalat malware-ul forţat de aceste pagini înşelătoare, nu vă grăbiţi să plătiţi recompensa înainte să verificaţi dacă aveţi copii de rezervă ale fişierelor. Dacă aveţi copii ale datelor, implementaţi eliminarea virusului “The ArialText font was not found” înainte de a face altceva. Reţineţi – astfel de malware-uri sunt extrem de sofisticate şi ar trebui să le trataţi în mod profesional. Nu ar trebui să luaţi în considerare plata recompensei decât dacă nu vă puteţi permite să pierdeţi datele. Reţineţi – escrocii nu sunt obligaţi să vă dea uneltele de decriptare, şi este posibil să nu le primiţi chiar dacă plătiţi recompensa. În cele din urmă, trebuie să vă amintim că plătind veţi ajuta criminalii să îşi continue activităţile maliţioase, cu mai multă motivare. Ideal ar fi să nu îi lăsaţi să vă implice în schemele lor răufăcătoare!

Malware-ul “The ArialText font was not found”Virusul “The ArialText font was not found” caută să înşele victimele să instaleze un pachet fals de font care conţine un fişier JS, maliţios. Acest fişier se poate conecta la un anumit domeniu şi să descarce ransomware de pe acesta.

Ingineria socială convinge victimele să instaleze manual viruşi maliţioşi

Conform postării de pe blogul MalwareBreakDown, campania de promovare maliţioasă a fost observată pentru prima dată pe rojadirecta[.]me, care este un site de redare online. Website-ul implementează redirecţionări repetitive către diverse website-uri dubioase, ce conţin scripturi pentru reclame. Aceste site-uri, în general, afişează multe popup-uri înşelătoare, care sunt proiectate pentru a părea mesaje informaţionale reale din browser. Se pare că toate aceste website-uri de phishing, ce sunt implicate în campania de promovare maliţioasă, au fost înregistrate de un individ a cărui adresă de email este onishekovic[at]bk.ru. După mai multe redirecţionări de URL, campania maliţioasă trimite victima pe un ultim site care conduce la pagina kitului de exploatare RIG. Website-ul maliţios, care funcţionează ca şi o poartă către kiturile de exploatare RIG, afişează mesajul cu ArialText font. În acest moment, se cunoaşte că acest pop-up apare doar pentru utilizatorii de Internet Explorer; totuşi, suntem siguri că escrocii vor îmbunătăţi tehnica precum au făcut escrocii HoeflerText, şi vor extinde compatibilitatea astfel încât să poată fi înşelaţi şi utilizatorii de Chrome şi Firefox. Dacă doriţi să vă protejaţi calculatorul de astfel de atacuri, evitaţi apăsarea pe link-uri online, ciudate, aflaţi care sunt cele mai periculoase website-uri de pe internet, şi instalaţi un program anti-malware, actualizat. Crearea copiilor de rezervă ale fişierelor vă poate salva datele în cazul unui atac ransomware, deci nu ezitaţi şi creaţi-vă copii IMEDIAT.

Eliminarea virusului “The ArialText font was not found”

Nu mai amânaţi şi eliminaţi imediat virusul “The ArialText font was not found”. Dacă pop up-ul descris apare zilnic pe ecranul dumneavoastră, trebuie să ştiţi că pot fi două cauze pentru care întâlniţi aceste alerte înşelătoare, zilnic. Fie sunteţi infectat cu un spyware sau malware chestionabil, fie aveţi tendinţa să navigaţi pe website-uri periculoase, destul de des. Prin urmare, dezinstalarea adware-ului care le afişează şi evitarea vizitării site-urilor nesigure este o idee bună. Ghidul oferit mai jos introduce bazele de eliminare a lui “The ArialText font was not found”.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a reclamelor “The ArialText font was not found”

Înlăturaţi “The ArialText font was not found” utilizând Safe Mode with Networking

În cazul în care consideraţi că browserul dumneavoastră web se comportă ciudat şi redirecţionări ale URL-ului apar fără intervenţia dumneavoastră, trebuie să eliminaţi adware-ul/malware-ul care le cauzează. Pentru a elimina reclamele “The ArialText font was not found”, urmaţi aceşti paşi.

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură “The ArialText font was not found”

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui “The ArialText font was not found”.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi “The ArialText font was not found” utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui “The ArialText font was not found”. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că “The ArialText font was not found” a fost eliminat cu succes

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de “The ArialText font was not found” precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Lucia Danes
Lucia Danes - Cercetător viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Lucia Danes
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi