Cele mai bune programe de eliminare malware din 2017

Care sunt cele mai bune programe de eliminare malware din 2017?

Cercetătorii arată că crima cibernetică este o arie ce creşte rapid şi este schimbătoare, lucru care aduce o îngrijorare majoră în ziua de azi . Cu toate că cunoştinţele despre crima cibernetică au crescut , viteza de evoluţie a malware-ului pare a fi puţin prea rapidă pentru ca utilizatorii de acasă să ţină pasul cu ea. Prin urmare, pentru a reduce riscul de a deveni victima unui atac malware, utilizatorii nu ar trebui să urmeze doar practici de navigare în siguranţă, dar şi să instaleze şi să actualizeze încontinuu un software anti-malware. Dacă nu sunteţi familiar cu definiţia anti-malware, ar trebui să ştiţi că spre deosebire de antivirus, un astfel de program este capabil să detecteze şi să elimine viruşi, precum şi paraziţi virtuali mai puţin periculoşi, precum adware, browser hijacker şi unelte de sistem false. Pe scurt, este un software care detectează o varietate largă de programe maliţioase sau cu potenţial nedorit.

Astăzi, există multe programe anti-malware disponibile – unele dintre ele oferă protecţie în timp real, în timp ce altele funcţionează ca şi scanere la cerere. Este important să înţelegeţi că niciun program nu poate face totul în acelaşi timp; ca şi consecinţă, este normal ca programe diferite să detecteze exemple diferite de malware/spyware. De fapt, experţii din securitatea cibernetică menţionează că utilizarea unei unelte de eliminare malware împreună cu un antivirus este o opţiune extrem de recomandată . Nu mai trebuie menţionat faptul că fiecare program anti-malware este puţin diferit şi oferă un set de funcţii diferite, deci este dificil de ales unul. Echipa noastră a pregătit o listă cu cele mai bune programe de eliminare din 2017, şi ar trebui cu siguranţă să aruncaţi o privire dacă momentan căutaţi o unealtă de eliminare malware. Dacă sunteţi în căutarea unor recenzii de software detaliate, puteţi găsi link-urile mai jos.

1. Malwarebytes 3.0

Malwarebytes este una dintre cele mai cunoscute şi recunoscute unelte de eliminare malware. Anterior cunoscut ca şi Malwarebytes Anti-Malware, programul este acum identificat sub numele Malwarebytes 3.0, şi dezvoltatorii acestuia îl prezintă ca şi o înlocuire pentru antivirus. Nu există vreo îndoială asupra faptului că versiunea Premium Malwarebytes este un produs de o nouă generaţie, care oferă scuturi anti-malware, inclusiv anti-ransomware, anti-exploit, anti-malware şi de asemenea, oferă protecţie contra site-urilor maliţioase de pe Internet. Trebuie să punctăm faptul că programul încetineşte calculatorul atunci când îl scanează, însă luândîn considerare cât de rapid verifică toate directoarele şi fişierele din sistem, nu ar trebui să fie o problemă prea mare. Versiunea Premium oferă protecţie în timp real şi protecţie contra kiturilor de exploatare, previne accesul la website-urile maliţioase şi blochează atacurile ransomware. Puteţi încerca versiunea Premium pentru 14 zile sau puteţi cumpăra licenţa pentru 39,99 de dolari (validă un an). Aflaţi mai multe despre Malwarebytes 3.0.

Malwarebytes 3.0 antimalware

2. Plumbytes Anti-Malware

Plumbytes Anti-Malware este un program de eliminare malware excelent pentru oamenii mai puţin tehnici, deoarece oferă o interfaţă prietenoasă cu utilizatorul, fără o mulţime de setări ajustabile, care uneori par a fi confuze. În plus, mulţumită algoritmului cu mai multe fire de la Plumbytes, programul scanează calculatorul rapid. Spre deosebire de programele antivirus, Plumbytes nu detectează şi elimină doar malware, ci şi spyware, deci nu veţi avea de suferit de pe urma problemelor cauzate de către viruşi şi programe cu potenţial nedorit. Plumbytes are multe funcţii avantajoase, de exemplu, detectează şi elimină troiani, rootkit-uri, şi viermi; în plus, setează o protecţie „anti-hijack” pentru a vă securiza browserele şi desigur, sesiunile de navigare. Mai pe scurt, Plumbytes oferă o protecţie completă împotriva spyware-ului şi a malware-ului şi este considerat ca fiind în topul celor mai bune programe anti-malware, din ziua de azi. Licenţa software-ului vine cu un abonament pe 6 luni şi costă 49,99 de dolari. Citiţi recenzia completă pentru Plumbytes…

