Cele mai bune programe de eliminare malware din 2021


Alegerea celui mai bun software de eliminare malware din 2021

The best malware removal software of 2020

Conform ultimelor statistici din crima cibernetică , adăugarea unui strat suplimentar de securitate pentru protecţia calculatorului dumneavoastră, este necesar în 2021. Zilnic, apar viruşi noi, periculoşi, şi aceştia sunt mai sofisticaţi decât au fost vreodată.

Atenţia şi evitarea vizitării website-urilor cu potenţial periculos nu este suficient pentru a preveni ameninţările cibernetice. Experţii din securitate recomandă investirea într-un software profesional de securitate pentru a vă proteja calculatorul, fişierele importante şi datele confidenţiale de criminalii cibernetici.

Fără îndoială, selectarea „unicului” este dificilă. Piaţa este plină de diferite programe de eliminare malware, care oferă cea mai bună protecţie. Totuşi, pentru a vă ajuta să alegeţi cel mai bun software de eliminare malware din 2021, echipa FaraVirus a venit cu o listă de 5 cele mai bune unelte anti-malware pentru a vă proteja PC-ul de adware, spyware, ransomware, troiani şi alte programe maliţioase.

1. Malwarebytes 4.0 oferă protecţie în timp real pentru calculatoare şi dispozitive mobile

The best malware removal software of 2020

Malwarebytes este unul dintre liderii din industrie, care oferă protecţie în timp real şi soluţii de eliminare malware. Programul, considerat ca fiind una dintre cele mai bune soluţii de eliminare malware, este compatibil cu sistemele de operare Windows şi Mac, precum şi cu dispozitivele mobile Android şi iOS.

Principala diferenţă între Malwarebytes şi un software antivirus tradiţional este că acesta foloseşte o tehnologie bazată pe semnătură, care permite blocarea malware-ului înainte ca acesta să îşi înceapă sarcinile maliţioase în sistem. Rata de detectare viruşi a programului este, de asemenea, impresionantă:

Mai mult de 15 milioane de ameninţări detectate sau blocate zilnic! (sursa: website-ul oficial al lui Malwarebytes)

În plus, experţii din securitate au fost impresionaţi de tehnologia de scanare a programului şi de eficienţa de eliminare a viruşilor. După identificarea sarcinilor utile ale malware-ului, înainte de a iniţia atacul asupra sistemului, Malwarebytes elimină ameninţarea într-un moment. Desigur, nu se ocupă şi de consecinţe.

Pentru a ajuta utilizatorii să nu intre pe website-uri maliţioase sau de phising, anti-malware-ul oferă funcţia de protecţie web, care ajută la evitarea vizitării website-urilor maliţioase sau de phishing. De asemenea, scade exploatarea vulnerabilităţilor şi protejează contra atacurilor cibernetice complexe.

Totuşi, cea mai importantă funcţie a acestui software de securitate este cea de asigurare a protecţiei în timp real. Ultima versiune a programului, Malwarebytes 3.31, şi-a fixat majoritatea bug-urilor şi acum şi-a îmbunătăţit vizibil stabilitatea pe Windows 10 OS.

Pentru a testa Malwarebytes şi pentru a vă asigura că este cel mai bun program de eliminare malware, pentru început, puteţi descărca o versiune gratuită. Profitaţi de testarea gratuită pe o perioadă de 14 zile înainte de a cheltui banii pe o licenţă.

Versiune 4.0
Sisteme de operare Windows 10/8.1/8/7/Vista/XP/Mac/Android
Limitări testare termen de 14 zile
Preţ $39.99
Mărime 79.46 MB

2. Antivirusul Webroot SecureAnywhere are cel mai rapid scaner al sistemului de pe piaţă

The best malware removal software of 2020

Antivirusul Webroot SecureAnywhere este cunoscut deja pentru faptul că este cel mai mic software de securitate. În timp ce majoritatea uneltelor anti-malware cer 516 MB de spaţiu, Webroot are nevoie doar de 15 MB.

Se instalează într-o clipă, nu necesită actualizare pentru semnături, scanările sunt rapide, şi are nevoie de foarte puţin spaţiu pe disk, În plus… o sarcină de protecţie impresionantă. (sursa: Neil J. Rubenking, PC Magazine Lead Analyst)

În plus, este şi cel mai rapid software de securitate de pe piaţă: în comparaţie cu alte unelte anti-malware, acestuia îi ia aproximativ 20 de secunde pentru a scana calculatorul de ameninţări cibernetice. Este de 60 de ori mai rapid în comparaţie cu media timpului de scanare, deci aveţi mai multe şanse de a elimina un virus înainte să cauzeze daune calculatorului.

Cu toate acestea, viteza nu este singurul motiv pentru care am adăugat Webroot în lista cu cele mai bune software-uri de eliminare malware din 2021. Programul, nu doar că protejează sistemele de operare Windows şi Mac X de ameninţările cibernetice recente, însă asigură şi protecţie contra furtului de identitate, securizează navigarea pe web, şi chiar blochează încercările de a vă spiona prin webcam.

Antivirusul Webroot SecureAnywhere a arătat rezultate grozave la eliminarea malware-urilor din calculatoarele infectate. Are o rată mare de detecţie şi poate curăţa, cu uşurinţă, dispozitivele de ameninţări cibernetice sofisticate. Un alt bonus constă din faptul că programul nu este scump şi puteţi obţine licenţa pe un an pentru 29,99 de dolari.

Sisteme de operare Windows 10/8.1/8/7/Vista/XP/Mac OS X
Limitări testare timp de 14 zile
Preţ $39.99
Mărime 15 MB
Timp de verificare a sistemului 20 sec.

3. McAfee LiveSafe oferă protecţie indiferent de platformă şi previne furtul de identitate

The best malware removal software of 2020

McAfee LiveSafe este prezentat ca şi ultima soluţie antivirus, ce poate fi instalată pe un număr nelimitat de dispozitive. Este compatibil cu Windows, Mac, Android sau sistemul de operare iOS, deci cu toţii pot găsi versiunea potrivită.

Principalul motiv pentru care ar trebui să adăugăm McAfee pe lista cu cele mai bune programe de eliminare malware, este datorită protecţiei în timp real pe care o oferă. În plus, programul oferă şi suport tehnic, gratuit, oferindu-şi serviciile prin telefon, chat sau online.

McAfee include şi un firewall pe două căi şi funcţia numită WebAdvisor. Conjucţia acestor două garantează navigarea în siguranţă pe web, deoarece programul avertizează în avans despre website-urile riscante şi descărcările cu potenţial periculos.

Scanerul de ultimă generaţie permite nu doar oprirea ameninţărilor cibernetice, ci şi eliminarea lor după atac. Dacă nu reuşeşte să facă acest lucru, dezvoltatorii programului dau banii înapoi:

În cazul în care PC-ul va fi infectat cu un virus, un expert de la McAfee se va conecta de la distanţă la calculatorul dumneavoastră pentru a-l elimina, sau vi se vor da toţi banii înapoi. (sursa: website-ul oficial al lui McAfee)

De asemenea, utilizatorilor li se recomandă să profite de McAfee LiveSafe’s Secure Cloud Storage care permite stocarea de până la 1 GB de informaţii sensibile.

În plus, software-ul de eliminare malware oferă utilizarea unui Administrator de Parole pentru a crea parole puternice, ce nu pot fi sparte, pentru a vă proteja conturile pentru reţelele sociale, email, bancă şi altele în faţa criminalilor cibernetici.

Sisteme de operare Windows 10/8.1/8/7/Mac OS X/Android/iOS
Limitări 30 de zile de testare pentru 10 dispozitive cu McAfee Total Protection
Preţ $120.37
Mărime 500 MB
Oferte speciale Promite rambursarea banilor dacă virusul nu este eliminat din sistem

4. Kaspersky Internet Security oferă protecţie pentru calculator, identitate, bani şi copii

The best malware removal software of 2020

Kaspersky Internet Security oferă protecţie antiviruşi pentru Windows, Mac, iOS şi telefoanele Windows. Programul are trei planuri de abonare diferite, ce oferă funcţionalităţi şi soluţii de securitate diferite.

Kaspersky a fost tot timpul considerat ca fiind una dintre cele mai bune unelte de eliminare malware, şi merită să fie inclus în grupul de cele mai bune programe de eliminare malware. Diferite laboratoare de cercetare au menţionat că acesta are o rată mare de detectare malware, funcţii anti-phishing excelente, protejează intimitatea şi identitatea utilizatorului.

Una dintre cele mai semnificative abilităţi ale acestui program constă din faptul că poate bloca terţe necunoscute din accesarea microfonului PC-ului. În plus, face ca navigarea pe web să fie mai sigură prin detectarea website-urilor periculoase şi oprirea activităţilor suspicioase de urmărire a datelor cu ajutorul funcţiei anti-phishing.

Printre avantajele adiţionale ale acestui program, puteţi găsi Safe Money care vă protejează în timp ce accesaţi contul bancar şi site-uri de cumpărături pe care trebuie să introduceţi date financiare. În plus, are grijă de copiii dumneavoastră şi permite personalizarea tipurilor de site-uri ce pot fi accesate de către copii.

