Înlătură Cerber Decryptor (Instrucţiuni de înlăturare) - aug. 2017 actualizat

Ghid de înlăturare Cerber Decryptor

Ce este Cerber Decryptor?

Poate Cerber Decryptor să vă decripteze fişierele?

Cerber Decryptor

Cerber este un virus cibernetic maliţios care este o altă variantă de ameninţare ransomware, care corupe fişierele victimei, făcându-le inutile. După această acţiune, virusul oferă nota de recompensă care explică modul în care victima poate decripta fişierele – aceştia îi comandă utilizatorului de calculator să instaleze browserul Tor şi să acceseze un website anume pentru a vedea anumite instrucţiuni.

Cerber Decryptor este un software pe care dezvoltatorii virusului Cerber îl sugerează victimelor. Acest decriptor este definit ca şi o unealtă care poate decripta fişierele victimei, care au fost criptate de către ransomware-ul Cerber. Criminalii cibernetici vând acest decriptor escroc pentru suma de 2.480 BTC, aproximativ 1300 de dolari.

Întrebarea pe care majoritatea victimelor lui Cerber o pun este, poate această unealtă să decripteze datele sau este inutilă? Noi ne îndoim de faptul că răspunsul este pozitiv, deci vă recomandăm să vă gândiţi de două ori înainte de a cumpăra Cerber Decryptor.

Reţineţi că principalul ţel al criminalilor cibernetici este de a colecta cât mai multe recompense. Tehnica utilizată de către aceştia este destul de avansată, şi din nefericire, eficientă. Problema este că, mulţi utilizatori de calculatoare îşi stochează informaţiile valoroase sau private în calculatoarele lor, indiferent dacă este un calculator personal sau de muncă.

Pierderea tuturor fişierelor poate fi un dezastru nu doar pentru că virusul vă poate fura toate amintirile (poze de familie, filme, muzică), însă poate fura şi documente, arhive, prezentări, şi alte fişiere importante de care utilizatorul de calculator are nevoie la muncă sau pentru studiu.

O pierdere neaşteptată a unor astfel de date poate face ca utilizatorul să se panicheze, şi acest lucru este exact ceea ce ţinteşte criminalul cibernetic. Aceştia vor să înspăimânte utilizatorii de calculatoare, şi să îi facă să creadă că NU există vreo modalitate de a recupera fişierele şi că singurul mod este prin achitarea recompensei pentru a recupera datele. Din păcate, trebuie să vă avertizăm că este posibil ca aceasta să nu fie soluţia corectă pentru această problemă.

Cerber Decryptor

Chiar credeţi că criminalii cibernetici VOR decripta fişierele pentru dumneavoastră? Dacă credeţi acest lucru, ne temem că greşiţi. NU există vreo garanţie precum că criminalii cibernetici vă vor da software-ul de decriptare atât de uşor. Aceştia sunt ocupaţi cu dezvoltarea şi răspândirea virusului, deci credem că ei doar aşteaptă ca victimele să transfere banii pentru ca ei să îşi poată continua activităţile maliţioase.

Nu credem că criminalii cibernetici chiar vor oferi software-ul de decriptare după ce victima plăteşte recompensa, deci dacă nu doriţi să vă pierdeţi banii precum v-aţi pierdut fişierele, nu riscaţi să transferaţi bani către adresa Bitcoin furnizată de către criminalii cibernetici.

În plus, consideraţi dacă doriţi să sprijiniţi fraudele cibernetice- chiar NU ar trebui să faceţi aşa ceva. În cazul în care calculatorul dumneavoastră este afectat de către malware-ul Cerber, vă recomandăm să îl eliminaţi IMEDIAT din sistem. Eliminarea automată a lui Cerber poate fi efectuată cu ajutorul unei aplicaţii anti-malware precum FortectIntego. Poate detecta şi elimina toate fişierele care aparţin acestui virus.

Cum pot obţine Cerber Decryptor?

Atunci când criminalii cibernetici injectează virusul Cerber în calculatorul victimei, aceştia lasă note cu recompensa în sistemul calculatorului, de obicei în locaţii observabile precum pe ecran. Aceste note de recompense specifică faptul că utilizatorul trebuie să descarce browserul Tor pentru a accesa un website unde victima poate cumpăra Cerber Decryptor.

După cum am menţionat deja, NU ar trebui să faceţi ceea ce vi se spune de către criminalii cibernetici. Amintiţi-vă că site-ul de plată Cerber poate conţine link-uri maliţioase, care vă pot conduce pe site-uri dubioase ce conţin malware. Prin urmare, în loc să încercaţi să vă cumpăraţi fişierele de pe o asemenea sursă dubioasă, mai bine luaţi în considerare eliminarea malware-ului Cerber din calculatorul dumneavoastră.

Cum să elimin Cerber Decryptor?

În cazul în care PC-ul dumneavoastră a fost deja infectat cu virusul Cerber, ştergeţi ameninţarea cu un software anti-malware. Singurul mod, 100% sigur, de a vă recupera fişierele este prin importarea acestora dintr-o copie de rezervă. Din când în când, trebuie să salvaţi copii pe drive-uri externe, deci în cazul în care acesta sau un alt virus de tip ransomware se infiltrează în calculatorul dumneavoastră, să le puteţi recupera.

Dacă aţi decis să cumpăraţi Cerber Decryptor din cauză că nu aveţi copii ale acestora, şi chiar dacă acest decriptor v-a decriptat fişierele, nu ar trebui să îl păstraţi în calculatorul dumneavoastră. Decriptorul poate fi infectat cu troieni, care pot descărca alt malware în calculatorul dumneavoastră.

Dacă vă pasă de securitatea calculatorului dumneavoastră, instalaţi un software anti-malware de încredere şi eliminaţi automat Cerber Decryptor. Software-ul anti-malware poate verifica şi dacă acel decriptor conţine sau nu viruşi.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare Cerber Decryptor

Înlăturaţi Cerber Decryptor utilizând Safe Mode with Networking

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură Cerber Decryptor

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui Cerber Decryptor.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi Cerber Decryptor utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui Cerber Decryptor. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că Cerber Decryptor a fost eliminat cu succes

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de Cerber Decryptor precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Jake Doevan
Jake Doevan - Viaţa este prea scurtă pentru a-ţi pierde timpul cu viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Jake Doevan
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi