Înlătură Chumsearch.com (Ghid de înlăturare) - ian. 2018 actualizat

Ghid de înlăturare Chumsearch.com

Ce este Chumsearch.com?

Specificațiile virusului Chumsearch.com

Chumsearch.com

Conform cercetătorilor, virusul Chumsearch.com este un browser hijacker, asociat altor motoare de căutare false, precum Trovigo.com și Trovi.com. Acest program cu potențial nedorit (PUP) călătorește pe internet la pachet cu programe normale, și se strecoară în calculatoare fără știrea utilizatorilor. Browser hijackerul țintește toate browserele web populare, și le modifică setările astfel încât să livreze conținut sponsorizat. Scopul tuturor PUP-urilor este să genereze venit pentru dezvoltatorii lor, deci nu sunt prietenoase cu utilizatorii.

Virusul Cum Search are aceleași caracteristici ca și alți browser hijackeri. Poate instala diverse bare de unelte, extensii și plugin-uri; să inițieze redirecționări nedorite, să afișeze reclame și să modifice rezultatele căutărilor.

Folosind un motor de căutare corupt nu veți reuși să obțineți informații relevante, deoarece include link-uri sponsorizate în rezultate și previne accesarea furnizorilor de căutare demni de încredere, precum Google, Bing sau alții. Imediat după ce observați modificări neașteptate în browserul dumneavoastră, scanați-vă calculatorul cu FortectIntego. Există posibilitatea ca PC-ul dumneavoastră să fi fost infectat cu un browser hijacker, și vă recomandăm să eliminați imediat Chumsearch.com.

Chumsearch.com

Redirecționările sunt una dintre cele mai grave probleme, deoarece orice redirecționare Chumsearch.com poate să vă conducă către un website malițios. După un singur click pe rezultatul căutării sau pe o reclamă atrăgătoare, puteți sfârși pe un site care a fost creat pentru răspândire de malware. Vă putem recomanda evitarea utilizării browserului afectat și a motorului de căutare, însă nu puteți evita redirecționările care apar din senin.

Mai mult, dacă decideți să introduceți cuvinte cheie direct în bara URL-ului, puteți fi redirecționat către anterior menționatele Trovigo.com sau Trovi.com. Este posibil ca această activitate să vă surprindăă, însă în Politica de Confidențialitate, autorii virusului Chumsearch.com menționează clar parteneriatul lor cu acești doi browser hijackeri:

Chumsearch.com

După cum vă puteți imagina, orice furnizor de căutare reputabil nu ar colabora cu dezvoltatori dubioși. Aparent, nu se poate avea încredere în acest motor de căutare; ar trebui să eliminați cât mai repede Chumsearch.com. Hijackerul este o posibilă amenințare la adresa calculatorului și a intimității dumneavoastră.

Poate monitoriza activitatea de navigare și poate colecta informații despre website-urile dumneavoastră favorite și termenii de căutare. Nimeni nu poate garanta faptul că această informație nu va fi împărtășită altor terțe. Credem cu tărie că datele dumneavoastră personale ar trebui să rămână private.

Cum să protejez calculatorul de un browser hijacker?

PUP-urile sunt distribuite împreună cu alte aplicații gratuite, deci este important să instalați cu atenție programele. Deci, dacă doriți să evitați atacul lui Chumsearch.com, oricând descărcați un software de pe internet, trebuie să verificați dacă este un singur program sau un pachet de software. Puteți descoperi acest lucru în ghidul de instalare al programului. Atunci când îl deschideți, nu vă grăbiți; citiți Termenii de utilizare, Politica de Confidențialitate pentru a afla cu ce sunteți de acord instalând programul. Următorul pas important este să ajustați corespunzător setările de instalare.

Acum, credeți că setările ”recomandate” merită crezute? Cu siguranță, nu. De obicei, acestea ascund permisiuni de a instala alte programe, de exemplu, browser hijackeri, adware, add-ons suspicioase, și plugin-uri. Nu riscați, și optați pentru opțiunea de instalare Avansată sau Personalizată și analizați componentele descărcării. Dacă vedeți ORICE ofertă dubioasă de a instala un software adițional, deselectați-o fără ezitare. Cel mai probabil, un astfel de software este cu potențial nedorit, și veți fi nevoit, în viitor, să luați în considerare eliminarea lui Chumsearch.com.

Moduri de eliminare din sistem a lui Chumsearch.com

Credem că doriți să eliminați acest program enervant din calculatorul dumneavoastră, deoarece în mod evident, nu are funcții avantajoase. Din fericire, nu este un program complex, și poate fi eliminat destul de ușor. Trebuie să localizați acest hijackeri și să îl ștergeți; puteți găsi instrucțiuni detaliate pentru eliminarea lui Chumsearch.com sub acest articol.

În plus, puteți alege modul ușor de a elimina acest browser hijacker, cu ajutorul unui program de eliminare spyware/malware. Vă recomandăm să eliminați automat Chumsearch.com, dacă sunteți începător în eliminare virușilor. De asemenea, programul de securitate vă va proteja calculatorul și de alte posibile infecții din viitor.

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare Chumsearch.com

Înlăturaţi Chumsearch.com din sistemele Windows

Pentru a elimina acest browser hijacker, trebuie să găsiți toate aplicațiile ce ar putea avea legătură cu el. Noi am descoperit că MPlayerX, MessageViewer Toolbar, NicePlayer, SearchProtect, și ValueApps sunt asociate lui Chum Search. Asigurați-vă că le căutați și eliminați din calculator.

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Chumsearch.com şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Chumsearch.com sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'

Înlăturaţi Chumsearch.com din sistemul Mac OS X

Verificați/vă Mac OS X de MPlayerX, MessageViewer Toolbar, NicePlayer, SearchProtect și ValueApps pentru a elimina Chumsearch.com din sistem și pentru a- preveni reapariția. Trebuie să dezinstalați toate aceste intrări!

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Chumsearch.com sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Înlăturaţi Chumsearch.com din Mozilla Firefox (FF)

Căutați în lista de extensii intrări dubioase. Este posibil ca virusul Chumsearch.com să fi instalat add-ons fără permisiunea dumneavoastră, și trebuie să le dezinstalați fără ezitare!

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Chumsearch.com şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 4. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Chumsearch.com. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Chumsearch.com din Google Chrome

Verificați lista de extensii și căutați diverse plugin-uri care ar putea fi asociate lui Chumsearch.com. Dacă le găsiți, dezinstalați-le.

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Chumsearch.com şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 4. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 5. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 6. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 7. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Chumsearch.com. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi Chumsearch.com din Safari

Urmați instrucțiunile pentru a elimina complet din browserul dumneavoastră Căutați bare de unelte chestionabile, extensii sau alte intrări, și dezinstalați-le.

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Chumsearch.com sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 4. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Chumsearch.com. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a Chumsearch.com şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Julie Splinters
Julie Splinters - Specialist în eliminarea de malware

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Julie Splinters
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi