Covid-19. probleme de siguranță online pe perioada carantinei: cum să vă protejați intimitatea

#StayHome Tech – Acces privat la internet prin VPN

Luând în considerare modul prin care recenta pandemie COVID-19 a evoluat, oamenii din toată lumea sunt încurajați să #StayHome, indiferent dacă sunt sau nu bolnavi. Aceste campanii fac ca oamenii să fie mai prezenți online, și mult mai implicați în lumea securității cibernetice din cauza actorilor malițioși și a interferenței lor. Din cauza acestor criminali și a produselor lor, chiar și lucratul și studiul online au devenit riscante.

Și, având în vedere faptul că a fi în carantină nu este deloc amuzant, deoarece trebuie să îți petreci timpul cu cei dragi, sau ai prea mult timp să vizionezi toate show-urile de pe Netflix, există multe riscuri și probleme legate de conexiuni și siguranță. Există foarte multe campanii ale hackerilor, ce țintesc serviciile de streaming online, deci, este posibil să fiți expuși pe site-uri malițioase atunci când doriți să vizionați un film.

De asemenea, panica ce apare într-o situație de pandemie încurajează criminalii să profite de oamenii care nu acordă suficientă atenție detaliilor. Din fericire, există unele unelte care vă pot face viața mai ușoară în timp ce sunteți blocați acasă și nu aveți altă opțiune decât a fi disponibili online. Private Internet Access VPN sau PIA sunt unele dintre ele. Vă vom detalia cum funcționează.

Staying home during quarantine brings additional online privacy risks

Faceți carantina mai ușor de suportat cu un serviciu VPN

Un VPN, sau o rețea virtuală privată, este o unealtă utilizată, în general, din motive de securitate și intimitate, atunci când sunteți conectați la internet. Modul prin care funcționează este: un serviciu VPN folosește serverele de la distanță la care utilizatorii se pot conecta și schimba adresa dedicată de IP către o locație diferită. Asta face ca utilizatorii să fie anonimi și imposibil de identificat online. Nimeni, inclusiv guvernul, sau ISP-ul, sau hackerii, nu poate afla ce faceți online atunci când aveți o altă adresă de IP.

De asemenea, atunci când sunteți conectat la un server VPN, traficul dumneavoastră de pe internet este criptat instant. Ceea ce înseamnă că deveniți și 100% protejat contra hackerilor și a atacurilor cibernetice. Cum vă poate ajuta un VPN pe durata carantinei Coronavirusului?

Ei bine, în primul rând, luând în considerare faptul că utilizarea internetului va fi în creștere pe durata acestor zile, la fel se va întâmpla și cu crimele cibernetice. Deja putem vedea o creștere în rândul atacurilor de tip phishing, și chiar malware-uri create cu numele de Coronavirus. Și, din moment ce majoritatea cumpărăturilor vor fi efectuate online, ar trebui să vă asigurați că nu există șansa ca cineva să pună mâinile pe detalile dumneavoastră bancare, adrese de email, parole, poze sau orice alte informații sensibile.

Private Internet Access VPN

Însă, asta nu este tot. Vedeți, atunci când sunteți conectat la un server dintr-o țară diferită, toate site-urile pe care le veți accesa vor crede că locuiți în altă parte. Acest lucru înseamnă că puteți accesa o tonă de librării de divertisment, din toată lumea, conectându-vă la diferite servere și modificându-vă adresa de IP. Acest lucru permite cetățenilor să acceseze și alte informații pe care guvernul țării nu dorește să le vedeți.

PIA oferă mai multe opțiuni de divertisment pe perioada #StayHome

Vedeți că serviciile de streaming nu oferă același conținut în fiecare țară. Asta se întâmplă din cauza legilor pentru drepturile de autor. De cele mai multe ori, o companie nu are drepturi globale sau proprietate pe un titlu, decât dacă nu este conținutul lor. Însă, din fericire, există un mod de a rescrie această restricție.

Modul prin care site-urile de streaming știu cum să vă arate un conținut este prin utilizarea adresei dumneavoastră de IP. Adresa dumneavoastră de IP este modul prin care vă pot afla locația. Însă, deoarece PIA vă modifică adresa de IP într-o locație nouă, acest lucru înseamnă că puteți rescrie toate restricțiile geografice pe care le-ați putea întâlni. .

Covid-19. Online safety issues during the quarantine: how to manage your privacy

În timp ce utilizați Private Internet Access VPN, puteți accesa cataloage diferite de pe platformele de streaming online precum Netflix, Amazon Prime Video, Hulu, HBO Go, BBC iPlayer, și multe altele. Sau, ați putea chiar să începeți să utilizați servicii de streaming care încă nu au fost lansate în țara dumneavoastră, precum Disney Plus, sau Apple TV+.

Pur și simplu vă conectați la un server străin din aplicația PIA. Asigurați-vă că selectați un server dintr-o țară care are conținutul sau platforma de streaming pe care o căutați. Lansați site-ul de streaming și bucurați-vă de conținutul blocat în țara dumneavoastră.

Și asta nu este tot din moment ce descărcările sunt o parte majoră din divertismentul online. PIA se asigură că experimentați cele mai rapide viteze de descărcare posibile. Și, deoarece, descărcarea de pe torrent este o zonă la limita legală, cu Private Internet Access, puteți deveni anonim și să păstrați anonime descărcările.

Descărcați Private Internet Access

De ce să alegeți Private Internet Access?

PIA este unul dintre cele mai sigure servicii de VPN de pe piață. Nu păstrează înregistrările pentru activitățile online ale utilizatorilor. Deci, puteți fi siguri că aveți parte de intimitate completă, și că nimeni nu știe ce faceți online. Și, indiferent de abilitățile dumneavoastră tehnice, Private Internet Access este una dintre cele mai prietenoase aplicații de VPN. Tot ce trebuie să faceți pentru a vă conecta este doar să dați un click sau să apăsați cu degetul pe ecran, și datele dumneavoastră vor fi criptate instant.Private connections due to VPN service

În plus, cu un singur abonament Private Internet Access VPN puteți conecta până la 10 dispozitive în același timp. Deci, veți putea să păstrați în siguranță toate dispozitivele și să deblocați conținutul de pe orice are un ecran.

Și, în final, nu riscați nimic. Deoarece PIA oferă garanția de primire a banilor înapoi în 30 de zile. Dacă nu sunteți 100% satisfăcut cu Private Internet Access, aveți la dispoziție 30 de zile pentru a cere rambursarea banilor, și vă veți primi banii înapoi.

Despre autor
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Cercetător web pasionat

Gabriel E. Hall este o cercetătoare de malware-uri, pasionată, care lucrează pentru faravirus.ro de aproape un deceniu.

Contactați Gabriel E. Hall
Despre compania Esolutions

Citiţi în alte limbi