Sisteme de operare Windows 10/8.1/8/7/Mac OS X/iOS/Android
Limitări 30 de zile de testare
Preţ $59.95
Mărimea fişierului 875 MB
Funcţii speciale Funcţia Rescue Disk ajută la eliminarea virusului atunci când Windows-ul nu porneşte

5. Symantec Norton Security Premium permite soluţii de protecţie şi backup a PC-ului

The best malware removal software of 2020

Symantec Norton Security Premium oferă protecţie în timp real pentru dispozitivele Windows, Android, Mac şi iOS. Acest software de securitate este capabil să identifice, blocheze şi să elimine o gamă largă de ameninţări cibernetice, inclusiv programe cu potenţial nedorit, ransomware, spyware şi alte malware-uri. Mulţumită acestui lucru, programul a colectat un număr impresionant de premii:

Grupul AV-Test, cunoscut ca şi standardul din industria de securitate pentru teste de protecţie şi performanţă a terţelor, a premiat Norton cu premiul pentru cea mai Bună Securitate pentru Norton Security şi premiul de Inovaţie pentru Norton Mobile Security. (sursa: site-ul oficial al lui Norton)

Una dintre cele mai bune variante de software pentru eliminare malware poate oferi şi protecţie pentru datele financiare, atunci când vizitaţi pe internet contul bancar sau magazine online. În plus, Norton oferă funcţii pentru securitatea familiei pentru a vă proteja copiii de criminalii cibernetici sau informaţii dăunătoare. Din nefericire, controlul parental nu este disponibil pe versiunea de Mac.

Norton Security Premium are o reţea de inteligenţă largă şi îşi actualizează frecvent baza de date de malware-uri, ce permite detectarea mai uşoară a ameninţărilor. De asemenea, poate detecta rapid şi şterge programele maliţioase şi viruşii din calculatorul, laptopul sau smartphone-ul afectat. În plus, experţii de la Norton vă pot ajuta oricând aveţi probleme cu o infecţie cibernetică – suportul este oferit 24 de ore pe zi.

În cele din urmă, antimalware-ul oferă un mod special de a vă stoca informaţiile sensibile – 25 GB de informaţii pot fi stocate în siguranţă pe Norton Secure Cloud Storage. Cu toate acestea, dacă nu este suficient, compania este dispusă să ofere mai mult spaţiu în schimbul unei taxe speciale.

Sisteme de operare Windows 10/8.1/8/7/XP/Mac OS X/iOS/Android
Preţ $49.99 pentru 10 dispozitive
Oferte speciale garanţia returnării banilor în 60 de zile
Funcţii speciale depozitare online de 25 GB; administrator de parole implementat

BONUS: Alegeţi Reimage pentru protecţia şi eliminarea malware-ului din calculator

The best malware removal software of 2020

Dacă sunteţi în căutarea unei soluţii excepţionale, vă recomandăm să acordaţi atenţie lui Reimage Repair . Programul merită să fie pe lista cu cele mai bune unelte de eliminare malware deoarece face mai mult decât să vă protejeze calculatorul de malware. Vă poate fixa calculatorul, şi să elimine cele mai serioase probleme cauzate de malware.

Acum 10 ani, Reimage şi-a început activitatea ca şi o unealtă capabilă să fixeze erorile calculatoarelor şi problemele hardware, precum memorie scăzută sau probleme legate de viteza hard disk-ului. Această tehnologie inovativă implică verificarea sistemului de erori şi reinstalarea componentelor rele. Cel mai surprinzător fapt este că programul funcţionează în fundalul sistemului şi nu cere repornirea calculatorului.

Baza lui de date constă din 25.000.000 de fişiere de sistem, şi este actualizată constant. Dacă se întâmplă ca PC-ul să fie infectat cu un virus care modifică regiştrii sau alte componente similare, Reimage va schimba fişierele modificate cu unele noi.

Reimage este o utilitate fantastică de reparare, care poate fixa unele dintre cele mai urâte probleme de Windows. (sursa: PCWorld)

Acum câţiva ani, Reimage a început să colaboreze cu AviraAntivir. Ca şi rezultat, acestui program i s-a mai adăugat o funcţie grozavă – tehnologie antivirus. Cu ajutorul acesteia, programul oferă cel mai bun nivel de securitate protejând sistemul de viruşi, adware, spyware, crimeware, troiani, rootkit-uri şi viermi. Această unealtă multifuncţională asigură cea mai bună protecţie pentru dispozitivul Windows, Mac şi Android.

Versiuni Reimage Repair, Reimage for Mac, Reimage Cleaner (pentru Android, gratuită)
Sisteme de operare Windows 10/8.1/8/7/XP/Vista
Mărimea fişierului 591 KB
Preţ $43.93 (versiunea Windows) $39.41 (versiunea Mac)
Cea mai importantă funcţie Serviciul de reparare completă a lui Windows OS
Despre autor
Lucia Danes
Lucia Danes - Cercetător viruşi

Contactați Lucia Danes
Despre compania Esolutions

Citiţi în alte limbi