Cele mai bune unelte gratuite pentru eliminare malware din 2017

Care sunt cele mai bune unelte gratuite pentru eliminare malware din 2017?

În ziua de azi, extinderea crimei cibernetice nu este ceva de neluat în seamă. Cu siguranţă, malware-ul este principala unealtă a criminalilor cibernetici, utilizată pentru a prelua controlul ilegal asupra calculatoarelor victimelor, şi fiecare utilizator ar trebui să efectueze anumite acţiuni pentru a opri la timp un astfel de atac maliţios.

Cu toate că cunoştinţele despre crimele cibernetice sunt importante, să fim realişti – durează foarte mult timp pentru a citi toate ştirile despre moda distribuirii de malware şi trucurile utilizate de către escroci, şi mai mult, mulţi oameni găsesc astfel de subiecte ca fiind plictisitoare şi doar pentru oamenii cu cunoştinţe tehnice.

Prin urmare, cea mai bună soluţie este să instalaţi un program anti-malware de încredere , care poate să vă menţină calculatorul în siguranţă atunci când navigaţi pe internet.

Cu toate acestea, nu este un secret că programele bune de înlăturare malware sunt cu plată şi doar câteva dintre ele oferă versiuni de testare pe perioadă scurtă. Ce se întâmplă dacă nu aveţi, sau nu doriţi să plătiţi pentru un software de securitate? Este în regulă, chiar dacă se cunoaşte că programele cu plată sunt mult mai eficiente în lupta contra malware.

Totuşi, există multe programe gratuite pentru eliminare malware ce sunt benefice şi utile, ce vă pot ajuta să vă fixaţi calculatorul în cazul în care aţi instalat accidental un malware în acesta. Mai jos, oferim o listă cu cele mai bune unelte de eliminare malware ce vă pot curăţa calculatorul de malware, gratuit.

Best free malware removal tools of 2017

SFAT: Vă rugăm să fiţi atenţi atunci când instalaţi software-uri gratuite. Descărcaţi programele doar de pe surse de Internet demne de încredere şi selectaţi setările Personalizate / Avansate atunci când le instalaţi pentru a deselecta toate programele extra sugerate, barele de unelte pentru browser şi alte aplicaţii pe care nu doriţi să le instalaţi.

1. Avira Free Antivirus

Avira Free Antivirus este cunoscut pentru abilităţile excelente de detectare malware. Versiunea gratuită oferă protecţie contra malware precum viruşi, troiani şi spyware. Programul este bazat pe Protection Cloud, care este un sistem ce analizează anonim detectările suspicioase din cloud. Cu toate că versiunea gratuită scanează sistemul mai încet decât versiunea Pro, software-ul oferă un set de funcţii utile. Cu motorul de scanare personalizabil, un set de funcţii gratuite de tip add-on, este una dintre cele mai bune unelte gratuite pentru eliminare malware, care cu siguranţă vă merită atenţia.

Avira Free Antivirus

2. Malwarebytes Free 3.0

Malwarebytes este un nume uşor de recunoscut de către cei care sunt cât de cât familiarizaţi cu subiectul de securitate cibernetică. Această companie a lucrat la produse pentru acasă şi afaceri, de ani de zile. Produsul ei recent, Malwarebytes 3.0, este un nou program pentru eliminare malware, ce oferă o versiune gratuită pentru oamenii care nu doresc să plătească pentru un software de securitate. Programul sugerează o versiune de testare pentru 14 zile a lui Malwarebytes Premium după care trece înapoi la versiunea gratuită. Versiunea gratuită funcţionează ca şi anti-malware/ anti-spyware, ceea ce înseamnă că detectează şi elimină diverse tipuri de malware-uri. În plus, Malwarebytes 3.0 Free are o funcţie anti-rootkit, care ajută la eliminarea rootkit-urilor , şi repară fişierele corupte de către aceştia. Găsiţi mai multe informaţii despre software-ul Malwarebytes, aici.

Malwarebytes Free 3.0

3. Emsisoft Emergency Kit

Cu toate că Emsisoft oferă o testare de 30 de zile pentru software-ul Emsisoft Anti-Malware, o lună de protecţie nu este suficientă. Dacă doriţi să aveţi o unealtă gratuită pentru eliminare malware, ar trebui să luaţi în considerare instalarea lui Emsisoft Emergency Kit. Acest kit poate fi definit ca şi programe ce pot fi utilizate fără instalare pentru a scana şi elimina infecţii cibernetice. O funcţie avantajoasă a acestui program este că este portabil – îl puteţi transfera pe un USB drive şi utiliza pe un calculator diferit. Acest kit constă din Emsisoft Emergency Kit Scanner, care oferă o interfaţă grafică de utilizator, şi Emsisoft Commandline Scanner, care este controlat prin Command Prompt. Acest kit poate detecta şi curăţa viruşi, viermi, troiani, dialeri , keyloggeri şi multe alte exemple de sypware/malware. Un dezavantaj al acestui program este faptul că nu oferă protecţie în timp real şi funcţionează relativ încet spre deosebire de alte unelte.

