Ce este mshta.exe? Ar trebui să îl elimin?

Cum funcţionează fişierul Mshta.exe?

Fişierul Mshta.exe este un fişier executabil care poate fi găsit în sistemele de operare Windows, în mod special, în directorul C:WindowsSystem32. Vorbind la modul general, Mshta.exe este un fişier legitim creat de către cei de la Microsoft, care vine la pachet cu orice computer nou care rulează pe Windows ca şi implicit. Fişierul este un component important al sistemului, responsabil pentru deschiderea fişierelor de tipul HTA (sau HTMLS). Nu recomandăm terminarea procesului, dacă nu doriţi să aveţi parte de probleme cu sistemul, mai târziu.

Chiar şi aşa, există situaţii în care terminarea lui Mshta.exe şi eliminarea acestuia din sistem este recomandată şi chiar crucială. Unul dintre cazuri este atunci când calculatorul este infectat cu malware care se ascunde sub nume de fişiere inocente, şi încearcă să îşi efectueze sarcinile folosind acest executabil maliţios. Cu toate că paraziţii virtuali pot folosi titlul Mshta.exe pentru a numi fişierele infecţioase, în prezent, există mai multe programe specifice care au cauzat probleme utilizatorilor de PC.

Cu ce viruşi sunt asociate aceste fişiere?

Primul este numit virusul Chromium. Este un grup de PUP-uri (programe cu potenţial nedorit) care atacă toate browserele web şi generează reclame de tip pop-up. Aceştia pot injecta şi link-uri sponsorizate către pagini web la întâmplare. Având în vedere modul de a se infiltra în calculator, plus abilităţile de injectare, acest PUP poate fi clasificat chiar ca şi adware.

Un alt virus asociat unei versiuni maliţioase de Mshta.exe este numit virusul Amazon Assistant. Acest program cu potenţial nedorit vă poate conduce la probleme neaşteptate, precum reclame de tip pop-up enervante, şi redirecţionări către website-uri chestionabile. Atenţie la faptul că astfel de redirecţionări ar trebui tratate cu atenţie deoarece nu puteţi şti unde vă vor trimite. Astfel de cazuri, atunci când utilizatorii sunt ţintiţi de descărcări agresive de tip drive-by sau implicaţi în diverse escrocherii, nu mai sunt rare.

Cum să recunoaşteţi fişierul maliţios?

Înainte de a începe eliminarea lui Mshta.exe, ar trebui să examinaţi cu atenţie fişierul şi să determinaţi dacă este un fişier de sistem inofensiv sau un component maliţios. În plus, reclamele de tip pop-up, asociate acestui fişier, sugerau în mod activ că PC-ul utilizatorului este infectat cu un malware serios, şi că trebuie să cumpere un tip de antivirus.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să terminaţi fiecare proces Mshta.exe pe care îl vedeţi rulând în Task Manager. De fapt, este posibil ca malware-ul să nu fie asociat deloc cu mshta, deci vă sugerăm să verificaţi, mai întâi, locaţia fişierului. Dacă descoperiţi că Mshta.exe este plasat în orice altă parte decât dosarul C:WindowsSystem32, atunci aveţi un argument serios pentru eliminarea acestuia. Puteţi folosi un software automat pentru a localiza fiecare component al malware-ului şi pentru a-l elimina pe Mshta.exe din PC-ul dumneavoastră.

Cum să eliminaţi on Mshta.exe?

Atunci când vine vorba de eliminarea lui Mshta.exe, ar trebui să fiţi atenţi. Cu toate că este posibil ca acest executabil să ruleze un proces maliţios, la fel de bine poate fi un sistem legitim din sistem, a cărui eliminare poate duce la instabilitate a sistemului şi desigur, la creşterea vulnerabilităţilor. Pentru a vă ajuta să indicaţi legitimitatea acestui fişier, vă recomandăm să vă scanaţi dispozitivul cu o unealtă de securitate, precum FortectIntego, care poate indica automat şi şterge orice fişier maliţios care este descoperit în sistemul respectiv.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.
Despre autor
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Iniţiatorul

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Ugnius Kiguolis
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi