Cele mai bune programe antivirus gratuite din 2017

Sunteţi în căutarea unui antivirus gratuit pentru a vă proteja PC-ul contra celor mai periculoşi viruşi? Atunci, cu siguranţă ar trebui să căutaţi câteva sfaturi despre cum să îl alegeţi pe cel mai bun deoarece sunt destul de multe companii de securitate cibernetică ce oferă protecţie gratuită. Săriţi peste numeroasele unelte gratuite şi citiţi aceste recenzii scurte despre cele mai bune unelte antivirus gratuite din 2017.

Nu mai trebuie să menţionăm că o dată cu creşterea de atacuri ransomware , obţinerea unei unelte de protecţie antivirus, reputabilă, este extrem de important. Desigur, software-urile cu plată, de obicei, sunt mai puternice şi mai sofisticate, însă puteţi găsi unele puternice care nu costă un ban, şi puteţi asigura un nivel de securitate similar cu cel oferit de programele cu plată.

Reţineţi că este recomandat să utilizaţi programe antivirus + antimalware sau anti-spyware împreună pentru protecţie maximă deoarece uneltele antivirus normale sunt create pentru a proteja sistemul de programe maliţioase, critice, în timp ce uneltele anti-spyware sau anti-malware sunt create pentru a elimina din calculator adware, browser hijackeri şi alte programe cu potenţial nedorit (PUP-uri). Să mergem direct la subiect şi să discutăm despre cele mai bune unelte antivirus gratuite din 2017, astfel încât să puteţi lua măsuri şi să instalaţi în calculatorul dumneavoastră o unealtă reputabilă IMEDIAT.

The best free antivirus 2017

1. Avira Free Antivirus

Avira Free Antivirus analizează întregul sistem cu o singură apăsare de buton. Acest program are o interfaţă prietenoasă cu utilizatorul care permite chiar şi utilizatorilor mai puţin tehnici să îl configureze şi să îl utilizeze uşor. Avira Free Antivirus setează un scut care apară calculatorul de toate tipurile de malware, inclusiv viruşi, troiani, viermi, spyware.

Programul se bazează pe un sistem de scanare cloud, ceea ce înseamnă că amprentele detecţiilor suspicioase sunt trimise către un server online şi verificate în timp real, iar răspunsul este trimis programului din calculatorul utilizatorului. Probabil unul dintre dezavantajele acestui software este că încetineşte calculatorul pe parcursul scanării.

Totuşi, considerând că unealta este gratuită, iar rata de detecţie este înaltă, încetinirea sistemului nu este un preţ prea mare de plătit. Software-ul este construit pentru a proteja atât utilizatorii de Windows cât şi pe cei de Mac. Pentru a descoperi funcţiile mai avantajoase ale acestui antivirus, vizitaţi pagina oficială a dezvoltatorului.

Avira Free Antivirus

2. Bitdefender Antivirus Free Edition

Ediţia gratuită de la Bitdefender Antivirus oferă un set bogat de funcţii pentru cei care nu doresc să plătească pentru un software de securitate. Software-ul garantează o scanare eficientă a sistemului şi eliminare de viruşi, control activ al ameninţărilor, şi de asemenea funcţii excelente anti-phishing şi anti-fraudă.

Software-ul monitorizează aplicaţiile care rulează şi le blochează în cazul în care detectează un comportament dubios, şi de asemenea, previne accesul la site-uri înşelătoare care pretind să fie sigure şi fură datele private ale utilizatorului. Bitdefender Antivirus Free este compatibil cu Windows 7 SP1, 8, 8.1 şi 10, însă compania oferă soluţii de protecţie gratuită şi pentru utilizatorii de Mac şi Android.

Trebuie spus că versiunea gratuită de la Bitdefender are lipsă multe funcţii benefice ce sunt disponibile în versiunea comercială Bitdefender, însă, motorul principal al antivirusului este la fel de puternic ca şi cel de la versiunea cu plată. Dacă sunteţi interesat de acest antivirus, vizitaţi website-ul oficial al lui Bitdefender Free şi aflaţi mai multe despre acesta.

Free Bitdefender edition

3. Avast Free Antivirus

Versiunea gratuită de la Avast Antivirus este un produs premiat care oferă protecţie în timp real pentru dispozitivul pe care este instalat. Antivirusul acţionează precis, scanând codurile programelor şi detectându-le pe cele dăunătoare. Avast VirusLab creează un „vaccin” contra codului şi îl trimite fiecărui calculator protejat de Avast.

Programul este capabil să blocheze website-uri de phishing, şi să detecteze malware precum ransomware, viruşi, adware, browser hijackeri, şi de asemenea, programe neactualizate. Mai mult, Avast Free verifică dacă şi celelalte dispozitive ce sunt conectate la reţeaua utilizatorului sunt în siguranţă – imprimante, telefoane, televizoare, tablete şi aşa mai departe. Cu acest program, puteţi detecta cu uşurinţă şi să actualizaţi programele care au vulnerabilităţi de securitate, lucru care vă va ajuta să preveniţi atacurile de infiltrare.

De asemenea, puteţi rula scanări de performanţă şi să vă securizaţi parolele, funcţii ce de asemenea sunt utile. Avast invită utilizatorii de Windows, Mac şi Android să îl încerce; dacă doriţi să încercaţi acest program, vizitaţi website-ul oficial Avast pentru a afla mai multe.

Avast Free Antivirus

4. AVG AntiVirus Free

AVG AntiVirus Free este o altă opţiune grozavă pentru cei care caută protecţie gratuită antivirus. Acesta scanează sistemul atât pentru malware cât şi pentru probleme de performanţă şi oferă protecţie în timp real, care blochează descărcările maliţioase şi previne infiltrarea în sistemul PC-ului a programelor maliţioase.

O interfaţă prietenoasă cu utilizatorul îl face un produs simplu de utilizat, care cu siguranţă face aproape toată munca automat, permiţând utilizatorului să stea şi să se odihnească până când calculatorul este curăţat. Programul se autoactualizează regulat, ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă faceţi griji în legătură cu ultimele actualizări – programul descarcă ultimele definiţii de viruşi de pe serverele lui în mod automat.

Această unealtă este compatibilă cu Windows XP SP3, 7, 8 şi 10, şi Mac OS 10.8 şi mai sus, şi chiar cu Android 2.2 şi mai sus. Programul este foarte eficient la blocarea URL-urilor maliţioase, făcându-l o alegere excelentă pentru utilizatorii care nu intenţionează să plătească pentru un software de protecţie a calculatorului. Citiţi mai multe despre acest software antivirus aici.

AVG Antivirus Free

5. Panda Free Antivirus

Panda Free Antivirus este o altă opţiune pentru cei care caută o unealtă de protecţie a calculatorului, gratuită. Această unealtă simplă, dar totuşi puternică este compatibilă cu Windows 10, 8/8.1, 7, Vista şi XP. Software-ul are o interfaţă uşor de utilizat, care face produsul să fie favorabil utilizatorilor de PC mai puţin experimentaţi.

Panda Free asigură securitatea drive-urilor USB de numeroase infecţii şi oferă o funcţie numită Rescue Kit, care ajută la dezinfectarea PC-ului în situaţii critice. O funcţie foarte utilă de la Panda este cea care oferă protecţie în timp real, ceea ce înseamnă că vă poate securiza PC-ul şi bloca încercări neautorizate de a instala programe periculoase în sistem.

Sfat: fiţi atent atunci când instalaţi acest program şi deselectaţi aplicaţiile din pachet ce sunt nedorite, în cazul în care nu doriţi să modificaţi brusc pagina de start a browserului. Un alt dezavantaj este că Panda scanează sistemul destul de încet spre deosebire de alte programe antivirus, gratuite. Aflaţi aici mai multe despre versiunea gratuită de la Panda.

Panda Free Antivirus

Încercaţi un produs cu toate funcţiile incluse: Reimage

Programele antivirus sunt esenţiale în ziua de azi deoarece pot bloca programele maliţioase care încearcă să se infiltreze neobservate în sistemul calculatorului. Cu toate acestea, există o unealtă care oferă un set bogat de funcţii pentru doar 37,95 de dolari pe an.

Acest program este numit Reimage, şi poate transforma complet performanţa calculatorului dumneavoastră. Programul scanează sistemul pentru a analiza probleme legate de hardware , securitate, şi stabilitate, după care să le repare. Ce este unic la Reimage este că are motorul de scanare de la Avira AntiVir care ajută la eliminarea malware-urilor şi spyware-urilor din sistem, şi în plus, funcţionează ca şi un optimizator de sistem şi are o bază de date mare cu fişiere Windows, care este utilă atunci când utilizatorul trebuie să îşi repare calculatorul ce a fost compromis de un virus dăunător.

Reimage poate mări viteza PC-ului, să îi îmbunătăţească performanţa şi stabilitatea, şi să elimine programele critice din acesta, deci, luându-i în considerare preţul, veţi primi o unealtă cu toate funcţiile incluse care funcţionează perfect alături de numărul mare de programe antivirus. Pentru a afla mai multe despre Reimage, verificaţi această recenzie.

Reimage 2017

Despre autor
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Analist malware...

Contactați Olivia Morelli
Despre compania Esolutions

Citiţi în alte limbi