Preveniţi Bytefence şi alte programe ascunse cu Unchecky

Chiar şi programele legitime se răspândesc prin intermediul pachetelor de software

Tehnica „la pachet” este o metodă de marketing des discutată. În ciuda faptului că această tehnică de distribuţie este extrem de utilizată de către dezvoltatorii de programe cu potenţial nedorit (PUP-uri) , de ex. adware sau browser hijackeri, aceasta încă este considerată o strategie legitimă. Chiar şi companiile cunoscute o folosesc, chiar dacă riscă să îşi distrugă reputaţia.

Acum puţin timp în urmă, a fost raportat că dezvoltatorul de software de securitate Bytefence îşi răspândea produsele împreună cu aplicaţii precum Any Video Convertor sau Clip Grab. După instalarea oricăruia dintre aceste programe, oamenii reclamau faptul că găseau această unealtă scanându-le calculatorul, modificând pagina principală a browserului, şi promovând în acest mod acest program.

Indiferent de faptul că acest program a fost aprobat ca fiind legitim, mulţi utilizatori au crezut că Bytefence nu poate fi o unealtă demnă de încredere deoarece a apărut din senin în calculatoarele lor. Deci, această metodă chestionabilă de marketing poate oferi rezultate opuse faţă de cele la care se aşteaptă dezvoltatorii.

Programele legitime, care sunt descărcate accidental de către utilizatori, pot fi eliminate fără probleme. Cu toate acestea, infiltrarea unui PUP sau chiar a unui malware poate cere ore întregi pentru terminarea componentelor cu potenţial periculos sau maliţioase. Deci, este mai bine să le evitaţi; iar, unealta Unchecky vă oferă ajutorul ei.

Unchecky simplifică instalarea software-urilor prin oprirea instalării aplicaţiilor ascunse

Unul dintre cele mai importante sfaturi din securitate este acordarea de atenţie la instalarea programelor de tip freeware, shareware sau altele . Cu toate acestea, utilizatorii de calculatoare, deseori, sunt prea leneşi să selecteze setarea „Avansat” sau „Personalizat”, bazându-se pe setările „Standard”, „De bază” sau „Recomandat.”

Instalarea rapidă vă poate salva din timp, însă aceste setări, de cele mai multe ori, ascund numeroase programe adiţionale. Cu toate acestea, uneltele precum Unchecky ajută utilizatorii să găsească aceste „comori” ascunse şi să le oprească intrarea în calculator.

Programul a fost proiectat pentru a deselecta toate ofertele preselectate, descărcările suplimentare sau ofertele speciale care sunt incluse în pachetul software. Prin urmare, nu trebuie să mai faceţi manual acest lucru. În plus, programul vă avertizează despre componentele ascunse în cazul în care lăsaţi bifa lângă menţiunea că sunteţi de acord cu înlocuirea motorului de căutare implicit sau să instalaţi extensii de browser necunoscute.

Uitaţi de eliminarea PUP-urilor

Orice utilizator, cel puţin o dată în viaţa lui/ei, a instalat un browser hijacker sau o aplicaţie enervantă care a umplut browserul cu reclame. Zilnic, dezvoltatorii aplicaţiilor nedorite se bazează pe tehnici din ce în ce mai agresive care permit ascunderea produselor chiar şi sub tipul de instalare „Avansat.” Deci, sunt necesare precauţii extra.

Dacă, deseori, descărcaţi sau încercaţi programe noi, Unchecky poate fi modul dumneavoastră de a preveni problemele de browser sau chiar ameninţările cibernetice. Acest software este uşor de folosit şi, cel mai important, nu cere mult spaţiu sau resurse ale calculatorului.

După instalare, acesta funcţionează în fundal, şi automat, deselectează toate bifele aplicaţiilor adiţionale de fiecare dată când veţi lansa instalarea unui program nou.

Cu toate acestea, puteţi preveni programele nedorite şi manual, citind Politica de Confidenţialitate şi Termenii de Utilizare. După, asiguraţi-vă că optaţi pentru opţiunea de instalare Personalizată sau Avansată şi deselectaţi toate căsuţele premarcate, mai ales pe cele care oferă adăugarea de extensii adiţionale sau de modificare a paginii principale.

Despre autor
Jake Doevan
Jake Doevan - Viaţa este prea scurtă pentru a-ţi pierde timpul cu viruşi

Contactați Jake Doevan
Despre compania Esolutions

Citiţi în alte limbi
Fişiere
Software
Comparaţi