Emsisoft Emergency Kit

4. Panda Free Antivirus

Panda Free Antivirus este unul dintre cele mai bune programe gratuite de securitate, disponibile astăzi. Acest program simplu este uşor de utilizat şi puternic. Versiunea gratuită a lui Panda Antivirus oferă protecţie maximă contra ultimelor exemple de malware, se actualizează singur automat, şi nu îngreunează utilizatorul cu setări complexe ale configuraţiei. Totuşi, Panda Free Antivirus nu are o viteză de scanare mare deoarece durează până când programul verifică tot sistemul în căutare de ameninţări. Cu toate acestea, luând în considerare faptul că acest program oferă protecţie în timp real contra spyware şi malware, securizează USB-urile contra infecţii, şi oferă un Rescue Kit pentru a vă curăţa PC-ul în situaţiile critice, este un produs ce trebuie luat în considerare atunci când căutaţi o unealtă gratuită anti-malware. În plus, Panda Security oferă versiuni gratuite pentru testare a programelor cu plată, în cazul în care sunteţi interesat să comparaţi produsele gratuite şi cele cu plată.

Panda Free Antivirus

5. Spybot Search şi Destroy

Versiunea Spybot Free este o opţiune grozavă pentru cei care caută o unealtă gratuită pentru eliminare malware, şi pentru cei care caută un strat extra şi gratuit de protecţie. Scanarea acesteia poate detecta rootkits, spyware şi ameninţări de tip malware, şi cu toate că programul este relativ încet, cu siguranţă este o unealtă utilă care poate funcţiona împreună cu majoritatea programelor antivirus. Programul oferă şi un tabel pentru utilizatorii de PC mai avansaţi, care permite scanarea unor anumite locaţii de autostart, să verifice fişiere sau dosare individuale indiferent dacă sunt localizate pe drive-uri locale sau pe reţea. Mai mult, Spybot Search & Destroy scanează fişierele bazându-se pe o listă albă, care ajută la determinarea faptului că fişierele sunt sigure sau nu. În final, acest produs gratuit sugerează şi suport gratuit, deci puteţi obţine oricând ajutor de la echipa Spybot, prin intermediul email-ului. Citiţi mai multe despre acest produs în recenzia Spybot.

SpyBot Search and Destroy

6. Microsoft Security Essentials/Windows Defender

Microsoft oferă software-uri gratuite pentru securitate fiecărui utilizator de Windows. În trecut, software-ul Microsoft Security Essentials era utilizat pentru a apăra calculatoarele pe Windows Vista şi Windows 7 contra viruşilor şi spyware-urilor, iar în Windows 8, a fost înlocuit cu Windows Defender, care oferă protecţie contra viruşilor, malware-urilor, spyware-urilor. Windows Defender oferă protecţie în timp real, bazată pe cloud, şi de asemenea protecţie în timpul pornirii, şi toate funcţiile ajută la crearea unui mediu mai sigur pentru fiecare utilizator de Windows. Din păcate, utilizarea lui Windows Defender împreună cu un alt program anti-malware poate fi contra-productivă şi poate cauza încetiniri ale sistemului şi alte probleme similare. Cu toate acestea, aceste unelte de securitate nu au obţinut rezultate semnificative la testarea detectării de malware, deci cu toate că vă pot proteja contra ameninţărilor bine cunoscute, nu ar trebui să aveţi aşteptări prea mari din partea lor.

Microsoft Security Essentials/Windows Defender

Nu vă place să risipiţi banii? Instalaţi un program cu toate funcţiile incluse

Cu atât de multe programe disponibile de tip antivirus, anti-malware, de optimizare a calculatorului şi de curăţare a regiştrilor, poate fi dificil de ales pe cel potrivit. Totuşi, există programe care pot face mai multe lucruri deodată, iar Reimage este exact acel produs. Cu toate că în trecut au fost unele recenzii negative pe Internet despre comercializarea lui Reimage, compania s-a schimbat acum, şi în acest moment este un produs de cea mai bună calitate, ce câştigă rapid încredere şi reputaţie printre utilizatorii săi. Noi am descoperit că Reimage este extrem de benefic deoarece combină funcţiile unei unelte pentru eliminare malware, optimizare a PC-ului şi unealtă de recuperare. Acest program are o tehnologie integrată de scanare de la Avira AntiVir, care garantează rate de detectare malware extrem de mari, şi în plus, Reimage poate fixa erori de Windows, să mărească viteza calculatorului, şi să înlocuiască fişierele de sistem ale Windows-ului ce sunt corupte sau şterse pentru a asigura funcţionalitatea adecvată a PC-ului. Cu toate că acesta este un produs cu plată, vă sugerăm să citiţi mai multe informaţii despre el în această recenzie.

Reimage Repair

Despre autor
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Analist malware...

Contactați Olivia Morelli
Despre compania Esolutions

Citiţi în alte limbi