Picture of Plumbytes

3. Webroot SecureAnywhere AntiVirus

Webroot SecureAnywhere Antivirus poate fi numit cel mai mic şi mai rapid program antivirus care are o mare rată de detectare malware şi un motor de scanare extrem de puternic, care permite să vă verificaţi calculatorul în doar 20 de secunde. Webroot Antivirus are servere bazate pe cloud ce conţin definiţii de program, iar programul le utilizează pentru a verifica dacă fişierele găsite în calculatorul utilizatorului sunt sau nu sunt sigure. Dacă acest antivirus uşor detectează un program necunoscut, va trimite rapid această informaţie serverelor sale pentru a ţine un ochi asupra programului ca să observe dacă acesta iniţiază vreo activitate suspicioasă. Webroot Antivirus efectuează anumite acţiuni conform informaţiilor primite de pe server. În plus, Webroot este capabil să elimine malware şi spyware, precum şi să securizeze sesiunile de navigare cu protecţie în timp real şi funcţia anti-phishing. În plus, vă protejează camera web contra viruşilor de spionare. Licenţa pentru Webroot SecureAnyWhere Antivirus costă 25,99 de dolari pe an. Vedeţi aici o recenzie completă pentru Webroot Antivirus.

Picture of Webroot AntiVirus

4. Zemana Anti-Malware

Zemana AntiMalware este un software de eliminare malware nou, însă puternic, ce vă poate verifica PC-ul în 5 minute. Versiunea gratuită a lui Zemana sugerează mai puţine funcţii decât cea premium – versiunea gratuită detectează malware-ul şi îl elimină, curăţă browserul web şi luptă contra rootkit-urilor şi bootkit-urilor, pe când versiunea premium adaugă funcţia de protecţie în timp real, securizează calculatorul contra atacurilor ransomware, creşte protecţia contra malware-urilor, şi oferă acces 24/7 la suport tehnic. Un avantaj major al acestei unelte de eliminare malware este preţul pentru versiunea premium. Costă doar 6,95 de dolari pe an. Aflaţi mai multe despre Zemana AntiMalware aici.

Screenshot of Zemana scan

5. OSHI Defender

OSHI Defender nu punctează la testare la fel de mult ca programele anterior prezentate, însă acoperă multe. OSHI Defender asigură plăţi online securizate, protejează datele personale şi viaţa digitală a utilizatorului. Programul apară PC-ul de intruşi, malware şi încercări de violare a intimităţii. OSHI Defender, exact ca şi Webroot, are o funcţie de scanare pe cloud, care ajută la scanarea rapidă a calculatorului. Se recomandă utilizarea acestui program împreună cu un antivirus, deoarece cu toate că poate elimina malware, funcţionează mai mult ca un protector al intimităţii şi este posibil să nu poate detecta ameninţări malware sau spyware foarte vechi sau foarte noi. Licenţa OSHI Defender vine cu un abonament pe 6 luni şi costă 39,99 de dolari. Citiţi mai multe despre OSHI Defender…

OSHI Defender in action

BONUS: Fixaţi un sistem avariat, optimizaţi-l şi eliminaţi malware cu Reimage

Comparativ, Reimage este o unealtă nouă, pe care noi o găsim ca fiind extrem de utilă. Este o unealtă pentru repararea PC-ului extrem de utilă, care verifică sistemul de probleme de hardware, securitate şi stabilitate. Acest program raportează probleme tehnice care pot preveni calculatorul din a lucra la capacitate maximă, după care identifică şi elimină malware precum viruşi, adware, troiani, rootkit-uri , spyware şi viermi. În final, Reimage oferă utilizatorului informaţii despre stabilitatea calculatorului. De asemenea, acest program are o altă funcţie excelentă – utilizează componente din baza lui de date online (ce conţine peste 25 de milioane de fişiere) pentru a înlocui fişierele Windows ce lipsesc sau sunt corupte (fişiere de sistem, DLL-uri, chei de regiştri, şi aşa mai departe). Licenţa Reimage pentru 1 an costă 69,95 de dolari. Mai multe informaţii despre funcţiile excelente ale lui Reimage sunt oferite în recenzia Reimage.

Reimage scan

Despre autor
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Analist malware...

Contactați Olivia Morelli
Despre compania Esolutions

Citiţi în alte limbi