Înlătură JS.Nemucod (Ghid îmbunătăţit)

Ghid de înlăturare JS.Nemucod

Ce este JS.Nemucod?

Virusul JS.Nemucod – un troian critic care descarcă viruşi într-un calculator

Troianul Nemucod este un malware care se deghizează într-un fişier sigur. Un astfel de fişier poate fi descărcat de pe pagini web nesigure sau poate fi livrat pe adresa dumneavoastră de email deghizat într-o factură sau un alt document ce pare sigur. Un astfel de fişier înşelător conţine un cod JavaScript, care descarcă şi rulează fişierul executabil al virusului Nemucod. Totuşi, este o ameninţare serioasă la adresa calculatorului, care îşi rulează procesele maliţioase în fundal şi care poate să contamineze silenţios calculatorul cu alţi viruşi cibernetici, inclusiv viermi, troiani, spyware, sau alţi paraziţi similari.

Virusul JS.Nemucod este cunoscut şi ca TrojanDownloader: JS/Nemucod.H. Imediat după ce obţine acces la calculatorul victimei, va crea haos în întregul sistem: va distruge fişiere importante, va corupe regiştrii din Windows, va fura informaţii personale şi va instala şi alte malware-uri. A fost raportat că virusul Nemucod răspândeşte viruşi de tip ransomware, inclusiv pe cei mai faimoşi, precum TeslaCrypt, Crypted chiar şi virusul Locky. Ransomware-ul este probabil unul dintre cei mai răi viruşi de calculatoare, care atacă maşina, blochează accesul la aceasta, şi criptează toate datele stocate în aceasta. După, va comanda plata unei recompense şi va ameninţa victima să facă acest lucru cât mai curând posibil.

Semne care indică faptul că PC-ul este infectat cu virusul JS.Nemucod:

  • Calculatorul este foarte încet;
  • Programele nu se pot deschide sau se blochează după ce sunt lansate;
  • Se vor afişa pe ecran pop up-uri intrusive şi agresive, chiar dacă utilizatorul nu navighează pe internet; în mod normal, acestea anunţă că maşina a fost infectată grav şi sugerează instalarea unui program anti-malware escroc pentru a „fixa” toate problemele;
  • Browserele web se comportă suspect; utilizatorii experimentează redirecţionări neaşteptate către pagini web dubioase.

Din nefericire, este foarte dificil de detectat şi eliminat manual virusul JS.Nemucod deoarece această ameninţare încearcă să se ascundă sub nume nedubioase şi ce par sigure. Mai mult, acest troian poate dezactiva programele de securitate a calculatorului şi să treacă prin Windows Firewall şi programele antivirus. Pentru a elimina această ameninţare vă recomandăm să vă scanaţi calculatorul cu o unealtă de eliminare malware puternică care este capabilă să detecteze acest virus. Vă recomandăm să utilizaţi anti-malware-ul FortectIntego.

Cum se răspândeşte troianul JS.Nemucod?

Troianii, spre deosebire de viruşi, nu se răspândesc pe cont propriu. Aceştia pot fi instalaţi doar manual. De obicei, criminalii cibernetici răspândesc troianul JS.Nemucod prin email sau mesaje de pe website-urile de socializare, programe de răspândire fişiere peer-to-peer, sau pur şi simplu plasând un link de descărcare pe website-uri nesigure. Totuşi, cel mai popular şi eficient mod de a răspândi acest virus este prin trimiterea acestuia direct victimei prin email. Criminalii cibernetici trimit mesaje înşelătoare care de obicei fac victima să deschidă ataşamentul email-ului, de obicei deghizat ca şi document oficial, de exemplu, notificare judecătorească, factură, CV sau chitanţă. Furnizorii serviciului de email de obicei filtrează automat astfel de mesaje ca Junk / Spam, însă, unele mesaje înşelătoare pot trece cu succes prin filtrele de Spam. Înainte de a deschide un email, verificaţi dacă recunoaşteţi expeditorul. Dacă nu îl cunoaşteţi, nu ar trebui să deschideţi astfel de email-uri sau fişierele care vin odată cu ele.

Cum să elimin virusul JS.Nemucod?

Din nefericire, este aproape imposibil să eliminaţi manual malware-ul JS.Nemucod. Este un virus complex, care utilizează tehnici avansate şi care reuşeşte să îşi ascundă componentele în sistemul calculatorului astfel încât victima să nu le poată găsi. Deci, dacă aţi observat că PC-ul dumneavoastră acţionează dubios, sau că unele fişiere sau programe lipsesc, şi că întreaga performanţă a calculatorului a scăzut, ar trebui să instalaţi un program anti-malware cunoscut şi să vă scanaţi calculatorul pentru a detecta şi termina complet toate componentele virusului JS.Nemucod şi alte programe periculoase care sunt asociate acestuia. Ar trebui să iniţiaţi eliminarea lui JS.Nemucod cu SpyHunter sau o altă unealtă anti-malware puternică fără întârziere.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.
Despre autor
Jake Doevan
Jake Doevan - Viaţa este prea scurtă pentru a-ţi pierde timpul cu viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Jake Doevan
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi