Înlătură PUP.Optional.InstallCore (actualizare 2018 ) - Ghid de înlăturare virus

Ghid de înlăturare PUP.Optional.InstallCore

Ce este PUP.Optional.InstallCore?

PUP.Optional.InstallCore este un PUP ce generează reclame la nesfârşit

Imaginea virusului PUP.Optional.InstallCore

PUP.Optional.InstallCore este un program cu potenţial nedorit (PUP) proiectat pentru scopuri publicitare. De fapt, este clasificat ca şi adware care poate intra neobservat în sistemul utilizatorului. Indiferent de cât de inocente par a fi reclamele online, acestea pot fi periculoase pentru calculator.

Nume PUP.Optional.InstallCore
Tip Adware
Cunoscut şi ca InstallCore
Metode de răspândire Intră în sistem la pachet cu aplicaţii terţe sau prin intermediul reclamelor online
Potenţiale pericole Poate redirecţiona către site-uri cu potenţial periculos şi ajută la infiltrarea în sistem a unui alt malware
Eliminare Cel mai rapid mod de a scăpa de PUP.Optional.InstallCore este prin eliminarea automată cu FortectIntego

Conform experţilor, InstallCore poate efectua următoarele acţiuni imediat după ce intră în sistem:

 • Redirecţionare către site-uri de jocuri şi de pariuri
 • Lansarea de popup-uri în ferestre noi

Reclamele de la PUP.Optional.InstallCore pot cauza probleme de navigare deoarece browserului îi este dificil să menţină procesele la o viteză înaltă. Mai mult, infecţia poate modifica rezultatele căutărilor. Cu alte cuvinte, pot apărea mai multe link-uri de promovare printre rezultatele căutărilor, ceea ce nu le face demne de încredere.

Adware-ul PUP.Optional.InstallCore

Mai mult, vorbind de tendinţa de redirecţionare a lui PUP.Optional.InstallCore, este posibil să vă chinuiţi pentru a ajunge la website-urile dorite, sau mai exact, din prima încercare. Înainte să reuşiţi să ajungeţi pe site-ul dorit, trebuie să vă feriţi de ferestrele suplimentare.

Ieşirea la timp de pe ele poate fi crucială în ceea ce priveşte faptul că există posibilitatea ca site-urile promovate să conţină malware. Din acest motiv ar trebui să eliminaţi PUP.Optional.InstallCore înainte să prindă rădăcini în sistem, iar procedura de eliminare să devină imposibilă.

Ilustrarea lui PUP.Optional.InstallCorePUP.Optional.InstallCore este un program suportat de reclame, care redirecţionează utilizatorii către website-uri dubioase.

Deoarece acest PUP este un program de tip adware, este posibil ca răbdarea dumneavoastră să fie pusă la testare. Reclamele de la InstallCore apar pe fiecare website vizitat. În plus, acestea apar destul de des şi au tendinţa de a acoperi ecranul. Dacă vă grăbiţi şi doriţi să obţineţi rapid o anumită informaţie, este posibil să vă enervaţi din cauza popup-urilor ce apar. Ca şi rezultat, încărcarea website-ului durează destul de mult.

Reclamele PUP.Optional.InstallCore

De asemenea, ar trebui să ştiţi că adware-ul poate instala aplicaţii adiţionale irelevante, precum:

 • Bare de unelte;
 • Alte programe sprijinite de reclame;
 • Plugin-uri;
 • Extensii de browser;
 • Software de optimizare a sistemului.

Cu toate că majoritatea sunt inofensive, unele dintre programele instalate pot conţine fişiere maliţioase. Acestea pot acţiona ca punţi pentru malware-uri mai agresive pentru a vă invada calculatorul. Din acest motiv ar trebui să continuaţi să citiţi pentru a şti cum să preveniţi atacul lui PUP.Optional.InstallCore pe viitor.

Exemplu al lui PUP.Optional.InstallCore

Totuşi, nu uitaţi să completaţi eliminarea lui PUP.Optional.InstallCore, dacă observaţi că sistemul este infectat. Pentru asta, vă recomandăm să utilizaţi unelte profesionale care sunt proiectate pentru a proteja sistemele de diverse programe cu potenţial nedorit, şi să le eliminaţi în siguranţă. Alegerea noastră este FortectIntego.

PUP-urile sunt distribuite prin mai multe tehnici

Cea mai comună metodă de infiltrare pentru programele adware este cea „la pachet”. Cu alte cuvinte, dacă aveţi tendinţa de a instala unelte terţe fără o inspecţie adecvată, PUP-ul poate veni ascuns în instalatorul aplicaţiei. De obicei, principalele surse de distribuţie a adware-urilor sunt:

 • Editori audio;
 • Convertori video;
 • Actualizări false pentru Java.

Imediat după ce aţi descărcat una dintre ele, nu ştiţi că addon-ul „bonus” vine la pachet. Ca şi rezultat al unei instalări neatente, ataşamentele sunt instalate. Cu toate acestea, dacă în loc să selectaţi setările „Rapide/Recomandate”, selectaţi pe cele „Avansate/Personalizate”, atunci puteţi dezvălui toate ataşamentele preselectate şi să le deselectaţi pe rând pentru a evita PUP-ul.

Ghid de dezinstalare pentru PUP.Optional.InstallCore

Există posibilitatea de eliminare manuală a lui PUP.Optional.InstallCore. Pentru asta, ar trebui să urmaţi cu atenţie instrucţiunile prezentate de către experţii noştri din securitatea cibernetică.

Totuşi, dacă preferaţi ca un software să lucreze pentru dumneavoastră, vă sugerăm să vă bazaţi pe eliminarea automată a lui PUP.Optional.InstallCore. Selectaţi orice unealtă de securitate indicată mai jos şi rulaţi o scanare completă a sistemului.

Dacă doriţi să navigaţi din nou pe web fără a fi îngrijorat de faptul că un adware v-a infectat browserul, actualizaţi-vă regulat programul anti-spyware şi evitaţi apăsarea pe link-uri suspicioase de pe site-uri de redare filme şi cele de torrente, pentru a scăpa de virusul InstallCore.

Reţineţi că PUP-ul ţinteşte întreaga comunitate virtuală. Nu exclude vreo ţară anume. Deci, dacă locuiţi în Suedia , considerată ca având cea mai scăzută rată de malware, atenţie la această ameninţare.

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare PUP.Optional.InstallCore

Înlăturaţi PUP.Optional.InstallCore din sistemele Windows

Urmaţi ghidul de mai jos ce vă arată cum să scăpaţi de PUP.Optional.InstallCore din Windows:

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează PUP.Optional.InstallCore şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după PUP.Optional.InstallCore sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'

Înlăturaţi PUP.Optional.InstallCore din sistemul Mac OS X

Utilizatorii de Mac OS sunt şi ei ţintiţi de infecţia PUP.Optional.InstallCore. Curăţaţi datele de navigare şi scanaţi-vă dispozitivul pentru a şterge complet toate componentele.

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi PUP.Optional.InstallCore sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Înlăturaţi PUP.Optional.InstallCore din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, PUP.Optional.InstallCore ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi PUP.Optional.InstallCore din Mozilla Firefox (FF)

Ar trebui să căutaţi toate extensiile suspicioase şi alte intrări şi să le ştergeţi. Acest lucru poate curăţa Chrome de toate reclamele şi redirecţionările enervante.

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi PUP.Optional.InstallCore şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 4. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea PUP.Optional.InstallCore. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi PUP.Optional.InstallCore din Google Chrome

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi PUP.Optional.InstallCore şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 4. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 5. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 6. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 7. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui PUP.Optional.InstallCore. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi PUP.Optional.InstallCore din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi PUP.Optional.InstallCore sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 4. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a PUP.Optional.InstallCore. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a PUP.Optional.InstallCore şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Iniţiatorul

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Ugnius Kiguolis
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi